Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: BUNKA

Mesajde BUNKA » 12 Mar 2014, 20:41

bag capse-n ele...
Fişiere ataşate
rsz_dsc03949.jpg
BUNKA

Mesajde un incepator » 12 Mar 2014, 21:40

Da ,frumos atelier,buna treaba ,cred ca orice tamplar sau apicultor si-ar dori sa faca sau sa posede cate ceva din aceste poze :D ,dar pozele cu delonii cand le pui ?................... :shock: ,suntem curiosi sa le vedem.
Spor la munca( nu cred ca duci lipsa ;)
un incepator

Mesajde ovidiu_78 » 12 Mar 2014, 22:10

frumos te-ai aranjat pe acolo...dar fa ceva cu praful ala,in toate pozele numai praf peste tot...pe jos...pe scule...e periculos nu numai pt sanatate...este o vb ...a clean shop its a safe shop..tare adevarat e .....
sa ai spor in toate :D
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde manu8388 » 12 Mar 2014, 23:49

ai munca de sisif acolo cu scosul nodurilor, din ce stiu eu despre lemn ideea este sa nu fie noduri cazatoare, restul nu afecteaza, dimpotriva nodurile tin lemnul mai legat sa zic asa. dar no, fiecare face cum doreste:) spor
manu8388

Mesajde BUNKA » 13 Mar 2014, 14:08

ovidiu_78 scrie:frumos te-ai aranjat pe acolo...dar fa ceva cu praful ala,in toate pozele numai praf peste tot...pe jos...pe scule...e periculos nu numai pt sanatate...este o vb ...a clean shop its a safe shop..tare adevarat e .....
sa ai spor in toate :D

Ce-i drept, nu am folosit exhaustarea pt ca e trifazata si imi lipseste o faza...hala normal are trifazic dar cineva cred ca a ciupit o faza si pe unul din fire nu am curent...am vorbit pe maine sa vina un nene sa-mi gaseasca faza si sa pot folosi exhaustorul...oricum am unul de la Bernardo, dar o sa-mi mai iau unul ca sa fie macar pt doua utilaje...iese praf mai ales cand tai tei..si cand sunt cantitati mari prelucrate zilnic, aia e !!
Asta cu exhaustarea este una din marile mele doleantze, dar care se va rezolva ..o sa imi fac si un ciclon separator ca sa fie treaba si mai buna si sa am filtrele mereu curate.
Multumesc !
BUNKA

Mesajde BUNKA » 13 Mar 2014, 14:14

manu8388 scrie:ai munca de sisif acolo cu scosul nodurilor, din ce stiu eu despre lemn ideea este sa nu fie noduri cazatoare, restul nu afecteaza, dimpotriva nodurile tin lemnul mai legat sa zic asa. dar no, fiecare face cum doreste:) spor

Am vorbit cu un domn care face chestii pt export Germania si acolo nu se accepta nod, nici la stupi...si am zis ca e bine sa facem si asta pt ca uneori cei mai pretentiosi aduc in discutie problema nodurilor...asa ai cazul rezolvat, il dai afara pe o adancime de 8mm si pui dopuri din creanga de brad pe care le cumperi gata fabricate, apoi se slefuieste si iese tzipla !!
Cu timpul o sa scot calitate din ce in ce mai buna, dar nu pot tot de odata !!
BUNKA

Mesajde Bambucha » 13 Mar 2014, 19:58

Cam cate noduri scoti la lada? Nici frantujii nu accepta noduri :) Se cam scumpeste lemnul pe zi ce trece, parca e din ce in ce mai greu de gasit scandura buna.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde manu8388 » 13 Mar 2014, 22:20

Bambucha ai mare dreptate, sunt curios in maxim 10 ani din ce vom face stupi, in cunostinta de cauza sa stiti ca in judetul botosani in maxim 2 ani nu va mai fi lemn de rasinoase DELOC. mai ramane sa vedem ce se intampla cu suceava in perioada urmatoare.bradul si molidul se usuca tot, a aparut un daunator care se instaleaza sub coaja, asadar si prin urmare se usuca tot copacul, seva copacului urca prin coaja. sunt unele voci care spun ca aparitia daunatorului este in stransa legatura cu fabrica de la radauti, dat fiind faptul ca mai tot lemnul pleaca acolo:)
manu8388

Mesajde BUNKA » 14 Mar 2014, 00:30

un incepator scrie:Da ,frumos atelier,buna treaba ,cred ca orice tamplar sau apicultor si-ar dori sa faca sau sa posede cate ceva din aceste poze :D ,dar pozele cu delonii cand le pui ?................... :shock: ,suntem curiosi sa le vedem.
Spor la munca( nu cred ca duci lipsa ;)

Am niste poze super cu ei cu care ma iau...încă nu am vazut albinele zburînd din lipsa de timp :) am trecut si in seara asta prin Bucecea pe la ei, am ridicat niste capace și deja turtele proteice sunt incepute. Bag și pozele alea...
BUNKA

Mesajde BUNKA » 14 Mar 2014, 00:34

Bambucha scrie:Cam cate noduri scoti la lada? Nici frantujii nu accepta noduri :) Se cam scumpeste lemnul pe zi ce trece, parca e din ce in ce mai greu de gasit scandura buna.

Așa este, am simtit și eu treaba asta!
Scot câte trebuie...asta este treaba!
Adevărul este ca arată mult mai bine fara nod!
BUNKA

Mesajde cristian bh » 14 Mar 2014, 23:08

BUNKA scrie: Cu timpul o sa scot calitate din ce in ce mai buna, dar nu pot tot de odata !!

Calitatea pleaca de la materia prima si din ce se vede cheresteaua din care ai acele panouri, de urmeaza a fi puse in presa s-a albastrit.
Albastrirea (cauzata de o ciuperca) se instaleaza deoarece cheresteaua debitata in gater sau banzic,din bustean doborat verde,este lasata fara a fi pusa la sipca un oarece timp,(nepermis) si din cauza umiditatii din scandurile tinute una peste alta, se incinge,mucegaindu-se ,sufocandu-se,.
Mai exista acea cherestea maronie,sufocata deja in interiorul busteanului de multe ori trecuta cu vederea ,a carei rezistenta in timp este practic egala cu zero.
De unde si vorba ca ,, nu tot ce zboara e si bun de mancat,,
Intotdeauna la urcare e mai anevoie si pe buna dreptate,,,,ca la coborare ,din pacate ,,,,sare in ajutor,,,,,,, gravitatia. :)
Sanatate,putere,si perseverenta sa ai, ca entuziasmul se vede dincoace de muntii apuseni :D
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde BUNKA » 15 Mar 2014, 16:06

Au fost cateva scanduri mai albastrele dar nu e o problema...ciuperca albastra nu pune atat de multe probleme ca aia rosie (maronie)...aia efectiv distruge lemnul...asta albastra doar il coloreaza, el ramane totusi la fel de dens si de dur. Va fi din ce in ce mai dificil cu lemnul asa cum zicea si Manu...cei de la Radauti si Durnesti efectiv cumpara tot de pe piatza la suprapret si ce ramane trebuie rezolvat in atelierul de tamplarie, debitare, faltuire bagat la presa, scos noduri...etc
Important e ca in final sa arate si sa fie asa...
Fişiere ataşate
rsz_dsc03944.jpg
BUNKA

Mesajde BUNKA » 15 Mar 2014, 16:15

Presele le-am realizat, o sa imi mai fac pe parcurs sa nu duc lipsa, intre timp cred ca o sa imi fac si asa ceva ca sa rezolv si problema prafului...sper sa rezolv zilele astea si cu trifazatul.

Ia zi Ovidiu ...iti place scula asta ??
In curand va fi una si la mine in atelier, trifazica, putere de absorbtie 2523 mc/ora, 1,5 KW, 2 CP, 2 guri de absorbtie de 130mm si de 100 mm
Va fi si la mine ca in atelierele din clipurile de pe you tube...fara fir de praf ! :)
Uor usor ma dotez cu de toate.
Important e sa curga banii ca problemele se rezolva !
Fişiere ataşate
separator filtrare aer.jpg
BUNKA

Mesajde BUNKA » 15 Mar 2014, 16:38

Asa arata Delonii acum la mijloc de martie
Fişiere ataşate
rsz_120140309_165153.jpg
BUNKA

Mesajde BUNKA » 15 Mar 2014, 16:43

Au consumat 3-4 rame din 9...adica undeva la 5,4-7,2 kg...deci o medie de 6 kg.
Fişiere ataşate
rsz_20140309_170108.jpg
BUNKA

Mesajde BUNKA » 15 Mar 2014, 16:51

si un ME
Fişiere ataşate
rsz_20140309_173421.jpg
BUNKA

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?