andrei_salaj scrie:Câtă miere mai are?Față de cât au fost rezervele pentru iarnă.
activ scrie:andrei_salaj scrie:Câtă miere mai are?Față de cât au fost rezervele pentru iarnă.
Sunt rame de care nici nu s-au atins, ... inclusiv unele rame dintre cele care găzduiesc "ghemul" mai au miere căpăcită, ... vezi foto postate mai sus.
Daniel_new scrie:Activ: Am si eu doua intrebari:
1.) Am vazut ca ai pus turta proteica deasupra ramelor pe o bucata de plasa iar eu am pus-odirect pe rame(Apiluk polen) ,exista riscul sa curga din ea peste rame?.
2.) Iernezi pe doua corpuri de MEA,daca am vazut bine iar cuibul este in catul de deasupra,nu?
Multumesc anticipat pentru lamuririle care ma vor scoate din bezna!
teinegru64 scrie:Scuze...ca raspund in locul lui Alin.El a intuit avantajele acestui stup...dar inclin sa cred ca va face aceiasi greseala pe care a facuto si Bunka... odata...(atat timp cat de dezvolti, totul e OK).Incalzire ,stimulare ...astea sunt pentru rama dadant.Stupul MEA iti da posibilitatea sa pui caturi in functie de marimea cuibului.Si din cat extragi miere.Din experienta (posesorilor de Layens) majoritatea o dau in bara cand e vorba de asigurarea spatiului pentru depozitarea nectarului...si eliminarea excedentului de albina.Aici ma refer la cei ce nu stimuleaza.MEA-ul cu artificii luate de la dadant ...este ca verigheta caruia ii aplici un diamant dupa 20 de ani.
andrei_salaj scrie:teinegru64 scrie:Scuze...ca raspund in locul lui Alin.El a intuit avantajele
La ce v-ați gândit,mai clar?
Daniel_new scrie:Multumesc frumos pentru lamuriri!
.........................................................
Ai zis ca ii vei stimula cu Apinvert parca,cand vei face asta? Daca mai au rezerve de miere in cuib,tot ar trebui dat acest stimulent?
Sa auzim de bine!
teinegru64 scrie:De ce MEA?
Cred ca ai sesizat....Niciodata cel cu albina pe 4-5 rame dadant nu va extrage miere la vreun cules ...pe cad la m.e.a se pot trage 8-10 kg ,de calitate.Pare putin la prima vedere dar facand un calcul ne dam seama ca de la doua astfel de familii obtinem tot atat cat am obinut de la o familie ce provine dintro unire in toanma.Deci avantaj dupa extractie..o familie in plus ...care va ataca culesurile urmatoare la fel ca familia unita toamna.
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 55 vizitatori