Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: stimularea cu turte .

Mesajde B.K » 13 Feb 2014, 09:16

csaa scrie:Am bagat in turte si apicomplex. Nu am gasit nici in prospect nici pe net cat apicomplex trebuie administrat pe an la o familie. Se vorbeste doar despre dozajul in sirop si in turte dar nimic despre frecventa sau canitatea anuala ce trebuie administrata unei familii.
Ma puteti ajuta cu aceste neclaritati?

Anual inseamna Primavara si Toamna
Apicomplexul nu se administreaza in perioadele de cules.....................deci se administreaza primavara inainte de cules si tomna dupa cules. Fiind un complex de vitamine , in prospec nu scrie o doza maxima per familie de albine. 1g in sirop si 2g in turte nu e o cantitate semnificativa.
Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

Mesajde csaa » 13 Feb 2014, 09:54

Asta inseamna ca le pot administra vitamine la fiecare hranire, doar sa respect dozajul?
csaa

Mesajde B.K » 13 Feb 2014, 10:01

csaa scrie:Asta inseamna ca le pot administra vitamine la fiecare hranire, doar sa respect dozajul?

Eu asa procedez. Au mare nevoie de vitamine de acum.
Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

Mesajde csaa » 13 Feb 2014, 21:37

Marti am pus tyrte facute 50% cu miere si 50% cu zahar farin la care am adaugat un pic de lapte praf (ce mi-a ramas de anul trecut) un pic de soia, vitamine Apicomplex si protofil. Astazi am verificat si erau "calare" pe turte.
Nu vreau sa le mai stresez, asa ca le mai verific luni si, daca si unde e necesar, le mai bag o turta marti sau miercuri.
csaa

Mesajde BotaPaul » 13 Feb 2014, 23:23

Prea mult deranj nu -e bine .... acuma de curand le-ai verificat de ai pus turta, pe urma le verifici iar Luni , si dupaia Marti-Miercuri le pui turta...verifici si pui direct ce ai de pus. E doar o idee , fiecare cum stie :shock:
Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui; ( PV 19:22)
BotaPaul

Mesajde csaa » 13 Feb 2014, 23:26

Doar ridic capacul nu si podisorul. Daca e nevoie le pun alta turta pe loc.
Acum m-am speriat ca mi-a murit o familie de foame si prefer sa le deranjez (daca e cald) decat sa ramana fara mancare.
csaa

Mesajde csabio » 14 Feb 2014, 22:30

CORNEL V. scrie:Florine,ce cauta protofilul si startovitul impreuna? :roll:

Intreb si eu, are ceva contraindicatie protofilul cu startovitul impreuna in turte? Startovitul contine minerale si protofilul extracte din plante plus complex de vit.b. De ex. cobalt si fosfor nu contine protofilul sau apicomplexul.
De ce albinele fac miere? Fiindca au regina,daca aveau presedinte faceau un r...t ;)
csabio

Mesajde Tankard » 16 Feb 2014, 12:35

salutare,am o intrebare :mi-au ramas cateva pungi de apimel,cineva mi-a spus sa le dizolv in apa si sa le dau in hranitor ca si sirop,pentru a stimula ponta matcii,in luna aprilie,a mai facut cineva asa ceva? stie cineva cam cata apa sa pun la 1 kg de turta?
Tankard

Mesajde Trantorul@ » 16 Feb 2014, 20:04

Eeeee ... tot mai grele cu apicultura asta cand cica "stupari" de zeci de ani indruma stupari deveniti peste noapte sa dea turte cu polen din comert ( posibil infestat sau nu cu te miri ce spori si pe urma se intreaba ca prostu de unde are surpriza) cand ieri si astazi familiile bune au sarit lejer peste jumatate de kilogram de polen adus , sii incerci sa ii explici de ce nu ii bine si ti-o tranteste ca is "testate si verificate" si ca esti enervant!!! ( pentru unii vorbesti degeaba si te mai si enervezi aiurea), a sau o mai baga pe aia da inainte cum faceau batrani ca parca facea cineva asa? :o - ii no comment!!!
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

Mesajde paul » 16 Feb 2014, 21:12

Trantorasule, nu toti au norocu' sa ierneze ca tine in ... Ibiza !(am un prieten in Spania care ma tine la curent cu temperaturile de la ei) :P
In zona mea astept ... zbor de curatire ! :o
Sper sa n-am norocu' de anu trecut si acesta sa se produca pe ... 9 aprilie !!! :o
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde BotaPaul » 16 Feb 2014, 22:23

Trantorul@ scrie:Eeeee ... tot mai grele cu apicultura asta cand cica "stupari" de zeci de ani indruma stupari deveniti peste noapte sa dea turte cu polen din comert ( posibil infestat sau nu cu te miri ce spori si pe urma se intreaba ca prostu de unde are surpriza) cand ieri si astazi familiile bune au sarit lejer peste jumatate de kilogram de polen adus , sii incerci sa ii explici de ce nu ii bine si ti-o tranteste ca is "testate si verificate" si ca esti enervant!!! ( pentru unii vorbesti degeaba si te mai si enervezi aiurea), a sau o mai baga pe aia da inainte cum faceau batrani ca parca facea cineva asa? :o - ii no comment!!!

Sarit lejer peste jumatate de kilogram de polen ? de unde asa ceva ? din butoiul cu malai probabil :) sau cel putin nu in Romania. Altii chiar cred , mai bine o lasam mai moale :shock:
Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui; ( PV 19:22)
BotaPaul

Mesajde Trantorul@ » 16 Feb 2014, 22:29

Eeee Paule ce sa faci ... la toti ni greu ... :lol: :lol: :lol: , las ca bine o fi , cand ii intelege ca nu mai tre sa tii la numar cu dintii , deja mie mii mult mai bine :lol: :lol: .
Un pierde vara!!!

Trantorul@

Mesajde Trantorul@ » 16 Feb 2014, 22:34

BotaPaul scrie:
Trantorul@ scrie:Eeeee ... tot mai grele cu apicultura asta cand cica "stupari" de zeci de ani indruma stupari deveniti peste noapte sa dea turte cu polen din comert ( posibil infestat sau nu cu te miri ce spori si pe urma se intreaba ca prostu de unde are surpriza) cand ieri si astazi familiile bune au sarit lejer peste jumatate de kilogram de polen adus , sii incerci sa ii explici de ce nu ii bine si ti-o tranteste ca is "testate si verificate" si ca esti enervant!!! ( pentru unii vorbesti degeaba si te mai si enervezi aiurea), a sau o mai baga pe aia da inainte cum faceau batrani ca parca facea cineva asa? :o - ii no comment!!!

Sarit lejer peste jumatate de kilogram de polen ? de unde asa ceva ? din butoiul cu malai probabil :) sau cel putin nu in Romania. Altii chiar cred , mai bine o lasam mai moale :shock:

Cand nu ai nimic de oferit macar taci din gura si nu mai minca ..... , vezi de treaba ta acolo neica..... vezi ce scrie la semnatura poate nu ai vazut, te incadrezi perfect la primul punct .
Un pierde vara!!!

Trantorul@

Mesajde ignatov andrei » 17 Feb 2014, 10:27

Proteine, vitamine, minerale...
Mai fratilor, dar daca am folosi si produsele recomandate pentru hrana culturistilor, nu credeti ca am avea rezultate si "mai bune"????
Suna telefonul ca la urgente! Sunt intrebat numai si numai de compozitii, concentratii si modalitati de administrare!
Cand spun ca eu pastrez o rama plina cu miere de salcam, doua rame pline cu miere de tei, pentru fiecare familie de albine si ca ma ingrijesc de existenta pasturii, interlocutorii inchid telefonul exact ca si in cazul in care i-as fi injurat!
ignatov andrei

Mesajde janese » 17 Feb 2014, 10:40

ignatov andrei scrie:Proteine, vitamine, minerale...
Mai fratilor, dar daca am folosi si produsele recomandate pentru hrana culturistilor, nu credeti ca am avea rezultate si "mai bune"????
Suna telefonul ca la urgente! Sunt intrebat numai si numai de compozitii, concentratii si modalitati de administrare!
Cand spun ca eu pastrez o rama plina cu miere de salcam, doua rame pline cu miere de tei, pentru fiecare familie de albine si ca ma ingrijesc de existenta pasturii, interlocutorii inchid telefonul exact ca si in cazul in care i-as fi injurat!

pastura are efect de stimulare la vremea asta,daca o pui in afara ramelor...cu orice este in rama,vechi(miere ,pastura) familia este foarte econoama si circumspecta in consum si dezvoltare si nu realizezi ,,stimulare".ori...noi vrem ,,stimulare"!...ce este in rama familia o vede ca ,,rezerva",nu ca ,,belsug"
janese

Mesajde ignatov andrei » 17 Feb 2014, 10:47

Da jannese, tu spui de pastura, la fel si eu, dar colegii care ma suna (sau posteaza), nu folosesc aceste "cuvinte straine" (adica... miere si pastura)!
Se pot obtine stimulari de mare efect doar cu ce se afla in ramele de cuib (in "grija" ghemului)!
ignatov andrei

AnteriorUrmătorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA