janese scrie:mierea cristalizata in rame - sunt situatii cand albina consuma lichidul dintre cristale(mai ales la iernarea pe tei(teiul cristalizeaza cu cristale mari) si albina scoate cristalele din celule si le vezi pe fundu stupului(fara fav!)mentionez ca hrana cristalizeaza in portiunea unde nu a fost ocupata de ghem.
mierea cristalizata pusa in punga- punga de celofan, atenueaza acest consum al lichidului dintre cristale......datorita temperaturii de deasupra ghemului (deci de sub punga) lichidul dintre cristale ,,mananca" din cristale si le topeste ...plus ca stuparul nu pune in pungi miere cristalizata ,,beton".
lichidul dintre cristale este mai bogat in apa ,
asta am vazut eu.
asa e, nene Eugene, plus ca la cristalizata-n punga poate mai pune omul si ceva zaharel macinat.janese scrie:mierea cristalizata in rame - sunt situatii cand albina consuma lichidul dintre cristale(mai ales la iernarea pe tei(teiul cristalizeaza cu cristale mari) si albina scoate cristalele din celule si le vezi pe fundu stupului(fara fav!)mentionez ca hrana cristalizeaza in portiunea unde nu a fost ocupata de ghem.
mierea cristalizata pusa in punga- punga de celofan, atenueaza acest consum al lichidului dintre cristale......datorita temperaturii de deasupra ghemului (deci de sub punga) lichidul dintre cristale ,,mananca" din cristale si le topeste ...plus ca stuparul nu pune in pungi miere cristalizata ,,beton".
lichidul dintre cristale este mai bogat in apa ,
asta am vazut eu.
BogdanU scrie:Va salut !
Am facut si eu reteta de turta proteica ce se gaseste pe site-ul stuparitul. Am cantarit elementele componente si mi-a iesit cam asa :
1 parte miere - cantarita a avut 350 g;
3 parti zahar pudra - cantarit a avut 600 g;
1/2 parte drojdie de bere - cantarita a avut 90 g
cantemir scrie:
Parti volumetrice?
Recalculeaza asa:
1 parte miere-1Kg:
3 parti zahar pudra- 3kg
1\2 parte drojdie-cantarita 0,5 kg
Cata proteina bruta rezulta la o turta de 4,5kg?
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 24 vizitatori