Dopa ce am framintat bine compozitia ,o las citeva ore sa se omgenizeze mai bine dupa care o pun la pungi.
Daca vi se intimpla vreodata sa ramineti in pana de ingrediente,iar turtita este moale si nu se poate pune in stupi,eu procedez asa:
Cern malai cu un ciur cu sita cit mai deasa,si complectez necesarul cu malai. Daca nu am nici aceasta posibilitate ,atunci adaug faina de griu pina obtin ,consistenta dorita.Am patit si am procedat asa si nu sa intimplat nimic,a mincat turtita ,a ros si punga fara sa faca diaree ,s-au alte boli.Malaiul si faina au cantitati de proteina mai mici,in rest se comporta ca faina de soia.
Eu pun turtita proteica cind se incalzeste si albinele au posibilitatea sa iasa mai des afara,ca acuma ca sa declansat mai mult ponta matci ,iar albinele fiind prin natura lor lacome consuma mai mult ,si datorita calduri poate sa iasa afara sa se curete.
Asa procedez eu iar fiecare in zona lui ,si in stupina lui procedeaza cum a vazut ca merge mai bine.
Cred ca prietenul meu Alexandru din CHISINAU este multumit.Va doresc toate cele bune.