Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Duma

Mesajde duma » 14 Feb 2014, 00:37

un OM scrie:Eu pricep mai greu. Vrei sa folosesti cate doua magazii de 3/4?
Ramele de magazie, de orice tip, le poti incepe sa fie construite in cuib, macar primele trei,cate una pe rand, apoi se poate adauga magazia cu restul de rame de magazie cu FA.
Cand ai deja o magazie cu rame de 3/4 construite si chiar capacite, poti adauga rame FA intercalate, luand rame deja construite pentru a completa o alta magazie a altui stup.

Da ai inteles foarte bine ..... sa folosesc 2 magazii de 3/4 si asta in cazul in care nu imi face fata duar una si daca cel cu 2 magazii de 1/2 mi se pare si imi vine mai bine am sa le modific impreuna cu ramele pe cele de 3/4 .
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde duma » 14 Feb 2014, 00:47

Salutare !
Duminica se anunta vreme peste 10 grade si vreau sa le administrez urmatoarea turta proteica .... daca cineva a folosit astfel de turta cum ma sfatueste sa o administrez .... cum sa o pun , cum sa o tai etc ?!
Fişiere ataşate
rsz_img-20140213-02328.jpg
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde duma » 14 Feb 2014, 00:53

Cam asta contine ...... sper...... si asa am facut sacrificii mari sa intru in posesia lor ....... am fugit de acasa din pat fiind la recomandarea medicului neuro chirurg imobilizat la pat :o .
Fişiere ataşate
rsz_11rsz_1img-20140213-02333.jpg
duma

Mesajde proapis13 » 14 Feb 2014, 01:11

Nu inteleg de ce te-ai agitat asa de tare ca fabrica nu se muta din spatele garii...
Le poti administra dupa ce faci cateva decupari,eu le fac triunghiulare cu latura de 1-2cm
De ce nu asculti doctorul??
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde stefanmadalin » 14 Feb 2014, 01:22

http://www.youtube.com/watch?v=i7f3CbIDQfU

http://www.youtube.com/watch?v=qA3Tc5a5gJ0

Primul e asa ca idee, desi e alta turta.
Al doilea e Ioan Ursu, care foloseste Apiluk, te uiti peste filmuletele lui si vezi ce mai zice cu privire la acest lucru.
stefanmadalin

Mesajde duma » 14 Feb 2014, 01:35

proapis13 scrie:Nu inteleg de ce te-ai agitat asa de tare ca fabrica nu se muta din spatele garii...
Le poti administra dupa ce faci cateva decupari,eu le fac triunghiulare cu latura de 1-2cm
De ce nu asculti doctorul??

Nu se muta intradevar dar albinele mele ? se pot muta ele la decedate ! i-am spus la doctor prima uara cand am intrata in cabinel la el ..... Domnule Doctor nu ma operez si nu renunt la albine restul mai vedem dupa care i-am inmanat RMN :lol: .
Sa inteleg ca faci mai multe triunghiuri si o pui peste rame deasupra ghemului .... daca mai este pe caldura asta ghemuri !
Multam !
duma

Mesajde TDI » 14 Feb 2014, 01:46

In principiu, ia-te dupa doctor. Statistica îi dă dreptate. La apicultură nu trebuie să renunţi, eventual o să fii obligat să te muţi pe stupi tip: Delon, japonez, etc - nemaiavând voie să ridici. Sănătate!
TDI

Mesajde duma » 14 Feb 2014, 02:01

TDI scrie:In principiu, ia-te dupa doctor. Statistica îi dă dreptate. La apicultură nu trebuie să renunţi, eventual o să fii obligat să te muţi pe stupi tip: Delon, japonez, etc - nemaiavând voie să ridici. Sănătate!

Salut ! TDI nu este asa grav duar o hernie de disc lombara cat de avansata este nu mai spun :( dar nu renunt la albine !
Multumesc !
duma

Mesajde duma » 14 Feb 2014, 02:12

Primul e asa ca idee, desi e alta turta.
Al doilea e Ioan Ursu, care foloseste Apiluk, te uiti peste filmuletele lui si vezi ce mai zice cu privire la acest lucru.[/quote]
Salut !
Se pare ca se adevereste ce am auzit despre aceasta turta ca este buna si pot sa o folosesc cu incredere !
Multumesc !
duma

Mesajde samuellazea » 14 Feb 2014, 09:50

Sa traiesti Duma,

Referitor la turta. Eu unul o folosesc si am folosit-o si anul trecut inca de la inceputul lui februarie. Eu zic ca este extrem de buna si le ajuta mult. De pus anul asta am pus cate jumatate de turta pe cap de familie. De decupat am decupat aproape toata partea care o pun pe rame dar partea de sus care e inspre podisor am lasat-o cu folie. In felul asta nu se usuca partea de sus pana ajung albinele la ea si nu murdaresti nici podisoarele ;)

PS cand vrei poti sa vi sa dai o geana sa vezi cum am facut ;)

Toate cele bune,
Sami
samuellazea

Mesajde duma » 15 Feb 2014, 00:43

samuellazea scrie:Sa traiesti Duma,

Referitor la turta. Eu unul o folosesc si am folosit-o si anul trecut inca de la inceputul lui februarie. Eu zic ca este extrem de buna si le ajuta mult. De pus anul asta am pus cate jumatate de turta pe cap de familie. De decupat am decupat aproape toata partea care o pun pe rame dar partea de sus care e inspre podisor am lasat-o cu folie. In felul asta nu se usuca partea de sus pana ajung albinele la ea si nu murdaresti nici podisoarele ;)

PS cand vrei poti sa vi sa dai o geana sa vezi cum am facut ;)

Toate cele bune,
Sami

Salut ! sami astazi am ajuns la ..... stupina sa sun asa si am dat tuta , am sa postez un mic filmulet cum am facut s cum a fost ..... o mare surpriza am avut cand am deschis podisoarele .....ce sa vezi ????? GRAM DE CONDES !!! maine daca este frumos am sa incerc sa ies un pic la aer printre ele !
duma

Mesajde samuellazea » 15 Feb 2014, 00:48

Super ;) sa pui video si povestim maine

Noapte buna
samuellazea

Mesajde duma » 15 Feb 2014, 00:52

Poate am exagerat un pic si am pus toata turta de 1 kg .... maine pot mai indrepta ceva , de exemplu sa iau jumatate din ea ?!?!
duma

Mesajde duma » 15 Feb 2014, 01:02

Sper sa fie bine daca nu ..... poate mai pot indrepta ceva maine cand este soare si cald !
duma

Mesajde duma » 15 Feb 2014, 01:15

Cred ca stiu acum ..... este o reclama la smantana la tv si la urma zice " Prea bun Prea ca la tara " :lol: am stat si am urmarit videoclipul de 4-5 ori si stiu ca am pus prea multa ..... am sa merg maine si am sa iau jumatate din turta de la toti si am sa o tin la pastrat pentru mai arziu !
duma

Mesajde duma » 22 Feb 2014, 03:36

Salutare ! Am o problema ..... in spatiul unde este gol dupa restrangerea facuta in toamna , astazi am observat ca am mucegai in colt sus ..... de ce ? si cum indrept acest lucru ?
Multumesc anticipat !
duma

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?