jenica67 scrie:Janes, m-ai omorat cu schelet din U80. Scheletul din teava patrata 40x40 mm. Na si avem date noi pentru tine de pe o centrifuga profesionala cu ax orizontal :
Centrifugă orizontală cu capacitate de 52 rame
Diametrul coşului - 1300 mm;
Puterea motorului - 1,5 kW;
Viteza de rotaţie motor - 2800 rot/min;
Tip / model de reducţie 50
Raport de reducţie - 1:7,5
Viteza de rotaţie a coşului - 370 rot/min;
diametru axului???
de ce o fi folosit motor la 3000rpm???
cota exterioara de 1300mm o adopt si eu,dar asta inseamna ca ei au micsorat distanta de la rama la centrul de rotatie!...cu cat micsorezi distanta asta cu atat trebui s-o invarti mai tare!
ce -o fi inseamnand ,,typ/model de reductie50???"..s-o referi la typul motoreductorului???ca daca este asa inseamna ca axul e de 50mm!
scheletul de u80..lasa-l sa fie! ca nu o tin in carca!...daca la o centrifuga obisnuita lucreaza si mama,.....la asta foarte usor iti rupi mainile....deci trebui siguranta!..asta inseamna ca-i trebui si niste blocaje electrice sa nu o invarta motorul cu capacu deschis, rigiditate...etc,etc...pot si eu sa o fac cu 14 rame /cuib dar nu mai incape sa o scot pe usa din casa ca la o usa normala ai 900mm latime.
ps...bune informatiile si le folosesc!!! ar fi mai simplu cu motoreductor decat cu transmisii prin curele dar romanu face cu ce are!
implica-te si rezolva-mi dilemele!!!multumesc