Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Urgent adapator

Mesajde cocos » 20 Mar 2014, 21:43

Salutare, va rog sa imi spuneti unde este mai bine sa pun adapatorul, la soare sau la umbra, cat de aproape de stupi?
pot sa il instalez chiar langa ei.
Am un butoi de plastic de 200 L din care sa curga apa continuu si sa il umplu la 3-5 zile cand merg acolo, este necesar sa mai pun ceva in apa, am auzit pe la unii apicultori ca pun sare in apa din butoi, este ok?
Multumesc frumos, primavara bogata
cocos

Re: Urgent adapator

Mesajde Florin Dobre » 20 Mar 2014, 21:56

Apa trebuie sa fie calduta...deci alegi un loc insorit.
Adapatorul il pun undeva in spate sau lateral de grupul de stupi...5-10 metri. Daca-l pui foarte aproape de stupi sau in fata lor, acolo va fi agitatie.
Sare se pune 0.5 g/litru. Nu pun mereu. :oops:
Apa sa fie cat de cat proaspata.
Eu asa fac.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde proapis13 » 20 Mar 2014, 22:50

cocos scrie:Salutare, va rog sa imi spuneti unde este mai bine sa pun adapatorul, la soare sau la umbra, cat de aproape de stupi?

Da click pe link-ul de mai jos si te poti inspira de acolo
viewtopic.php?f=9&t=133
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde ady12 » 20 Mar 2014, 23:07

Florin Dobre scrie:Apa trebuie sa fie calduta...deci alegi un loc insorit.
Adapatorul il pun undeva in spate sau lateral de grupul de stupi...5-10 metri. Daca-l pui foarte aproape de stupi sau in fata lor, acolo va fi agitatie.
Sare se pune 0.5 g/litru. Nu pun mereu. :oops:
Apa sa fie cat de cat proaspata.
Eu asa fac.

Tin sa l cotrazic pe domnul Florin in legatura cu apa prospata,eu le pun apa din fantana in adapator si ele prefera apa murdara din "raul" care trece prin fundul gradinii,am rau in ghilimele pentru k este mai mult o balta,nu prea mai curge.
A studia şi a nu gândi este o risipă. A gândi şi a nu studia este periculos.
ady12

Mesajde Florin Dobre » 20 Mar 2014, 23:15

Poate apa din fantana este rece...balta-i calda. ;)
Oricum e greu sa concurezi o sursa naturala de apa . La floarea soarelui le-am bagat in adapator apa din fantana...10 m distanta. Insa ele preferau sa faca 500 m pana la un parau. :)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde ady12 » 21 Mar 2014, 00:06

Florin Dobre scrie:Poate apa din fantana este rece...balta-i calda. ;)
Oricum e greu sa concurezi o sursa naturala de apa . La floarea soarelui le-am bagat in adapator apa din fantana...10 m distanta. Insa ele preferau sa faca 500 m pana la un parau. :)

Nu cred ca temperatura ar fi cauza principala pentru k apa se incalzeste repede,cred ca apa din rau este mai bogata in substante organice care le plac :D .
A studia şi a nu gândi este o risipă. A gândi şi a nu studia este periculos.
ady12

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR