Hai sa iti mai zic si eu cateva din folclor, daca cele expuse de colegii de mai sus nu te-au lamurit.
1 Primul caz de afacere trasnet l-a detonat o doamna de prin Cernavoda(oras) care si-a vandut apartamentul si a cumparat vreo 200 de lazi, rulota, casa la tara si cam deastea; apoi a facut demersuri sa deconteze din investitie prin PNA. La FLS a asezat stupii pe o vale si la prima ploaie torentiala 150 caput, miere n-a avut cu cine sa faca, dar a EXTRAS

. In toamna spera sa recupereze din PNA mare parte din investitie; surpriza 1700lei si ura si la gara

In iarna gerul si-a facut meserias treaba (probabil roisorii s-au confruntat si cu furtisagul viespilor in toamna) a ramas cu 3 lazi populate, 197 goale si RULOTA. In loc sa-si dea seama de catastrofa facuta cica in primavara mai cauta familii...Trist rau.
2 Ma prezint la Asociatie cu dosarul si am stat de mi-au iesit ochii din cap in picioare si cu dosarele in brate. Cand ma apropii de ghiseu un mare apicultor discuta cu Presedintele. Ce sa faca fiindca ii va veni controlul si din 160 de stupi are numai 70 ca ii murise vreo 80-90 in iarna si se gandeste sa-i dea in doua(era luna iulie-august). Va dati seama realizari ce au urmat.
3 Nasii unor prieteni au primit mostenire un apartament cam pina sa devina sot si sotie. Dupa ce si-au facut nunta si-au zis ca din banii primiti sa-si faca o casa dupa sufletul lor aproape de oras. Nu le ajungeau banii si au luat si un credit baban de la banca fiindca el lucra furier in Politie si avea si ea serviciu. Au trecut cativa ani, creditul trebuia achitat constant, lucrarile la casa au ajuns aproape la rosu. Pica BOMBA: urmau restructurari in Politie si pt ca avea contract si nu putea fi sutat, de la Constanta l-au trimis pe la Vaslui sau Bacau. Nevasta cu copiii la Constanta. Departarea de familie a inceput sa-si arate efectele si dupa un timp ea i-a spus: demisia de la locul de munca sa-mi fii aproape sau divort

A urmat demisia dar a urmat si criza economica.Nu reusea sa-si mai gaseasca altceva de lucru fiindca numai pe politistu facuse toata viata si avea aproape 40 de ani. Banca ii presa, bani nu mai erau si a trebuit sa-si vanda casa aproape finalizata ca sa achite creditul! Banii de la nunta au fost inghititi de un mare favor al bancii, acela de-ai ajuta sa-si faca o casa de vis

Asa ca ai grija de cum iti asezi calculele.