Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: katilinus - Catalin Profiri

Mesajde aurelt60 » 08 Feb 2012, 10:29

Salut Cataline am citit postarile si zic citeva vorbe;fagurii tii gaureste gaselnita mai ales in stupii care au populatie putina mai intra si in cei puternici dar acolo reusesc albinele sa se protejeze inbracind larvele de gaselnita in propolis...asta am depistat la stupii mei.Cit priveste lazile ...cele cumparate arata frumos dar nu le da pe gratis si asa m-am hotarit sa le construiesc singur (orizontale) si fara munca mea, materialul pentru un stup de 18 m-a duce injurul a 60 de lei ceeace cred ca este destul de bine.Acelasi stup baiatul meu l-a cumparat in toamna de la tirgul apicol bineanteles sub pretul pietei libere cu 150de lei ..deci mai bine mii construiesc singur si am si satisfactia lucrului inplinit.
Ai grija ce iti doresti pentru ca este posibil sa se indeplineasca!
aurelt60

Mesajde catalin.profiri » 08 Feb 2012, 10:42

si eu am inceput sa mi-i fac singur. am luat cherestea uscata si trasa la grosime, si... urmeaza sa fac poze cu catul si capacul. atat am deocamdata ca a venit frigul si nu mai pot lucra afara. cum se incalzeste... continuam productia:D
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

Mesajde reformistul » 08 Feb 2012, 11:18

La ce data ai pus turtele?
reformistul

Mesajde catalin.profiri » 08 Feb 2012, 15:03

eu nu sunt un exemplu bun de dat. in sensul ca toamna viitoare nu vreau sa mai fac ca toamna asta.
deci cele ce urmeaza cred ca sunt de incadrat in categoria "asa nu".
In toamna a trebuit sa ma mut. Au trebuit refacute majoritatea actelor la apartamentul pe care-l aveam. Aveam cumparator pt apartament, aveam casa de cumparat dar era un blocaj la acte. Cum spuneam au trebuit refacute marea majoritate a actelor. In weekend fotografiam la evenimente, noaptea in timpul saptamanii lucram si ziua alergam dupa acte. Nu am mai avut timp si de stupi, si s-a ocupat bunica. i-a pregatit pentru iernat singura cum s-a priceput mai bine. de toti sunt 50 sau 51. Le-a dat sirop in toamna ca ... stimulare/completare - pus cu cana direct pe rama, rama dupa diafragma... a facut singura siropul... hranit/stimulat de 2 ori pe saptamana. Am zis saru' mana.
Prima turta am pus-o la inceput de decembrie, preventiv. Sunt stupi care nu s-au ridicat nici acum la turta. Am mai completat o data intre craciun si anul nou si ... cam atat.
Sper ca urmatoarea iarna sa o pregatesc mai din timp...
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

Mesajde catalin.profiri » 20 Noi 2012, 21:54

Vin si eu cu niste poze..
Aici este vatra de langa casa. Urmeaza sa mai fac gard din stuf si pe laterale.
P20-11-12_14.30.jpg
P20-11-12_14.29.jpg

niste ceara topita la topitor cu abur. bucata din drapta jos, este cu intoarsa, si cam asa se prezinta dupa razuire. Credeti ca le vor primi la schimb pentru foite?
P20-11-12_14.33.jpg
catalin.profiri

Mesajde stefanmadalin » 21 Noi 2012, 01:02

Salut Catalin, te stiu de pe alt forum, soft...dia.
Ma bucur sa te vad si aici.
Tine aproape de bunica!
Iernat usor!
stefanmadalin

Mesajde MyBees » 20 Feb 2014, 23:06

Catalin, ce greu am dat de pagina ta, mai scrie si tu ceva pe aici... :)

Maine sunt la Iasi, ne vedem? Ti-am scris si pe ym, dar maine te sun oricum. Ajung dupamiaza si stau pana duminica.

Spor!
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde catalin.profiri » 21 Feb 2014, 09:49

My bees: ce am promis, ramane promis!
Eu pe YM intru rar de tot.
Sambata fug pana la Vaslui ca am inteles ca este o intalnire ... ceva cu apicultori, si seara sunt inapoi. Te sun cand ma intorc
catalin.profiri

Mesajde joohny » 21 Feb 2014, 10:00

Va salut.Vin si eu la Iasi insa luna viitoare la tirg.Poate o sa facem cunostinta atunci si cu aceasta ocazie poate voi cunoaste mai multi apicultori de pe forum.:D .Sanatate.
joohny

se poate sterge

Mesajde claudiuppp » 25 Feb 2014, 15:41

:idea:
Parerea mea de incepator nu conteaza, dar poate naste idei geniale
claudiuppp

Mesajde catalin.profiri » 25 Feb 2014, 20:49

Ar fi bine sa stabilim cumva o ora la care sa ne intalnim cu toti forumistii la un suc/bere.
catalin.profiri

Mesajde catalin.profiri » 07 Aug 2014, 08:43

Cautam niste informatii pe forumul vechi si am descoperit pagina personala.
Uitati ce scriam in 06-11-2010:

"Shoot for the moon. Even if you miss it you will land among the stars."
stau de cateva zile si in pauzele pe care le iau de la citit/luat notite de pe forum ma tot gandesc la viitor:
la anul pe vremea asta (+/- 2-3 luni) ar trebui sa am pusi de-o parte cam 4000-4500E (3000 buget familie si 1500 special pt apicultura). din banii astia nevasta ma bate la cap sa schimbam masina (dacie din 89) si cu restul iau ceva pt transport pastoral (50-70 stupi).
Date initiale:
Pe termen lung scopul este sa traiesc din apicultura
In 2011 vreau sa iau C+E.
Nu-mi place sa stau toata ziua sa mesteresc la masina. Prefer s-o fac o data si bine.

Cum ar trebui sa actionez?
1. sa iau un 4x4 + o remorca si sa fac 1-2 drumuri? (eventual 3 cand ma mai extind?) si in perioada in care nu sunt plecat in pastoral sa fol masina pt familie? ma gandedeam la adus ceva din anglia. ma cam sperie in schimb taxa de inmatriculare, impozitul SI consumul in oras (stramb din nas acum la 12% ... dar la 18%?)
2. sa iau o utilitara ~3.5tone? insa voi spuneti ca nu prea ai ce face fara 4x4 in pastoral.
3. sa iau o IFA de aici din tara si o masina sh?
voi ce ati face?
(dc as fi singur as merge cu dacia cel putin inca 4 ani, dar nu vad sotia conducand asa ceva cat timp sunt plecat)
sunt tare curios sa vad ce scrieti...
@pupemea: dvs ati inceput direct cu IFA?

In 2010 eu visam speram sa am 50-70 de familii pe care abia acum le am (intre timp ori am mai vandut familii ori au murit in iarna).
In 2013 am avut o tentativa de pastoral, transport inchiriat, lazi de toate neamurile, nu stiam cum sa acoperim gaurile la unele.
Cel mai tare moment: la FS, stupii lasati in camp langa casa padurarului, la 50-60 de m. Erau despartiti de sosea de un mal de pamant, erau vizibili doar din autobuz sau dintr-un camion. Venim dupa 3 zile si gasim unul cu catul aruncat, la vre-o 5m de suportul unde ar fi trebuit sa stea. Era cel mai rau stup, si cea mai proasta lada pus intentionat in margine pentru doritori. Nu vreau sa imi imaginez cate ace si-a luat omul respectiv...
2014 am stat pe vatra, facut roi, si cand citesc ce an nasol ati avut unii dintre voi, parca ma felicit pentru decizie. Am investit in lazi sper ca pana in primavara sa mai cumpar cateva. Deasemenea am introdus in stupina 10 matci carnica.
2015 - am o presimtire ca va fi un an bun si as vrea sa plec din nou in pastoral, asa ca intrebarea de mai sus e din nou de actualitate. Acum chiar am 70 de unitati biologice, bani nu, ar trebui sa ma imprumut de vre-o 2500E pentru o duba/camion.
Am luat un Ford Galaxy din 97. Inca am servici destul de bun, sper ca in viitor sa ma intretin doar din apicultura.
Cei care ati trecut prin etapa asta ce ati facut? Ati proceda diferit cu mintea de acum?
catalin.profiri

Mesajde Mishu05 » 07 Aug 2014, 12:47

Cataline, stii parerea mea: la anul se va face miere. Salcamul freamata nu ii convine ce s-a intamplat anul asta si va secreta masiv. Cine se duce cu ei la salcam in 2015 are miere pentru 2 ani. Cheia este transportul rapid si fara probleme. Asta e complicat..foarte complicat. Teoretic este mai ieftin si mai fara bataie de cap transport inchiriat mai ales daca te misti local ( 100-150 km) . Insa trebuie luati la periat toti cei care ar putea sa te duca atunci, pe loc. Nu ieri, nu maine. Azi. Aici e buba cu inchiriatul..vine omul ca camionul la fix? Intra unde zici tu sa intre? Eu as incerca o solutie complicata dar care ar putea da rezultate: o remorca BUNA si o cercetare in domeniul celor pasionati de 4x4. Un patrol/toyota/mitsu inchiriat la momentul potrivit la care pui o remorca zdravana duce 48-50 in faza 1 ( plecatul la S1) si minim 40 in faza 2 ( plecatul la S2) . Sau daca ai accesul bun ( drum pietruit) la salcam orice 3.5 tone ( platforma) ...Nu as investi acum in scule proprii. Se diseca problema asta "care e cea mai buna masina" si nu prea vad un rezultat serios al discutiei. Tare mi-e teama ca pentru stilul nostru de pastoral cea mai buna masina de transport stupi nu e a noastra ci a altuia..inchiriata de 5-7 ori/an.
Mishu05

Mesajde catalin.profiri » 07 Aug 2014, 13:31

Mishu, acum 2 ani, eram la tei, vorbisem de cateva zile cu omul cu duba de transport.
Totul era ok, trebuia sa ne intalnim seara la incarcat.
Trimit o echipa la locatia cu pricina, eu raman putin in urma ca mai aveam ceva de incarcat. Pe drum il sun si ... surpriza: i-a nascut nevasta si nu mai vine. Sanatate.
Ori omul lipsise de acasa 9 luni si nu stia de nevasta :lol: ori m-a lasat cu troacele in mijlocul drumului.
Abia noaptea pe la 12 a venit o masina si m-a scos din padure.

vine omul ca camionul la fix? Intra unde zici tu sa intre?
Nu. Si nu. De asta am si pus intrebarea aici.
catalin.profiri

Mesajde catalin.profiri » 07 Aug 2014, 13:38

Am si eu presimtirea ca la anul va fi mai bine :D Dar nu m-am apucat sa anunt pe forum asta. Tu chiar dai tot din casa? :lol:
catalin.profiri

Mesajde Bambucha » 07 Aug 2014, 19:59

Pentru faza asta de semiprofesionalism (70-150 buc) ca numai hobby nu putem sa-i zicem :D (deja este ceva mai mult, poate un anumit prag de nebunie) am tot socotit si eu pe toate fetele vis-a-vis de transport. Acum depinde si cat vrem sa stam aici sau sa facem un pas inainte sau unul inapoi; as putea zice ca deja s-a investit destul de binisor in infrastructura (o centrifuga buna, lazi, roinite, refractometru bun, poate si niste scule de tamplarie, etc).
In aceasta faza eu personal (practic pastoral) incerc sa fac si ceva profit si dupa ce mi-am amortizat in mare parte calabalacul, nu as investi intr-un transport 7,5 tone+ decat cand as sari de 200. Momentan 7,5 tone de inchiriat gasesti destul de bine si repede (eu am in carnetel 6-7 soferi, si nu exista probleme sa fac transportul cand vreau eu), incarci 60 familii beton si te-ai dus la culesuri, singura problema cu inchiriatul ar fi apropierea cat mai multa de masivul de salcam (aici avem deobicei drumuri proaste, si se mai intampla sa fie si vreme potrivnica, si soferii incep sa faca ifose), insa cu 2-3 variante de back-up si cu familii beton doar daca e anul ultra-prost sa nu scoti nimic. In rest din ciclul clasic rapita-salcam-tei-fs avem acces bun mai peste tot, asadar o achizitie de camion care poate peste 2-3 ani trebuie schimbat datorita sarcinii utile, si folosit doar la cele 6-7-8 drumuri in sezon, nu se justifica de nici un fel. Daca tot va fi sa fie atunci ceva mare si bun la momentul potrivit.
Pana atunci sunt 3 variante pe care le iau eu in calcul: inchirierea, achizitia unui camion omologat apicol ieftin (aici se pune intrebarea cat de fiabil va fi), achizitia unui 3,5+tone + remorca utilitara putand fi utlizata si mai tarziu cand eventual se va impune si un tonaj greu. Calcule si decizii.... greu de luat!

PS: E bine sa te mai uiti din cand in cand si de unde ai plecat ;)
Buy E.U.
Bambucha

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?