BotaPaul scrie:Mierea scoasa dupa diafragma este bine si nedescapacita ? Daca se descapaceste nu apare furtisagul?
irinel1988 scrie:Salut,
In zona mea corcodusul a inflorit deja de o saptamana, inainte sa infloreasca am intrebat si eu un apicultor mai vechi care are 50-60 stupi cand sa le dau sirop si cand sa le fac tratament ativaroua.
El mi-a zis sa incep sa le dau sirop incepand cu 1 aprilie, eu pe acest forum si nu numai am vazut ca trebuia sa incep mai demult. Tratamentul antivaroua a zis ca vine el dupa o saptamana dupa ce incep sa le dau sirop si il face, in toamna tot el mi-a facutacest tratament cu un dispozitiv care seamana cu un pistol. Va intreb si pe voi, este bine asa sau trebuia sa incep mai demult cu siropul si tratamentul?
In toamna eu am preparat siropul acasa 1/1 cam asa: am facut ceai din mai multe flori pe care le folosim si noi si peste un litru de ceai pus la foc am adaugat 1 kg de zahar treptat pana sa topit si le dadeam la 2-3 zile cate jumate de alimentator. Este bine asa? Ma gandesc sa procedez la fel si acum.
Cu acest apicultor am umblat la stupi acum o saptamana si am facut curatenie, ceeea ce mi sa parut ciudat este ca el mi-a adaugat toate ramele goale dupa cele de puiet si miere care le aveam dupa diafragma, iar dupa diafragma a pus alimentatorul. Alt apicultor din zona mea mi-a zis sa nu le dau sirop de loc ca le invat lenese:|
Am citit o singura carte dar se pare ca trebuie sa o mai citesc odata.
talex scrie:stie cineva daca mazarichea e melifera. a semanat un fermier 50 de hectare chiar langa mine, dar nici el nu stie daca e. pe net nu prea am gasit informatii.
priest scrie:Ziua buna!
O intrebare am si eu: pot introduce rame pentru ouat (inegrite) de la rezerva (au coronita de miere capacita si ceva miere necapacita in centru) in centrul cuibului? Ingreunez activitatea familiei? Ar trebui sa introduc rama pentru ouat simpla...fara miere? Multumesc frumos anticipat!
irinel1988 scrie:Este bine ca in perioada asta sa bag faguri noi la cladit pentru ca albina sa aiba de lucru?
Am auzit varianta asta ieri de la un baiat, pe mine ma ajuta cineva mai in varsta si cand am umblat la ei mi-a bagat rame deja cladite de dupa diafragma.
, eu as merge pe variantaCatalin Ene scrie:in zona stupinei teiul este baza...salcam foarte foarte putin.
Catalin Ene scrie:1. Sa le achizitionez de la o persoana de incredere dar doar dupa culesul la salcam.
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 18 vizitatori