daca aveti ceva de impartit , va rog sa o faceti in aria BATTLE , nu aici
Albinel , aveti avertisment
Albinel scrie: Seara buna tuturor..!!
am tot spus de ani de atatea ori in postarile mele ,fara sa vad sau sa citesc undeva ..si pot fi citite ..vad ca doar de unii s-a lipit cateceva..
ma deranjaza faptul ca cei ce au inteles ..nu spun explicit ..ce si cum stau lucrurile..
sa trecem la fapte ..urasc tastatura ..
-cat mai timpuriu in cazul meu la jumatatea lunii ianuarie 2014 ,am restrans cuiburile in chinga (termenul imi apartine)..vad ca-i foarte uzitat si ma bucura faptul..srangere in chinga..in opinia mea inseamna..reducerea cuibuluiin asemenea hal..incat .."cel putin o rama cu albina sa-mi ramana dupa diafragma foarte sparta" pe o rama cu miere din belsug..
-nu m-am temut deloc de temperaturile de 7-9 grade celsius..pentru ca puietul ce exista la vremea respectiva ..ce-i drept foarte putin ...l-am eliminat fara drept de apel..
-am intors fagurii..metoda inventata de mine..poate au facut-o si altii inaintea mea ..dar nu am cunostinta ..de ei
-pentru ca aducerea hranei in locul puietului nu inseamna neaparat asigurarea hranei necesare continuarii sfarsitului de iarna ..ci..cel mai important lucru..este stimularea famililor de a-si elibera spatiul destinat viitoarei ponte(la peretele frontal al stupului) ,stimularea matcilor si nu in ultimul rand ..asigurarea hranei necesare..pe principiul "hrana la timpul potrivit si loc potrivit..
-impachetarea termica corezpunzatoare ..in caz de temperaturi foarte scazute puietul sa nu fie absolut deloc afectat..
...nu am avut nici o pierdere ...o matca cazuta la o familie foarte puternica ..albina recuperata ..si o alta matca prinsa intre spetezele laterale ..si in cazul asta ..albina am recuperat-o..ghinion..
-umiditate aproape inexistenta ..iernare ?? ..cu siguranta cea mai reusita din experienta mea ..familii si puiet ..in momentul asta ..am toate motivele sa fiu fericit..
-
nae scrie:-
Albinel scrie:Salut Nae ..!! de cand postez pe forumul asta si am ceva timp..niciodata nu mi-am permis sa spun neadevaruri..ce te face sa crezi ca acum as minti..?? da..vorbesc foarte serios
Daniel_new scrie:Intrebari: -e bine ca am dat Apiluk-ul acum?
-daca aduc polen din natura vor mai lua Apiluk-ul?
-aceste turte stimuleaza matcile sa ponteze?
Multumesc pentru raspunsurile pe care le voi primi de la voi!
Numai bine!
cristi_vidican scrie:Cel mai sigur și mai bine e să ai populație bună, rezerve suficiente (rame pline cu rezerve în toamnă) și strâns ca să ocupe bine ramele.
O astfel de familie nu are probleme cu mâncarea la iernare.
Regulament" scrie:.................
Daca consideri ca ai fost nedreptatit, nu te plange in paginile forumului (poti folosi optiunea Raportati). Orice plangere, contestatie sau discutie despre felul cum a fost moderat un subiect, facuta direct in paginile forumului se penalizeaza cu banarea pe o perioada determinata. Toate acestea se fac folosind optiunea Raportati , din topicul respectiv.
................................
7Rame scrie:Vremea este asa cum...este. Din pacate, se cam spala polenul, in zona noastra, in timp ce in stupi e mare nevoie de el.
Nu faci stupi pe turte proteice, asa cum ii faci cu polen de afara, deci mai avem de asteptat, deocamdata. Cu albinele vlaguite, si cu gand la vreme buna.
Dupa 12 martie.
Poate ne ajuta uzura scazuta, ca vremea se pare ca nu.
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 27 vizitatori