Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Stupi "pe viata"

Mesajde Donbazil » 24 Mar 2014, 00:24

Sal'tare!

Hai ca m-ai ienervat cu nervii capului......
Pi!....Cat sa tina un stup?.....Sa crape dreaq amarasteanu' de tamplar?.....

Imi amintesc ca la Graz, la Scoala de Apicultura , directorul ne-a aratat niste lazi facute din PFL de 5 mm in doua straturi, unul interior si unul exterior - doar cu rama de lemn si in interior cu polistiren si care erau tratati ( vopsiti) pe dinafara cu un fel de lac....Erau foarte usori si zicea omu' ca-s foarte rezistenti, da cin' sa intrebe care-i treaba cu vopseaua , ca noi eram dupa alte alea.....Da' daca asta era secretu?????....
Hai sa traiesti ca mi-ai dat o idee buna..... :idea:
Hooooo!.....Nu banui cumva ca m-apuc io de treaba ca nu le am..... :lol:

Belete de tren la a-ntaia' si vii la Faget sa "tratezi lazile".....Rachia si alte alea, din partea casei.....

Sal'tare!
Donbazil - Faget
Donbazil

Mesajde modigliani » 24 Mar 2014, 00:27

Donbazil scrie:Sal'tare!

....... lazi facute dinPFL de 5 mm in doua straturi, unul interior si unul exterior - doar cu rama de lemn si in interior cu polistiren si care erau tratati ( vopsiti) pe dinafara cu un fel de lac....Erau foarte usori si zicea omu' ca-s foarte rezistenti .......

Moamaaaaa , da' ce idee mi-ai dat tu mie !!!!!!! :D :D :D

Stai numa' ........ si-ai sa vezi !
modigliani

Mesajde traian » 24 Mar 2014, 00:31

E bine sa/ti trimit o ladita de roi pe 5 rame.e noua si vopsia.dar ar fi foarte util pt capace ca sa elimin tabla.Ti/am dat si eu o idee?
traian

Mesajde Florin Dobre » 24 Mar 2014, 00:33

Deja vad sigla...Stupii pictorului... :D
Garantie dai?...pe viata. :?
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde modigliani » 24 Mar 2014, 00:34

Ca ordin de comparatie , o canoe ( construita in metoda stitch & glue cu placaj de 5 mm ) de 4 m , are o greutate de aprox ........ 8 kg ! :roll: :roll: :roll:

O asemenea canoe o vedeti in ultima poza din link , exact la momentul aplicarii fibrei pe corpul acesteia :

http://toxovybys.wordpress.com/2012/09/ ... technique/
modigliani

Mesajde modigliani » 24 Mar 2014, 00:35

traian scrie: ar fi foarte util pt capace ca sa elimin tabla.Ti/am dat si eu o idee?

Super idee !!! ;) ;) ;)
modigliani

Mesajde modigliani » 24 Mar 2014, 01:02

Va spuneam ca va prezint tesatura de fibra :
Fişiere ataşate
Fibra-de-sticla_3417781_1275719234.jpg
modigliani

Mesajde modigliani » 24 Mar 2014, 01:03

Iata-i si textura rezultata in momentul aplicarii rasinii :
Fişiere ataşate
1.jpg
modigliani

Mesajde modigliani » 24 Mar 2014, 01:03

...
Fişiere ataşate
2.jpg
modigliani

Mesajde comi » 24 Mar 2014, 01:36

Am gasit toate materialele pt 15mp in jur de 10 mil o fi bine no fi?
Dar fara un studiu in prealabil cost+effort+timp=satisfactie nu ma apuc de treaba ca am mai luat oareceva tepe.
Sa auzim numai de bine
Daca lupul ti-a mancat un dusman asta nu inseamna ca lupul este prieten cu tine
comi

Mesajde modigliani » 24 Mar 2014, 06:55

comi scrie:Am gasit toate materialele pt 15mp in jur de 10 mil o fi bine no fi?

Este foarte mult !
Aseara in timp ce scriam in topic am facut o estimare aproximativa de consum de materiale . Ei bine , mie mi-a rezultat asa :

- rasina , cu un strat de saturatie si al doilea care sa prinda fibra ,
- fibra de sticla cca 1 mp ,

........ maxim 7-9 E / stup 1/1 . Deci aprox 35 ron . Fara capac . Poti calcula 5 capace la 1 mp .
Am facut calculul in E pentru ca ofertele pentru materiale sunt exprimate in aceasta moneda .
modigliani

Mesajde modigliani » 24 Mar 2014, 07:21

Donbazil scrie:Hooooo!.....Nu banui cumva ca m-apuc io de treaba ca nu le am..... :lol:

Mare filozofie nu e ....... Insa provocarea cea mai mare , dificultatea , consta in mixarea corecta a rasinii cu a reactivului . Daca asta nu-i facuta dumnezeieste riscul este de-a nu mai polimeriza ( a se intari ) vreodata , suprafata ramanand vesnic vascoasa , cruda . Iar atunci lucrarea , piesa , este total compromisa ........

Uite cam cum se lucreaza cu asta :

comi scrie:Am gasit toate materialele pt 15mp in jur de 10 mil o fi bine no fi?

Estimez ca aceasta canoe are o suprafata desfasurata de aprox 3,5 - 4 mp .
Asadar consumul ar fi :

4 mp fibra + aprox 2,5 kg de mix rasina ( in doua straturi ) . Fa acum un calcul :

modigliani

Mesajde modigliani » 24 Mar 2014, 08:01

traian scrie:Daca suprafata rezultata nu are influenta toxica.eu sunt dispus sa incerc.

Aseara , electrizat de idee dar si foarte obosit , nu mi-a dat prin cap ca din placaj fibrat se construiesc ..... acvarii , tancuri pentru apa potabila , etc ..........

modigliani

Mesajde Closcutz » 24 Mar 2014, 11:50

Interesanta idee. Tot ceva revolutionar am vazut la Discovery: in Turcia fabricau stupi ME integral din plastic, care intr-adevar pareau destul de bine inchegati. Obligatoriu sa aiba fund av.
Closcutz

Mesajde Cristian IONITA » 24 Mar 2014, 13:01

cat dureaza "maturarea fibrei"?

si cam cat adauga la grosime stratul de fibra?

ma gandesc din perspectiva "up-grad"arii cutiilor deja existente

Eu am niste stupi nefolositi la care nu m-am invrednicit sa le pun (inca) tabla pe capace, daca te bagi iti aduc capacele sa le "betonezi"
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde modigliani » 24 Mar 2014, 15:26

Cristian IONITA scrie:cat dureaza "maturarea fibrei"?

si cam cat adauga la grosime stratul de fibra?

ma gandesc din perspectiva "up-grad"arii cutiilor deja existente

Eu am niste stupi nefolositi la care nu m-am invrednicit sa le pun (inca) tabla pe capace, daca te bagi iti aduc capacele sa le "betonezi"

Cristi , mai mult de 1 - 1,2 mm nu are cum sa ingroase ........

Azi vorbeam cu un participant la acest topic despre capace . Ce propun eu sunt net superioare celor de tabla . Nu vreau ca asta ca fie interpretata ca fiind publicitate . Doar incerc sa elaborez o noua metoda de etanseizare a stupilor-capacelor .
Evident , cu acordul si concursul vostru asta se va intampla . Cand am sa transform asta intr-o "äfacere" ma mut pe ''änunturi'' .
Insa pana atunci astept cu interes participarea voastra aici . Cu sfaturi , intrebari pertinente , etc .......

Maturizarea fibrei dureaza cel mai mult 72 h . Intre 1 si si 72 h . In functie de reteta amestecului rasina-intaritor . Insa e recomandat sa nu grabesti procesul de maturizare cu intaritor in exces .......

.................................

Cand ai chef te astept cu capacele stupilor .
modigliani

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE