Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Albinute nervoase

Mesajde ionut13 » 24 Mar 2014, 17:31

Hei, si ale mele sunt tot asa, anul trecut se ocupa fratele meu de ele si cam in aceiasi perioada ma intreba daca pot sa ii gasesc undeva un costum de protectie din...fonta...ca-l "zmicurau" din toate directile..., anul acesta ceva mai linistite, dar e obisnuit sa fie mai agresive in perioada aceasta.
Spor!
ionut13

Mesajde patrick » 24 Mar 2014, 17:46

Merci !
patrick

Mesajde dorualbină » 24 Mar 2014, 17:55

La mine am constatat următoarele:-sunt agresive când înfloresc pomii și când administrez Protofil.Anul acesta sunt destul de cuminți,ieri am putut lucra bine ,,fără să întreacă măsura".Protofil nu am administrat anul acesta,iar pomii nu sunt înfloriți.Nu susțin că Protofilul le face agresive,poate coincide perioada de administrare a lui cu o perioadă mai dificilă pentru albine(frig,rezerve puține....).Exprimați-vă părerea cu cele constatate de mine!
dorualbină

Mesajde CATALIN » 24 Mar 2014, 18:13

asa sunt primavara cand nu au un cules de nectar foarte mare
de umblat tre sa umblam sa micsoram sau sa marim cuibul...ceva mai mult fum si gata
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde proapis13 » 24 Mar 2014, 18:46

E un topic intitulat Albine agresive,de ce nu se continua discutia acolo
viewtopic.php?f=10&t=3869&hilit=albine+agresive#p132550
e pacat sa poluam forumul cu topice in plus :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde CATALIN » 24 Mar 2014, 20:05

la loc comanda...un moderator poate sa fca asta
orcum cred ca ,,,colegu si-a gasit raspunsul
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde patrick » 24 Mar 2014, 20:19

Multumesc pentru raspunsuri , daca mai sunt pareri totusi as dori sa fie exprimate aici pentru ca uneori apicultorii cu experienta folosesc un limbaj pe care imi este greu sa-l inteleg. De aceea am postat in rubrica pentru incepatori respectiv amatori. O sa consult si linkul dat.
Multumesc pentru intelegere si pentru sfaturi.
Acum la topic, referitor la ce a postat Doru, eu ne le-am dat decat mierea lor, nu alte substante, deci in cazul meu nu se leaga cele doua evenimente ca in cazul tau.
patrick

Mesajde Florin Dobre » 24 Mar 2014, 20:31

S-a mai scris...
Sunt nervoase si pentru ca in aceasta perioada se face schimbul de generatii. O singura doica hraneste mai multe larve, albina este inca din cea batrana care a iernat. Sunt mai iritabile, pana ce familia isi regleaza schimburile de generatii si activitatile in stup vor dispune de albine cu varsta potrivita jobului respectiv.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Adi Hodis » 24 Mar 2014, 21:48

ionut13 scrie:Hei, si ale mele sunt tot asa, anul trecut se ocupa fratele meu de ele si cam in aceiasi perioada ma intreba daca pot sa ii gasesc undeva un costum de protectie din...fonta...ca-l "zmicurau" din toate directile..., anul acesta ceva mai linistite, dar e obisnuit sa fie mai agresive in perioada aceasta.
Spor!

Ionut, daca vrea sa scape de intepaturi si de transpiratia costumelor clasice ...
uite aici http://www.mannlakeltd.com/beekeeping-s ... ge131.html
articolul VS 415.
E cu 3 straturi de tzesatura, permite trecerea aerului dar acul NU ajunge la piele.
Merita banii. :)
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Re: Albine agresive!

Mesajde TDI » 24 Mar 2014, 21:56

Agresivitatea în perioada de primăvară apare din cauza absenţei resurselor (miere, polen, apă sau înlocuitori) şi/sau a furtişagului, condiţiilor meteorologice. Dacă dispar cauzele, dispar efectele.
TDI

Mesajde proapis13 » 24 Mar 2014, 22:00

Ia sa observati ca si protofilul are o influenta sporita in agresivitatea albinelor acolo unde se exagereaza :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde TDI » 24 Mar 2014, 23:14

Domnule proapis, punand problema asa agresivitatea poate fi starnita si de tratamente, zgomot, fum in exces, etc.
TDI

Mesajde gica.mosu » 25 Mar 2014, 08:42

TDI scrie:Agresivitatea în perioada de primăvară apare din cauza absenţei resurselor (miere, polen, apă sau înlocuitori) şi/sau a furtişagului, condiţiilor meteorologice. Dacă dispar cauzele, dispar efectele.

FFF correct Daniele .....Ziceai de furtisag =la mini ancepi de cand fac primul zb di curatire :mrgreen: .....am un vecin ari la aprox 200 m 4 cutii(cu ceva an eli) si vinla ai mei la furat inclusive.... acele abini mici si negri din roii salbatici :mrgreen: :idea:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde jenica67 » 25 Mar 2014, 08:47

Mosule, vezi ce patesti daca tu le dai placinti-cozonac in care pui si fainosag ?? :lol: Atragi hoti la tine si astia toti sunt agresivi. :lol:
jenica67

Mesajde gica.mosu » 25 Mar 2014, 09:03

PAIIII...da sa-mi fii rusani 8-) ....si uni mai pui ca am matci tineri(doar 3 pt prasila) nu cum zicea ala de-l cheama A.t stuparel ;) cari scriea...daca ai pb sunt din cauza matcilor batrani :lol: :idea:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde GARFIELD » 25 Mar 2014, 10:31

[quote="gica.mosu"
Personal am famili agresive( 5-10 fam ) nu exagerat,le voi inmulti deoarece sunt
ff productive...uneori cu 50% fata de o fam blinda :!:

La,, marea mea experienta'' :D ...(2 ani)...va pot spune doar ca anul trecut ,am avut unul...rau ...cu spume nu alta :x ...cum ridicai podisorul...cum erau in cap...trebuia sa te blindezi bine...da un lucru pot sa confirm, a cules dublu fata de ceilalti...si la rapita...si la salcam...si la tei...dupa care...l-am dat in 3...asa ca acu am 3 care ma incing cand ma duc la ei in livada :lol: .Sant curios sa vad ce o sa culeaga anul asta ;)
GARFIELD

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE