Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: BUNKA

Mesajde PAGANEL » 07 Mar 2014, 15:30

Va salut domnilor
Un link pentru maestru bunka http://www.youtube.com/watch?v=gh5RsynVLv0
Asa e muuuult mai simplu si nu mai ai nevoie de doua, cum te gandeai tu :)
Am uitat sa ma prezint. Scuze :) Danutz Naziru.
Si cu mynca-DAI BATAIEEEEEE.Mult spor sa ai sa pot sa cer si eu cutia aia :D
Da de ce?
PAGANEL

Mesajde janese » 07 Mar 2014, 15:52

paganiniii!!!!!...bine ai venit pe forum!...baga si tu ceva din stupina ta!!!!
janese

Mesajde PAGANEL » 07 Mar 2014, 16:08

janese scrie:paganiniii!!!!!...bine ai venit pe forum!...baga si tu ceva din stupina ta!!!!

Ta salut maestre janese. Stupii mei sunt acum in gand :( . Momentan, citesc, invatz, intreb, urmaresc meseriasi ca domnia ta si altii. De 2 saptamani, de dimineatza pana seara, am citit aproape tot forumul. Sunt satul de filmuletze, demonstratii..dar nu am albina :((. Am incercat sa gasesc un vecin brailean, sa vad si eu un stup pe viu, daaa, momentan nu am gasit. Astept sa se opreasca ploaia, sa vina caldura, sa iau o cutie de la bunka (poate se lasa pacalit , ca are comenzi multe), sa mai iau si doua familii de albine si sa vad unde naiba ii pun. Si sa vezi stuparit :) .
Da de ce?
PAGANEL

Mesajde catalin.profiri » 07 Mar 2014, 20:41

Salut Bunka,

Am citit azi ceva ce te-ar putea interesa:
http://rosecombapiaries.com/2012/02/bee-research-2009/

Ce parere ai ?
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

Mesajde TDI » 07 Mar 2014, 21:21

Nu cred. Cei doi apicultori care au inceput studiul au ajuns la concluzia ca este produsa mai putina miere, e mai greu sa produci unitati biologice pentru vanzare si au renuntat la tot ce inseamna celula naturala incepand cu 2009. E scris mai pe larg in linkul pe care l-ai dat.
Dar as fi si eu curios sa vad parerea lui bunka in privinta studiului efectuat de cei 2.
Sanatate!
TDI

Mesajde catalin.profiri » 08 Mar 2014, 05:35

Inca una: Colonies on foundation build approximately 5-10% of the cells for drone production, while bees on self-designed comb will build up to 20% of the cells for drones. / Coloniile care cresc faguri artificiali construiesc aproximativ 5-10% din celule cu trantori, in timp ce coloniile care nu folosesc faguri artificiali vor construi aproape 20% din celule cu trantori. Sursa: http://www.honeybeesuite.com/foundation ... roth-hive/
Si chiar ieri am citit pe beesource cum spunea Michael Bush ca la el in stupina cam 25% din suprafata de faguri e cu celule de trantori.
Acum vin si intreb:
1. s-a intamplat asta si la tine ? sau fiind la stadiul de roi, si in primul an, au crescut mai putine celule de trantori ?
2. avand un asa mare numar de trantori (pana la 25%) nu scade productia de miere?
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

Mesajde BUNKA » 08 Mar 2014, 09:59

gabi bee scrie:salut Bunka !interesanta presa si pare eficienta ! ai cumva si vreo poza cu ea desfacuta ? in cat timp se intareste aracetul pt a baga o noua transa ? numai bine si spor la treaba !

O sa fac o fotografie la o bara de aceea, e simpla...eu am replicat-o la scara dupa fotografiile pe care le-am si postat cu presele originale cu cateva pagini in urma. Cam in 2 ore reusesc sa bag 8 nivele adica 8 ori 2 randuri de panouri suprapuse pe nivel adica 16, si de acum ori 2 pt ca pun doua panouri pe latime cum ar veni daca sunt de cuib...deci 32 ori 2 pe lungime..deci 64 de pereti de cuib 1/1 la o tura, daca fac de ME e ceva de genul 8 nivele ori 2 placi pe inaltime suprapuse pe nivel, ori 3 placi pe latimea presei, ori 2 pe lungime...iese 96 de pereti de ME la o tura...merge bine are productivitate, cand ajung la ultimul panou sus mai las presa 30-45 minute in functie de temperatura din birou. Deci la 3 ore am ori 64 de pereti de cuib, ori 96 de pereti de ME ...da` ideea e ca strange foarte bine, abia acum pot sa zic ca ies niste panouri strasnice.
BUNKA

Mesajde BUNKA » 08 Mar 2014, 10:19

cristian bh scrie:
BUNKA scrie:Vioara a doua, ii invatam si pe tamplarii de meserie care fac doar mobila sa faca si stupi :lol:

No asta-i buna,. :o ........io care credeam ca treaba-i tomna invers ,........
Io-ti recomand sa ,,eviti,, lipirea scandurilor late, nespintecate,de la 15 cm in sus......Cu toate c- ar trebui ,,,,, cam obligatoriu ,
BUNKA scrie:Am trecut la alt nivel, scoatem nodurile si reparam cu dopuri de lemn speciale din creanga de brad si adeziv dupa care slefuiesc.

P*asta cu dopurile vad ca n-ai stat mult pe ganduri,rapid te-ai miscat. bravo.

Daca nu explici omului ce trebuie sa iasa, cat o fi el de meserias...nu-ti face, in general tamplarii nu stiu cotele lazilor, nu au cunostinte de apicultura si de aia o mai dau in bara cu lazile, de aia majoritatea nu vor sa auda de stupi, prefera sa faca usi, ferestre, mobilier...ies bine si la bani si nu trebuie sa studieze apicultura sa stie ce vrea fiecare care are un "roi" la mansarda :)
Da pai spintec tot..nu las nik de-antregul, am facut ME acum de 24 cm inaltime pe corp din doua piese, deci va dati seama...legat de noduri..greu se gaseste material zilele astea CASH...au rupt tot astia de la Durnesti si Radauti...e greu cu busteanul de brad, si cheresteaua e scumpa si ce gasesti nu e de calitate cum era odata, si e multa cu nod trebuia sa recurg la treaba cu inlocuirea ca altfel...
Am de unde sa iau calitate mai buna, insa fiind presat de timp, sin motive de cash-flow...trebuie sa iau gata uscata.
Eu normal cand lucram volume mai mici o comandam verde, o duceam la uscator, etc...si era altfel, daca voi avea cash sa bag in material mai mult sa am pe stoc..o sa recurg la vechea metoda, acum insa sunt prins foarte tare...atata iti trebuie sa intarzii ca scandalu` e gata :))
Dar, o regula sau un studiu de piatza arata ca nu respectarea termenului de livrare asigura reusita in afaceri, sau viteza in executia lucrarilor ci tocmai calitatea iti aduce inapoi clientul...si merg pe ideea asta :)
BUNKA

Mesajde BUNKA » 08 Mar 2014, 10:20

catalin.profiri scrie:Salut Bunka,

Am citit azi ceva ce te-ar putea interesa:
http://rosecombapiaries.com/2012/02/bee-research-2009/

Ce parere ai ?

Catalin, o sa citesc dar nu acum...sunt super prins, acum mi-am rapit din timp sa scriu putin...
BUNKA

Mesajde BUNKA » 08 Mar 2014, 10:22

TDI scrie:Nu cred. Cei doi apicultori care au inceput studiul au ajuns la concluzia ca este produsa mai putina miere, e mai greu sa produci unitati biologice pentru vanzare si au renuntat la tot ce inseamna celula naturala incepand cu 2009. E scris mai pe larg in linkul pe care l-ai dat.
Dar as fi si eu curios sa vad parerea lui bunka in privinta studiului efectuat de cei 2.
Sanatate!

Eu cred ca economic vorbind va sta in picioare treaba cu albina naturala si celula mica, nu stiu ce au scris aia acolo...intre timp eu o sa imi inchei 300 de corpuri si imi fac vreo 3000 de rame Delon si populez...restul, vad eu mai incolo, dar stiu deja la ce ar trebui sa ma astept !
BUNKA

Mesajde BUNKA » 08 Mar 2014, 10:39

cristian bh scrie:
BUNKA scrie:Vioara a doua, ii invatam si pe tamplarii de meserie care fac doar mobila sa faca si stupi :lol:

No asta-i buna,. :o ........io care credeam ca treaba-i tomna invers :lol: ,........
Io-ti recomand sa ,,eviti,, lipirea scandurilor late, nespintecate,de la 15 cm in sus......Cu toate c- ar trebui ,,,,, cam obligatoriu ,
BUNKA scrie:Am trecut la alt nivel, scoatem nodurile si reparam cu dopuri de lemn speciale din creanga de brad si adeziv dupa care slefuiesc.

P*asta cu dopurile vad ca n-ai stat mult pe ganduri,rapid te-ai miscat. bravo.

Gata...acu` m-am prins mestere...stiu de ce ai zis ca trebuie imbinate doar scanduri inguste...in poze se vede undeva 3 randuri de adeziv...acolo nu e un panou intreg pe lungimea presei ci sunt 3 panouri de ME late de 24cm puse unul langa altul, fiecare panou de 24 cm e format din 2 piese inguste de 13-12 cm latime si fiind 3 panouri apar 3 zone de lipire :)
Oricum sunt magulit de remarca dumitale pt ca stiu ca ai oki si esti de meserie, si ce deduc eu e ca scandura a fost trasa atat de bine pe cant incat nu are burta de loc sau cocoasa si nici nu se observa zona in care cele 3 panouri sunt puse unul langa altul...saru-mana, incerc sa fac treaba buna.
Se vad doar cele 3 randuri de adeziv...oricum un lucru deja l-am invatzat din treaba asta cu lemnul, cand trag multi de tine e greu sa multumesti pe toata lumea, toti vor si repede si de calitate si ieftin si adus acasa daca se poate...poate cateva elemente din toate astea le voi putea satisface insa nu pe toate, si nu cred ca poate nimeni sa le satisfaca.
Deci inca odata maestre...remarca dumneavoastra este o magulire pt mine, si pt meseriasul meu..i-am zis si eu ca a facut treaba buna !!
Oricum beneficiarul e suparat pe mine ca am intarziat, dar asta e...nu poti sa le ai pe toate, si nici eu nu pot angaja o armata de oameni pt perioade scurte in care toti apicultorii vor lazi !!
Ce fac...imi bat joc de om, il iau il tin 3 luni si-i dau viteza...cam incorect nu??...da` astea-s deja detalii :)
Va salut !
BUNKA

Mesajde activ » 08 Mar 2014, 23:21

BUNKA scrie: cand trag multi de tine e greu sa multumesti pe toata lumea, toti vor si repede si de calitate si ieftin si adus acasa daca se poate...poate cateva elemente din toate astea le voi putea satisface insa nu pe toate, si nu cred ca poate nimeni sa le satisfacă pe toate.

Am învățat, ca principiu, în vânzări:
1) " repede, ieftin şi de calitate, nu se poate ... 2 dintre ele, da ".
2) " nu tot ce e scump e şi bun, dar ... ce e bun, obligatoriu să fie scump". ;)
NIMENI nu le ştie pe TOATE ! ... Ascultă-i pe TOŢI şi fă cum e mai bine pentru TINE !
activ

Mesajde un incepator » 09 Mar 2014, 18:07

Da ,frumos atelier dar si meseriasii........ :D ,cand muncesti cu drag si treaba iese bine . Spor la munca ;)
un incepator

Mesajde BUNKA » 11 Mar 2014, 18:34

Da, cand ma gandesc ca fac "scorburi" pt atata amar de albine, nu am cum sa nu ma simt bine. :P
BUNKA

Mesajde BUNKA » 11 Mar 2014, 18:50

Si niste poze..
Asamblez
Fişiere ataşate
rsz_dsc03943.jpg
BUNKA

Mesajde BUNKA » 11 Mar 2014, 18:51

Si asamblez....
Fişiere ataşate
rsz_dsc03944.jpg
BUNKA

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?