In weekend unii colegi erau in cautare de ghiocei
Bambucha scrie:Am inteles si te cred, spre "rusinea" noastra a celor din sud-estul Romaniei vremea ne-a aruncat cu circa 3-4 saptamani in urma vestului. In timp ce la Satu Mare inflorea papadia la noi campurile erau albe si albinele sforaiau bine merciAstazi s-a produs in multe zone primul zbor de curatire, raportat la vreme. O fi bine, o fi rau? Dumnezeu stie!
paul scrie:Una cu alta ... sunt foarte multumit ! Multumesc lui Dumnezeu ca am iesit asa in primavara !!!
redoo scrie:presupun ca acum urmeaza inmultirea
paul scrie:Am facut si eu astazi ... revizia de primavara !
Am bagat in iarna 22 si teoretic am scos ... 22 !Spun teoretic deoarece in 2 stupi am avut soareci . Intr-unul am mai gasit regina si cam un interval de albina , in celalalt am gasit un interval de albina dar, fara regina. Prin urmare, i-am unificat pe astia doi. Deci ... din 22 or mai ramas 21 ! Mai am unul care s-a depopulat masiv. Am gasit umiditate mare ,cred ca s-a prelins apa de la ploaie sau de la zapada. A ramas si asta pe 3 rame ( a fost bagat pe 5 rame). In rest, ce-am bagat cam ... aiaie ! Am mai dat dupa diafragma pe ici pe colo cate o rama pe care am descapacit-o . Puiet capacit putin, in schimb era larvar si oua ! Unii au rezerve sa mai treaca o iarna, altii mai au nevoie de interventii ... Am vazut polen proaspat depus in celule (cam 50 de celule pe ambele fete ale ramei) si ... continua sa intre ! Toti au turte in cap si au consumat in medie cam cat circumferinta unei portocale medii.
Foarte bine au iernat cu sacul de rafie pus deasupra ramelor (stupii au fund plin), umiditate inexistenta ... Astazi am scos rafia si am pus folia !
Una cu alta ... sunt foarte multumit ! Multumesc lui Dumnezeu ca am iesit asa in primavara !!!
alexx scrie:Salut cat puiet au??
Bambucha scrie:Am inteles si te cred, spre "rusinea" noastra a celor din sud-estul Romaniei vremea ne-a aruncat cu circa 3-4 saptamani in urma vestului. In timp ce la Satu Mare inflorea papadia la noi campurile erau albe si albinele sforaiau bine merciAstazi s-a produs in multe zone primul zbor de curatire, raportat la vreme. O fi bine, o fi rau? Dumnezeu stie!
Daniel_new scrie:Le-am dat un hranitor dintr-ala de cca 800ml,am pus un borcan de 800 grame aproape plin in hranitor,ar putea sa mute mierea inainte de a se cristaliza sau din cauza noptii reci,noaptea se strang din nou in ghem?
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 49 vizitatori