Prima pagină APICULTURA GENERALA INMULTIREA FAMILIILOR DE ALBINE

Discutii despre metodele de inmultire a familiilor de albine , incepand de la cele mai simple metode si terminand cu cele mai complicate .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pretul corect al unei familii de albine in 2013

Mesajde Dila Daniel » 01 Ian 2014, 14:05

d.le Edi D., aveti un mp.Va rog raspuns!(tot mp)
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde giovanni » 12 Ian 2014, 12:54

Salutari si un an bun la toata lumea,
Pretul corect ar fii -pretul vechi- indexat .
Toate produsele au crescut ca PRETin ultimii3 ani,cele apicole bat pasul pe loc.
Cine vinde la pret mic sigur nu vinde calitate pentru ca binefacerile se fac fara a primii bani ,atunci cand exixta pret acesta reflecta CALITATEA.
PAINEA ptr a nu se scumpii se usureaza la gramaj.
La momentul actual dupa parerea mea un pret corect este intre 60-70 lei/rama
De nevoie se poate vinde un nr redus la 50 lei/rama, la aceasi calitate.

Daca imi amintesc ce am vazut, ce CALITATE,la 50 lei/rama,eu ar fii trebuit sa vand la 150 lei rama , vizavii de acea calitate,asta sa nu mai pun in discutie si reginele din acele unitati biologice.
Nu intotdeauna citind poti si invata...
http://APIgiovanni.sunphoto.ro
giovanni

Mesajde claudiu 75 » 10 Mar 2014, 21:15

Acum ca sintem in sezon 2014, care mai sint preturile de vinzare la familiile de albine pentru anul asta ?......cei care ati vindut sau cumparat cum merge piata?
claudiu 75

Mesajde Donbazil » 11 Mar 2014, 00:41

Sal'tare!

Acum, nu cred ca se vand/cumpara albine. Poate peste vreo luna. Pretul il stabileste piata, in functie de cerere si oferta.

Am patit-o deunazi: Ma suna un "domn" si ma intreaba daca am albine de vandut. Dupa ce i-am raspuns sa astepte cam o luna sa vad si eu ce si cum, ma intreaba cati roi pot sa-i vand. I-am spus ca nu am roi de vanzare la vremea asta, ca la mine toamna se fac unificari se egalizeaza familiile etc, etc. Pai cum, zice ca in anunt scrie ca vinzi roi cu x euro. Bine dar anuntul e de anul trecut din luna iunie, atunci cu atat am vandut. In anunt am scris configuratia si pretul. A inceput sa ma jigneasca de parca eram obligat sa-i vand acum albine asa cum vrea el roi la pretul de x euro....Ca asa scrie in anunt, dar nu voia in ruptul capului sa recunoasca de cand era anuntul. Mi-a mai tras o injuratura si a inchis.....Ce sa-i faci riscul meseriei......
Sal'tare!
Donbazil - Faget
Donbazil

Mesajde ANITEI » 11 Mar 2014, 05:06

Prețul este in ușoară scădere , pe net se găsesc multe familii la 350 lei negociabil. Azi am sunat un apicultor care vinde familii de albine si mi-a cerut 120 euro pe bucata cumparand doar doua familii pe 6-7 rame, se găsesc si la 100 euro cu minimum 5 rame de puiet plus transport inclus in zona. Doar ca asta se întâmpla in Italia .
Am vândut in toamna 40 de familii cu 40 de RON rama si am fost mulțumit. Succes tuturor!
" Luaţi seama, dar, la felul cum ascultaţi; căci celui ce are, i se va da; dar celui ce n-are, i se va lua şi ce i se pare că are.” Luca " ISUS HRISTOS
ANITEI

Mesajde yokoz777 » 12 Mar 2014, 10:23

Ce preturi aveti..unde le gasiti?Un amic a cautat la noi in zona sa cumpere fam de albine pentru a-si mari efectivul si surpriza pret700lei.de familii vorbesc!Realistic vorbind mi se pare un pret foarte corect!sa luam logic si de la baza :ramele sunt scumpe,foitele scumpe,cutii lacuite si vopsite iara scumpe,tratamente stimulente bagate in fundu lor ca sa ajunga familii scumpe,dai alergatura cu ele,da-i munca!da asta din urma se uita..mai punem si valoarea genetica,albina si puietul mi se pare un pret corect700lei.
Un electrician îşi găseşte băieţaşul bandajat la un deget.
- Ce ai păţit?
- Am prins o albină care avea un capăt neizolat.
yokoz777

Mesajde ANITEI » 12 Mar 2014, 14:53

[quote="yokoz777"]Ce preturi aveti..unde le gasiti?
Le găsim aici tocmai.ro si in alte site-uri de mică publicitate, Dvs. Unde găsiți prețuri de 700 pe familie?
" Luaţi seama, dar, la felul cum ascultaţi; căci celui ce are, i se va da; dar celui ce n-are, i se va lua şi ce i se pare că are.” Luca " ISUS HRISTOS
ANITEI

Mesajde cobi » 12 Mar 2014, 15:25

ANITEI scrie:
yokoz777 scrie:Ce preturi aveti..unde le gasiti?
Le găsim aici tocmai.ro si in alte site-uri de mică publicitate, Dvs. Unde găsiți prețuri de 700 pe familie?

Anitei, pretul cred ca se face la fatza locului, ca asa...se tot discuta. Multi compara roiul pe 5 rame din iunie-iulie cu famila pe 5 rame, de acum..si de aici pleaca multe.

Dau un ex, ca Don Bazil: cineva ma intreba, daca o familie stransa bine acum, pe 5 rame, la 400 lei nu este mult, ca vine 80/lei pe rama. Si oameni cu "experienta si pretentii", ca trebuie vazut"la fiecare fam nr de rame cu puiet, ACUM"...sa stie omul socoteala, daca iese cu virgula sau nu. :?
cobi

Mesajde ANITEI » 12 Mar 2014, 16:41

Sunt de acord. Ca se face la fata locului , dar dacă pleci de la 350 sau chiar 500 negociabil e destul de greu sa ajungi la 700 ron.
ANITEI

Mesajde yokoz777 » 12 Mar 2014, 18:23

Ehee daca asa usor s-ar manca apicultura..luati de pe tocmai ca stiti cu siguranta ce cumparati(kinder cu surprize).Atat a cerut omu,am inteles ca a si vandut cu acest pret700lei.Sincer ii dau dreptate astuia pt faptul ca ii vinde cu atat,la cati bani bagam noi apicultorii in ele!cei ce au albine cu siguranta cunosc cum se baga bani,cate o data cu varf si indesat..si placerea de a scoate bani din buzunar cand ai nevoie de ei.tot ce se cumpara pentru albine este din ce in ce mai scump iar ca profit daca e si el pe acolo.este investitie mare vorba unui prieten care acum cativa ani era la inceput in apicultura:din cauza la albine nici papuci nu mai am in picioare:)))si acum zambesc cand imi aduc aminte.Eu nici nu cumpar si nici nu vand ,mii inmultesc singur cu multa munca si sarguita,placerea e aparte.Nimic nu e moca si am observat asta pe pielea mea,asa ca daca ar fi si eu sa vand vreodata tot la acest pret i-as da.Da voi bag de seama ca suntei cumparatori de nu va convine :lol:
- Ce ai păţit?
yokoz777

Mesajde csaa » 12 Mar 2014, 18:52

Cam multisor 700 de lei. Cam ...... da' prost nu e ala care cere, prost e ala care da.
csaa

Mesajde ANITEI » 12 Mar 2014, 19:14

Asa cum am spus nu sint nici cumparator nici vanzator acum. Am vandut in toamna 40 de familii unei persoane care a cumparat 120 in aceeasi zi. De la mine 40 , 40 de la cumnatul meu si 40 din alta localitate. Nu am avut placerea sa il intalnesc pe cumparator dar am inteles de la cumnatul meu ca avea 800 de familii si isi dorea sa ajunga la 1000 in toamna trecuta. Persoana educata (am vorbit la telefon ) de cuvant, bazat financiar, a platit cash, cinstit. Probabil un bun apicultor.
Succes tuturor la vanzare si la cumparare!
ANITEI

Mesajde yokoz777 » 12 Mar 2014, 21:45

Eu doar v-am spus pretul cerut la ora actuala in dobrogea,700lei familia,asta am auzit asta v-am spus.Este multisor dar cine stie ce familii o fi avut omu la ora asta de cerea atat.Sunt foarte multe lucruri la care trebuie sa ne gandim in plus la vanzarea familiilor de albine,de exemplu eu unu am luat matci din Tulcea de la institutul de cercetare sau ce au ei acolo cu 200lei bucata acum3ani.deci prost as fi eu sa vand stupu cu 500lei la ce martci am in ei.si inca o data ii dau dreptate aluia de cere atat..principiul ar fi urmatorul: NU TOTI ISI PERMIT SA CUMPERE AUR IAR CUM ALBINA ESTE AUR..NU TOTI TREBUIE SA O AIBE.Cine vrea sa cumpere,cine nu sa stea sa se uite la altii!Munca noastra nu e de pomana!nu vine nici unu vara sa bea apa fiarta cu noi pe campuri. Eu unu imi apreciez munca si daca ar fi sa vand vreodata as tine foarte mult la pretul muncii mele.
- Ce ai păţit?
yokoz777

Mesajde teinegru64 » 12 Mar 2014, 22:06

csaa scrie:Cam multisor 700 de lei. Cam ...... da' prost nu e ala care cere, prost e ala care da.

Corect.Daca anunti ca ai ceva de vanzare.Niciodata nu am avut anunturi de vanzare...dar sunt sunat aproape in fiecare zi de potentiali apicultori.Deci ...deocamdata este cerere.Zilele trecute am avut cea mai trasnita oferta...,,cumpar doar la rama, trei rame tabla de puiet ,plus doua rame de acoperire pline cu miere....ofer 40 lei de rama"
Am intrat in joc ...si asa nu trecusem prin stupi :lol:A fost invitat in stupina, promitandu-i ca isi poate lua toate ramele ce ii vor place .Deja il vedeam cum isi freaca maimile de norocul ce a dat peste el.Am considerat de bun simt sa il atentionez ca e posibil ca dupa 2-3 zile de cautari ...sa gaseasca doar vreo trei rame cum isi doreste...Am accentuat ca eu chiar vreau sa scap de primele rame cu puiet capacit...deoarece asa mai scap de varooa. :D Aici ia cazut fisa ....asa ca am primit cea mai tare injuratura.Cred ca era frate cu cel ce la sunat pe Donbazil.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde yokoz777 » 12 Mar 2014, 22:16

Ma voua nu va plac banii in buzunar :lol: lasati pomenile..
- Ce ai păţit?
yokoz777

Mesajde Adi Hodis » 12 Mar 2014, 22:59

teinegru64 scrie:
csaa scrie:Cam multisor 700 de lei. Cam ...... da' prost nu e ala care cere, prost e ala care da.

Corect.Daca anunti ca ai ceva de vanzare.Niciodata nu am avut anunturi de vanzare...dar sunt sunat aproape in fiecare zi de potentiali apicultori.Deci ...deocamdata este cerere.Zilele trecute am avut cea mai trasnita oferta...,,cumpar doar la rama, trei rame tabla de puiet ,plus doua rame de acoperire pline cu miere....ofer 40 lei de rama"
Am intrat in joc ...si asa nu trecusem prin stupi :lol:A fost invitat in stupina, promitandu-i ca isi poate lua toate ramele ce ii vor place .Deja il vedeam cum isi freaca maimile de norocul ce a dat peste el.Am considerat de bun simt sa il atentionez ca e posibil ca dupa 2-3 zile de cautari ...sa gaseasca doar vreo trei rame cum isi doreste...Am accentuat ca eu chiar vreau sa scap de primele rame cu puiet capacit...deoarece asa mai scap de varooa. :D Aici ia cazut fisa ....asa ca am primit cea mai tare injuratura.Cred ca era frate cu cel ce la sunat pe Donbazil.

:lol:
Vezi mai teiule ce pațesti daca esti sincer ? ... te-ai ales cu un record, daca zici ca a fost cea mai tare injuratura.
Si nu i-ai zis sa-l ajute Domnul s-au sa-l mustre ?. :)
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INMULTIREA FAMILIILOR DE ALBINE