janese scrie:astept foto proprii pe teme apicole de la bf6 si roinita...daca au.
O sa ma duc sa-mi fac poze in stupina unuia de esti matale asa dornic sa-mi vezi moaca printre stupi.
Anul asta o sa-mi iau 4-5 familii, poate ma ai de client.
Inainte sa-mi iau masina am facut scoala, dar ca sa ma primeasca am invatat intai teoria.
Asta fac acum, toceala la teorie, apoi fac scoala cu un profesionist apoi cumpar.
Si de ce oare un strain varsa in general mai dezinteresat decat tot romanasul nostru ajuns in capatul lantului trofic?
Poate da informatiile atat de detaliat pentru ca nu-i mai considera pe apicultorii de acasa concurenta. Daca ar fi aici poate ar fi mai selectiv si nu-i nimic de condamnat, dar atunci cand ti se da, ia si zi merci si apoi vezi tu la ce-l folosesti, sau poate-l dai altuia de-l vrea.
Am citit mult si am vazut multe filme si sunt convins ca-s departe de a sti ceva de aceea nu-mi dau cu parerea legat de apicultura dar as fi vrut sa vad mai filme de la dl Margarit.
Am citit de bolile si tratamentele albinelor si am vazut ca la noi se folosesta varachetul, taktic, acid formic dar pentru un incepator e durere. Varachetul dezvolta temperaturi mari si-mi pot arde stupii, nu ard fitilele in intregime si trebuie sa le reaprinzi sa fie tratamentul complet (chiar apicultori cu experienta se plangeau de el) si l-am vazut pe nea Marin cu feonul dar mi-ar trebui ditai prelungitorul. Tactik necesita fogger cca 500ron si la 4-5 stupi nu se merita plus ca trebuie dozat corect si pentru incepatori e mai greu. La acidul formic e si mai si ca se gaseste doar in concentratie 80-85% pe care trebuie s-o reduci considerabil (cu echipament de protectie adecvat) si s-o aplici apoi pe sugative, lavete, tampoane de femei (scrisa de experti

) in doza corecta ca altfel ori iti prajesti albinele ori le dai apa de ploaie. Eu nu cred ca as nimeri fix doza care-i trebuie stupului meu.
Dar am vazut in filmele dlui Margarit cum baga foitele de apivar intre rame si pune plicurile cu acid formic gata dozate deasupra (nu simultan stiu, nu sari la mine) si poate ca pentru voi cei care dati deja tratamente albinelor de ani buni si v-ati format mana nu-i mare lucru dar pt mine este, asa ca am rugat un prieten sa-mi aduca din afara cateva plicuri de apivar.
Si mai este o chestie,sunt sigur ca mi-ai raspunde cu amabilitate la intrebari dar in stadiul asta eu nu prea stiu ce intrabari sa pun dar vizionand astfel de filmulete primesc raspunsuri fara sa fie nevoie sa intreb.
Nu vad exclusiv filmele dlui Margarit dar fiind la stadiul de teorie iau informatii de peste tot, notez, bag bine la cap si apoi o sa vad eu ce pot aplica.
Daca vin in practica la matale, ai vrea sa vin habarnist sau cu ceva informatii sa ai de unde tria?
Stima!