Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Stupina mea Oltenia

Mesajde doctorasulcelviteaz » 18 Aug 2013, 18:56

Multumesc pt raspuns .
doctorasulcelviteaz

Re: Stupina mea din Oltenia

Mesajde doctorasulcelviteaz » 15 Mar 2014, 22:59

Nu am mai scris de mult dar intre timp s-au intamplat multe ;) . Dupa prima iarna ( 2012-2013 ) din cei 20 stupi achizitionati au iesit 8 cu precizarea ca si aceia foarte slabi .
Ce am facut intre timp a fost sa cer sfatul unui apicultor din zona ( multumesc frumos pe aceasta cale ) sa citesc mult atat pe forum cat si ce mi-a picat in mana si ma pot mandrii ca din cei 8 din primavara 2013 am reusit sa fac 11 buni in toamna si azi sa constat ca in primavara 2014 am tot 11 familii ok ( mortalitate 0 ) . 8-)
A doua bucurie este ca unul din prietenii mei a prins virusul si a inceput si el cu un roi in primavara din care am mai facut unul si cei 2 stupi au iesit si ei ok in primavara asta :) .
Doresc la toata lumea un an cat mai bun .
Fişiere ataşate
stupina .jpg
doctorasulcelviteaz

Mesajde doctorasulcelviteaz » 16 Mar 2014, 20:47

Azi a fost nebunie la albine , desi au apa in adapatoare langa fantana unde erau 2 galeti de apa era plin de albine , oarece de ce erau mai multe acolo decat la adapatoare ? Multumesc pt raspuns .
doctorasulcelviteaz

Mesajde perma » 17 Mar 2014, 10:29

Doar nu-s oi sa le duci tu la adapatoarea pe care ti-o doresti. Lasa-le sa bea de unde vor. Poate trebuie sa schimbi apa din adapatoarea "lor".
Azi esti bine-sanatos si maine te lauda popa'n curte!
Omu' ie inainte de toate!
perma

Mesajde liviutzbogos » 17 Mar 2014, 13:45

Albinele se pot si dresa la adaptorul pe care tu il doresti indulcind putin apa din el cu niste miere. Eu zic ca nu e chiar bine sa le lasi sa ia apa chiar de unde vor ele, daca se invata la un robinet din curte, familia va avea mici probleme in vara...familia ta nu familia de albine :)
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde doctorasulcelviteaz » 17 Mar 2014, 14:02

Au 2 adapatoare la 2 metri de stupi cu apa schimbata zilnic , dar ieri preferau 2 galeti , problema este ca in galeti le gaseam pe unele inecate :(
doctorasulcelviteaz

Mesajde Dila Daniel » 17 Mar 2014, 15:26

s-ar putea sa ai galetile mai expuse la soare.
Albinele cauta cu precadere surse de apa mai calda,in aceasta perioada a anului.(locuri mai insorite)
Si la un adapator mare(spre exemplu-un cauciuc de camion taiat),prima data se pun pe partea insorita...
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde doctorasulcelviteaz » 17 Mar 2014, 15:40

Dila Daniel scrie:s-ar putea sa ai galetile mai expuse la soare.
Albinele cauta cu precadere surse de apa mai calda,in aceasta perioada a anului.(locuri mai insorite)
Si la un adapator mare(spre exemplu-un cauciuc de camion taiat),prima data se pun pe partea insorita...

La acest aspect nu m-am gandit , cred ca asta e motivul .
;)
doctorasulcelviteaz

Mesajde proapis13 » 17 Mar 2014, 15:58

doctorasulcelviteaz scrie:
Dila Daniel scrie:s-ar putea sa ai galetile mai expuse la soare.

La acest aspect nu m-am gandit , cred ca asta e motivul .
;)

Dar nici mana pe carte nu ai pus sa citesti ;)
Acolo scrie ca primavara apicultorul pune adapatorul in locuri ferite de vint dar expuse soarelui
in care adauga apa calduta in care a adaugat putina miere si/sau sare pentru a dresa albinele sa ia apa din locuri curate :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde doctorasulcelviteaz » 17 Mar 2014, 20:21

Partea cu sarea o stiu , sincer cea cu mierea nu mi-o aduc aminte dar ma trag singur de urechi :D
doctorasulcelviteaz

Mesajde joohny » 17 Mar 2014, 20:29

Va salut.Miere se adauga (sau zahar) atunci cind albinele aduc apa de unde nu trebuie.Deci,un fel de dresaj.Sper sa fie de-acord si d-ul Proapis. cu aceasta parere. :D .Sanatate.
joohny

Mesajde doctorasulcelviteaz » 17 Mar 2014, 20:52

Sare stiu cate ar trebuii sa pun per litru dar zahar sau miere ? Multumesc .
doctorasulcelviteaz

Mesajde Dila Daniel » 17 Mar 2014, 20:59

sare,cam 1 gr/litru
Zahar sau miere(nu stiu sa recomand o cantitate-nu folosesc)...daca pui,sa ai grije ca apa sa fie consumata,altfel se acreste.
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde doctorasulcelviteaz » 17 Mar 2014, 21:05

Dila Daniel scrie:sare,cam 1 gr/litru
Zahar sau miere(nu stiu sa recomand o cantitate-nu folosesc)...daca pui,sa ai grije ca apa sa fie consumata,altfel se acreste.

O sa incerc , am pus acum 2 cauciucuri taiate pe post de adapator unul aproape de stupina unul mai aproape de fantana unde erau galetile si unde era problema . Oricum nu prea pot sa ajung la stupi decat o data pe saptamana din cauza job si atunci o sa pot observa daca e ok sau mai sunt probleme .
doctorasulcelviteaz

Mesajde joohny » 17 Mar 2014, 21:12

Dila Daniel scrie:sare,cam 1 gr/litru

Va salut.Pt. a aparea acreala tr.sa fie un anumit procent de glucide in apa.In general se pune mai putin pt. a nu se acri (intra in fermentatie in citeva zile,dupa care oricum apa tr. schimbata).Deci sub 5 %.Sanatate.
joohny

Mesajde doctorasulcelviteaz » 18 Mar 2014, 23:04

Daca nu am stimulat stupii pana in acest moment ar fi ok sa o fac de acum in colo , pomii sunt aproape infloriti ( ma refer la cais si aproape corcodus ) , miere au in rame ( ma gandesc sa descapacesc pt stimulare ) .
Multumesc frumos
doctorasulcelviteaz

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?