Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA PLANURI....PLANURI....PLANURI.....

In aceasta sectiune se pot introduce planuri de constructie a echipamentelor si utilajelor folosite in apicultura.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: stupi polistiren extrudat

Mesajde Tankard » 19 Feb 2014, 11:11

Fav cu plasa pe toata suprafata,plasa este prinsa cu capse pe suport de lemn
Fişiere ataşate
SDC10026 (Copy).JPG
Tankard

Mesajde Tankard » 19 Feb 2014, 11:12

sertar/subar
Fişiere ataşate
SDC10027 (Copy).JPG
Tankard

Mesajde Tankard » 19 Feb 2014, 11:13

sertarul/subarul este scos,se vede cum am facut suportul pentru sertar
Fişiere ataşate
SDC10029 (Copy).JPG
Tankard

Mesajde Tankard » 19 Feb 2014, 11:16

tipul meu de podisor,cu plasa,nu am aerisire in capace.intre rama si plasa am un spatiu de cca 1cm.
Fişiere ataşate
SDC10032 (Copy).JPG
Tankard

Mesajde Tankard » 19 Feb 2014, 11:18

colturile si partea de sus sunt intarite cu sipca de lemn de 15mm grosime si cam 60mm latime,ca un caroiaj,astfel rezistenta este marita,practic la manipulare fortele actioneaza asupra lemnului.
Fişiere ataşate
SDC10033 (Copy).JPG
Tankard

Mesajde Tankard » 19 Feb 2014, 12:05

Tankard

Mesajde Tankard » 19 Feb 2014, 12:14

Tankard

Mesajde cypryx » 21 Feb 2014, 12:16

vizionat
ai pus multa pasiune in ceea ce ai facut.fain si rezistent.
eu am incercat sa fiu cat mai simplu si economic.
festina lente,pământul e rotund si ajungi sigur in același punct.
cypryx

Mesajde cypryx » 21 Feb 2014, 12:18

multe idei"le am furat " de pe forumul acesta ,de pe cel vechi,de pe alte forumuri dar le am testat(doar de 3 ani) si am mai imbunatatit ceva .
festina lente,pământul e rotund si ajungi sigur in același punct.
cypryx

Mesajde gyltv09 » 22 Feb 2014, 12:41

Am construit si eu cativa stupi polistiren extrudat...diverse culori....cel mai bun e cel albastru,dar nu stiu daca ati observat ca trece o parte din lumina zilei prin el....stau si ma intreb,oare influenteaza viata stupului aceasta lumina de culoare albastra ?....
gyltv09

Mesajde eugen. » 25 Feb 2014, 20:04

De unde cumparati polistiren extrudat albastru ? Eu in Ploiesti n am gasit ....
eugen.

Mesajde adibumbescu » 26 Feb 2014, 11:45

Va salut baieti.
Salut cypryx.
Observ ca ati continuat discutia deschisa acum 3-4 ani si ati si ajuns la un nivel ...

In legatura cu materialul, va recomand polistiren Styrodur C de la BASF, densitate 35 sau 50 -reala

In Romania se fura.
Se fura peste tot.
Nici macar grosimea nu este cum scrie pe factura .
Pe factura scrie 3 cm iar in realitate este 2,8 -2,9.

Daca se fura la grosime , care o poate verifica oricine... ce sa mai zicem de densitate, acolo nu mai zic nimic...
Nu vreau sa vorbesc de rau pe nimeni, dar sa stiti ca la densitate se fura cel mai usor, si se observa mai greu.
Este uimitor cum o firma are acelasi produs pe hartie, la calitati diferite in realitate.

Daca dupa cum spune colegul de mai sus gyltv09 , ca se vede lumina prin el...
N-a plesnit-o...

Neamtul nu face asa ceva.
Am ceva patriotism in mine si imi pare rau sa plece banii din tara mea la nemti, ar fi mult mai bine pentru noi toti inclusiv pentru mine, sa incercam sa rulam banii pe plan intern, cat de putini ar fi de la fiecare, daca formam o majoritate se aduna mult, lucru care ar ajuta economia romaneasca.
Din pacate acest lucru este doar o teorie, pentru ca de la presedentie in jos, toata lumea fura si asa n-o sa ajungem prea departe.

Concluzie:
,, Fie painea cat de rea tot mai buna-i tara mea''
(Cu mici colaborari externe)
ROMANIA TE IUBESC

Numai bine
adibumbescu

Mesajde joohny » 26 Feb 2014, 17:22

Va salut.Incerc sa adun si eu cit mai multe informatii de ceva timp pt.a-mi face citeva roinite (stupi) din polistiren excrudat.Am mers pas cu pas(teoretic)pina la finalizarea roinitelor +3-4 ani dupa acest timp si am ajuns la o nelamurire.Ex.:presupunem ca am o roinita sau un stup din polistiren excrudat azi,in viitor albinele din roinisa (stup)se poate imbonlavi din anumite motive.In carti scrie ca,pt denzinfectare pe linga unele metode se foloseste si flambarea.Chiar daca nu se imbonlavesc albinele din acest motiv insa tot cartea spune ca, la 3-5 ani trebuie sa dezinfectam stupii,printre altele si lucrarea de flambare.Intreb detinatorii de astfel de stupi cum fac aceasta lucrare:FLAMBAREA.Multumesc.Sanatate
joohny

Mesajde proapis13 » 26 Feb 2014, 18:46

O roinita din polistiren home-made te ajunge undeva la 30 ron
In caz de boala,cea mai putin contagioasa,nosema,cred ca nu e problema daca ,,flambezi '' roinita ... :lol:
Tu ce zici,daca a fost nosema in roinita respectiva,o mai folosesti ???
Din curiozitate,ai citit cat rezista sporii de nosema???
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde joohny » 26 Feb 2014, 22:14

proapis13 scrie:O roinita din polistiren home-made te ajunge undeva la 30 ron
In caz de boala,cea mai putin contagioasa,nosema,cred ca nu e problema daca ,,flambezi '' roinita ... :lol:
Tu ce zici,daca a fost nosema in roinita respectiva,o mai folosesti ???
Din curiozitate,ai citit cat rezista sporii de nosema???

Va salut.D-le Proapis,obs. ca imi raspunde-ti prin intrebare.Eu numesc o roinita un micro nucleu (4-5 rame)facut din lemn.Credet-ti ca aceste micro nuclee nu se flamgeaza?Eu cred ca da,si as putea sa cred ca poate chiar mai des decit stupii.Da,am citit .Este adevarat ca aproape se auto vindeca nosena pe timp de vara(acest lucru numai cind e pina la stadiul de avarie),insa eu m-am referit cum se face lucrarea de FLAMBARE la stupi,micronuclee,roinite facute din polistiren excrudat?Multumesc.Sanatate.
joohny

Mesajde proapis13 » 26 Feb 2014, 22:43

joohny scrie:Va salut.D-le Proapis,obs. ca imi raspunde-ti prin intrebare.Eu numesc o roinita un micro nucleu (4-5 rame)facut din lemn.Credet-ti ca aceste micro nuclee nu se flamgeaza?Eu cred ca da,si as putea sa cred ca poate chiar mai des decit stupii.Da,am citit .Este adevarat ca aproape se auto vindeca nosena pe timp de vara(acest lucru numai cind e pina la stadiul de avarie),insa eu m-am referit cum se face lucrarea de FLAMBARE la stupi,micronuclee,roinite facute din polistiren excrudat?Multumesc.Sanatate.

Observ ca nu mai tii minte ce ai scris mai devreme
viewtopic.php?f=19&t=672&start=176#p183503
Ai scris ca ; ....Incerc sa adun si eu cit mai multe informatii de ceva timp pt.a-mi face citeva roinite (stupi) din polistiren excrudat...
si eu tia-am raspuns la subiect ; nu faci niciunde referire la roinite sau stupi din lemn in prima postare
Flambarea la stupii sau roinitele din polistiren se v-a face prin combustie...... :lol: :!:

Apreciez ca ai retinut ca sporii de nosema dispar cu timpul in vara ...pina atunci ce facem cu ei,ii inmultim ???
Problema este ca acei spori pot sta linistiti in pastura 1 an de zile pina sa se activeze...
plus o buna perioada in intestinul albinei in stare latenta...plus ca pot astepta linistiti in camasuiala din ramele vechi
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PLANURI....PLANURI....PLANURI.....