peterneamt scrie:Albinel scrie:peterneamt scrie:Albina este pe pământ cu mult înaintea noastră şi crede-mă că ştie mai bine ca tine să îşi organizeze cuibul. Hai că eşti comic....!
ai ..curaj ..!! ai facut totusi ceva progrese profesionistule..

catinel,catinel..ai sa inveti sa-l faci si tu mai bine decat albina !!
Sânt de părere că nu oricine poate fi apicultor. Şi la şcoală când predam, unii pricepeau alţii nu....Una e să înţelegi albinele şi nevoile lor pentru a le ajuta şi alta e să iernezii roişori şi să ai pretenţia că eşti mare apicultor că nu ţi-au murit.....
Aşa că nu am pretenţii de la tine....fiecare cât şi cum poate.
ps. eu iernez 140 familii pe 2 corpuri de 1/1, fiecare având cel puţin 30 de kg de miere . Mai am şi 86 de familii de puteri diferite care sunt strânse după putere dar acestea nu pleacă în pastoral .....rămân pe vetrele de iernare....Nu stimulez şi nu deranjez stupii în timpul iernii , dar de când începe vremea bună.......şi până toamna târziu....stau printre ei, cu mici perioade de pauză : 1-2 săptămâni cu familia pe litoral şi 2-3 săptămâni la peşte pe malul Dunării.....
-sa nu-mi zici ca ai predat apicultura ..ca-mi vine rau..
spui..: "Una e să înţelegi albinele şi nevoile lor pentru a le ajuta şi alta e să iernezii roişori şi să ai pretenţia că eşti mare apicultor că nu ţi-au murit....."
-cred ca tocmai aici e spilul discutiei noastre ..ne aflam pe topicul destinat IERNARII ALBINELOR iar apicultori sunt cei care reusesc sa ierneze atat familii puternice cat si roisori cum spui tu..desi roii se fac vara ,in iarna se intra cu familii..
mai spui..: " eu iernez 140 familii pe 2 corpuri de 1/1, fiecare având cel puţin 30 de kg de miere"
-constientizezi ce ai spus aici..?? ai citit ce ai postat ?? o mare prostie ceea ce spui..poate ne zici si de ce atata miere ..?? pentru ce ..?? care-i consumul la tine per familie ..pe timpul iernii asteaia ?? de ce-ti trebuiesc doua corpuri Dadant pentru a ierna o familie..??
in postarile mele de mai sus am incercat sa te ironizez finut..dar dupa ce am citit ce zici despre mine mai jos ..:
" Aşa că nu am pretenţii de la tine....fiecare cât şi cum poate.

"
-iti pot spune doar atat..mai bine taceai si filozof ramaneai ..
-daca tu iti iernezi albinele pe doua corpuri Dadant ..inseamna ca salcamul anul trecut l-ai atacat cu 4 caturi ..
-si ca o informatie eu chiar am atacat salcamul 3 anul trecut cu familii pe 3 corpuri Dadant full de albina..o stiu toti cei ce l-au facut in localitatea Izvoarele -Maneciu Ungureni(sa nu-mi zici ca si tu l-ai atacat tot asa ca sparg monitorul) ,dealtfel si teiul la Snagov la fel..
ps..o vorba mai veche spune ..unde nu pricepi ,taci si invata !! .altfel ai ocazia ca si acum cativa ani in urma sa te mai faci odata de rusine..