Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Vremea - sau ''nu faceti pariu cu Dumnezeu ca pierdeti"

Mesajde Arhivistu » 22 Mar 2014, 15:15

Cald si fain si la bistrita
Nu încerca sa faci un lucru cu exceptia cazului în care esti sigur de tine, dar nu renunta pur si simplu deoarece altcineva nu este sigur de tine.
Arhivistu

Mesajde popik50 » 22 Mar 2014, 15:23

Piatra Olt super frumos.
popik50

Mesajde rihmond » 22 Mar 2014, 19:05

TURNU MAGURELE, FRUMOS AU INFLORIT CAISII.
rihmond

Mesajde Geocrin » 22 Mar 2014, 21:15

La Medias o zi superba de primavara!!
Vincit omnia veritas-Adevarul invinge totul
Geocrin

Mesajde cristi82 » 22 Mar 2014, 21:39

la satu mare o zi superba de primavara, corcodusul aproape terminat!
cristi82

Mesajde jenica67 » 22 Mar 2014, 22:03

La mine a inflorit porumbarul, ciresul si au venit berzele !! A venit pimavara !!!!!!!! :D
jenica67

Mesajde Badea Alin » 22 Mar 2014, 22:14

și la noi au venit berzele și au înflorit corcodușii
Unde ești nea`Gică, să ne lămurești ...
Badea Alin

Mesajde Leon » 22 Mar 2014, 22:19

La mine vreme frumoasa,cald,corcodusu e in toi,saptamana trecuta au venit graurii. Sanatate maxima va doresc!
Leon

Mesajde popik50 » 22 Mar 2014, 22:35

Acum pe seara am iesit in curte si am auzit broastele cum canta. Le auzeam de obicei cand plecam cu stupii la rapita. E primul semnal ca incepe sa se incalzeasca mai bine si pe timpul noptii. In rest au fost numai zile cu soare. Sper ca in 3-4 zile sa infloreasca si corcodusii. Caisii cred ca maine , poimaine sa infloreasca.Zile frumoase tuturor. ;)
popik50

Mesajde paul » 23 Mar 2014, 09:20

Eu zic sa nu aruncati inca cu basca in sus !
Saptamana viitoare s-a anuntat o racire accentuata a vremii ! Daca nu aveti cuiburile stranse si reginele au ouat sub influenta temperaturilor din zilele astea si a ... protofilului :o mai mult decat pot acoperi albinele, s-ar putea sa aveti (avem) parte de surprize extrem de neplacute !!! :o
Asa ca ... ochii pe meteo si pe cuiburi ! :idea:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde gica.mosu » 23 Mar 2014, 09:50

Paul ,scrie...Asa ca...ochii pe meteo si pe cuiburi!....Da,se vb pacilea de n rami cu puiet,de faguri la cladit=unde a fost cald si au adus din timp polen...acolo deja pomii anfloresc :idea: La mine de-o saptamana vant la greu...azi ceata :!: ....Ieri,am mai pus cati o proteica si dupa caz ceva di acoperire=R cu miere s-au zgariat dupaDF....Timpul+dezvoltarea=7-10 zile an urma....V-om recupera=tot raul spre bini...noroc ca au bagat ceva polen,an rest,sanatati si chef di munca sa fie...SPORRR :!: :!:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde GARFIELD » 23 Mar 2014, 10:08

Si la mine nea Gica....ceata de o tai cu cutitul noroc ca am restrans...si le-am dat ceva papica :( ...a iesit unificarea ...asa cum ai zis ... :D multumesc ;)
GARFIELD

Mesajde jenica67 » 23 Mar 2014, 19:39

Si la mine azi a fost mai rece ca ieri, au fost numai 21 de grade. Racirea mult trambitata de marti la 7 grade, fac pariu ca nu va fi mai mica de 12-13. Porumbarul da tot mai bine. Cred ca va incepe si salcia plangatoare acusi, sa dea polen si nectar. la fel si pomii. Deci nimic nu le mai poate opri, albinelor dezvoltarea. Numai vre-un val de frig neprevazut, dar dupa mine slabe sperante sa mai vina. Avantajul ca nu sunt zilele calduroase chiar una dupa alta, mai urmeaza si perioade mai reci, ce mai tin natura putin in loc. Oricum dupa numaru de flori prin pomii infloriti, daca nu va veni vre-o supriza, vom avea fructe ca si anul trecut.
jenica67

Mesajde Bambucha » 23 Mar 2014, 22:05

23.03.2014 Bucuresti 24 de grade. Inca un pic si iese lumea la piscina! :lol: Parol?
Tare imi e sa nu vina si nota de plata cu 3 saptamani de 10 grade fix in mai... undeva acolo este un echilibru.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde gica.mosu » 23 Mar 2014, 22:08

JANEEE.sa nu zici gata pan'nu sai "SANTUL"....anul trecut am avut si caisi si meri(taiat de mini cum m-am priceut ;) ....si dupa o ploaie cu gheata cat oul de vrabie=pa fructe asa ca.....atunci can vezi....an camara,poti sa fii sigur pt ce ai muncit=suntem la mana...naturii,iata dovada 8-) si noi suntem o an fata celui puternic.... :mrgreen:
Ultima oară modificat de gica.mosu pe 23 Mar 2014, 22:21, modificat de 2 ori în total.
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde Ioan Guist » 23 Mar 2014, 22:11

paul scrie:Eu zic sa nu aruncati inca cu basca in sus !
Saptamana viitoare s-a anuntat o racire accentuata a vremii ! Daca nu aveti cuiburile stranse si reginele au ouat sub influenta temperaturilor din zilele astea si a ... protofilului :o mai mult decat pot acoperi albinele, s-ar putea sa aveti (avem) parte de surprize extrem de neplacute !!! :o
Asa ca ... ochii pe meteo si pe cuiburi ! :idea:

Corect.
Nu da-ti drumul la cuiburi.Ramane strans pana trece valul rece. Siroape astazi si maine, apoi ...pace pane trece hopul.
Dupa hop bagam rame.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE