Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Se poate trai doar din apicultura?

Mesajde popik50 » 01 Noi 2011, 23:43

Eu unul cred ca poti face si bani si placere din lucrul cu albinele iar cei care spun ca nu merge ,poate nu au avut experienta necesara, timpul nu a fost favorabil sau sincer poate se tem ca se vor apuca si altii de apicultura si vor avea concurenta :roll:
popik50

Mesajde B-father » 01 Noi 2011, 23:49

Dragos2006 scrie:Printre prietenii mei circula o vorba : 'apicultura este un tzantzaram"" adica poti produce un ban putin ca numar dar facil.
Din apicultura nu poti trai bine dar din comert cu produse apicole poti sa fii boier.

Sincer va spun ! pe la targuri sau prin tara cand vad stupari cu 'pantalonii rupti in c*r " imi vine sa rad de cei care cred ca vor face plus-valoare din apicultura....

Nu fi rau domnule Dragos stii bine ca apicultura este una dintre cele mai rentabile ramuri ale agriculturii
Trebuie doar sa fii deschis la nou si dornic de a munci
Investitiile sunt relativ mari dar se amortizeaza repede
Daca prinzi si un program chiar se merita
B-father

Mesajde popik50 » 01 Noi 2011, 23:57

alt stupar scrie:
popik50 scrie:Va mai ocupati cu altceva in afara de albine pentru a scoate ceva banuti?

Da.
Cu datu-n carti si urmatoarele calcule:
acum (in noiembrie) am 69 de stupi pe 3 rame. In primavara vor iesi 96 dar mult mai tari, probabil pe 10 rame deja (ca tot e o moda ca toti incepatorii sa caute stupi de vanzare obligatoriu pe 10 rame la 1 februarie :lol: )
Apoi, dupa ce belesc tot polenul ce-l aduc albinele in primavara, fac si putina economie la siroape, ca... deh, sa nu se ingrase albina si sa nu mai poata zbura. Pe urma, de la salcamii aia doi din capul satului astept recolte de minim 30 kile pe familie. II rup apoi in doua dar le mai pun si magazii ca oricum is prea tari si la floarea soarelui clar autofertila mai iau minim 50 kile pe familie fosta roi cu botca de salvare.
Deci clar, sunt rentabil !
Daca nenorocitele ale cu ac in fund intraznesc sa-mi strice calculele... au pus-o...clar... dau foc la lazi...ca daca e o afacere neprofitabila de ce s-o mai continui ????
Beiiii... pai io-s tampit, sa ma "faca" pe mine niste muste ???

Noi incepatorii suntem ca bibanii care sunt luati din bocanc in bocanc de cei care s-au nascut apicultori ... dar asta e
As vrea totusi sa ii stimez pe cei cu experinta in stuparit si sfaturi , nu pe cei in ""mistouri""
popik50

Mesajde alt stupar » 02 Noi 2011, 00:07

popik50 scrie: nu pe cei in ""mistouri""

Asta ai inteles ? Doar asta ?
Pacat, incercam sa-ti deshid oleaca ochii, sa vezi mai clar cu ce se mananca apicultura asta. Tie si altora aflati la inceput, care cred ca suta de stupi inseamna lozul cel mare.
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde mibu » 02 Noi 2011, 00:18

suta nu !da' 99 ???
BLÎND DAR SIGUR !
mibu

Mesajde alt stupar » 02 Noi 2011, 00:35

pe forumul vechi exista un topic in care s-a dezbatut cam aceiasi problema.
Din ce am scris acolo, repet doar atat:

cu 100... posibil, dar improbabil;
cu 300... probabil, dar nu sigur.

pricepe fiecare ce vrea!
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde redoo » 02 Noi 2011, 00:36

Poti trai din apicultura...pentru inceput ai nevie sa fii locat la tara,sa ai o familie care sa te inteleaga si sa te sprijine.Daca neam de neamul tau nu a avut albina in curte e greu sa te inteleaga cand vrei sa arunci banii pe zburatoare.
Daca ai trecut de hopul asta,incepi sa bagi bani in tot ce e necesar.Deja strangi din fund,cand rupi din alocatia copiilor,cand renunti la o pereche de pantaloni noi sau la o bere cu prietenii.Dar ai trecut si de aceasta faza....a venit august ai stors 7-800 kg miere si deja aprinzi gratarul si dai drumul la muzica.
Urmeaza sirop,alti bani....si tu nu ai reusit sa vinzi decat 10 kg miere,dar esti optimist.Mai sunt ceva bani si poate vinzi si restul de miere.
Poti sa ajungi sa traiesti din apicultura ,dar asta in timp...
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

Mesajde stroe » 02 Noi 2011, 08:47

Sa traiesti din apicultura e la fel sau aproape le fel ca in oricare meserie pe cont propriu si anume:
- sa te pricepi suficient ia apicultura pentru pretentiile tale la venituri
-sa ai bani de rulaj atunci cand este nevoie
-sa-ti programezi activitatile in stupina functie de vreme ,de cerere, diversificare produse etc
-sa-ti placa apicultura si sa muncesti
-sa-ti permita sanatatea(sa poti munci in soare ,in ploaie,sa cari etc)
- daca nu ai alte venituri banii scosi de pe produsele apicole trebuie investiti si cheltuiti cu foarte mare grija
- sa-ti avaluezi un pic fortele si sa procedezi in consecinta- adica sa imultesi stupii cand esti ok si sa vinzi eventual daca ai probleme( de sanatate etc)
In concluzie cred ca pentru a trai din apicultura trebuie un pic din toate: munca , bani, studiu,organizare, sanatate si ceva noroc. Toate astea proportional cu pretentiile la venituri.
Fata de alte meserii exista totusi o problema. Interventiile in stupi ,tratamentele si alte operatii nu pot fi amanate pentru atunci cand ai chef sau te simti mai bine pentru ca exista riscul sa o iei de la capat.
stroe

Mesajde Avram Sorin » 02 Noi 2011, 11:02

Cred ca pe acest subiect exista cele mai multe "certuri" pe cm2 de pagina. :D . Adevarul este ca visul majoritatii celor care scriu aici este sa poata trai numai din apicultura. Asa ca trebuie intelesi toti cei care se "aprind" in discutii. Eu unul vreau in momentul de fata sa raman la hobby. IN cazul in care vrei sa treci de partea cealalta cu greu mai este cale de intoarcere. Si servici si 100-150 familii. Nu poti face nici una nici alta bine. SI nici bani nu ai. Asa ca cei care vreau sa treaca la profesionisti sa aiba rezerve financiare macar un sezon si piata de desfacere buna , Planul de afaceri trebuie sa fie de nota 10.
Telefon : 0732.406.209
www.dapis.ro Stupina Avram
Avram Sorin

Mesajde Adi Hodis » 02 Noi 2011, 11:35

Avram Sorin scrie:... Planul de afaceri trebuie sa fie de nota 10.

Gresita parere ...
PRODUCTIA ( experienta apicultorului ) trebuie sa fie de nota 10 ... adica asta e pe prim plan.
Apicultura nu e o afacere, e o ramura de productie marfa ... abia dupa CE AI PRODUSE, ai cu ce sa faci afaceri. :idea:
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde Avram Sorin » 02 Noi 2011, 11:42

Legat de experienta nici nu am zis nimic. Era de la sine inteles. SA te apuci de apicultura cu cunostine minime este o nebunie. Adica renunta apicultori experimentati si se apuca unu cu 1 an experienta sa dea lovitura
Avram Sorin

Mesajde Adi Hodis » 02 Noi 2011, 11:43

Avram Sorin scrie:... Si servici si 100-150 familii. Nu poti face nici una nici alta bine. SI nici bani nu ai. ...

Sorin, sper sa nu ma intelegi gresit, n-am intentia de a crea dispute.

Ziceam mai sus de experienta apicultorului ... acum zic:
Avem colegi cu servici si ... 300 de familii de albine ... si face bine apicultura ... pt. ca au invatzat ... da´ si muncesc.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde Avram Sorin » 02 Noi 2011, 11:52

Sincer ma bucur sa aud asta. Intradevar cred ca e de munca ceva cu servici si 300 familii . Dar nu ma sperie pe mine munca. Sper sa ajung si eu acolo :D
Avram Sorin

Mesajde paul » 02 Noi 2011, 12:29

Mai ...dar ce mai sariti pe om ! Popik a pus o intrebare pe care ...fiecare ne-am pus-o la un moment dat .Chiar si cei care astazi jucati in liga campionilor ...apiculturii. Fiecare om are dreptul sa viseze ...frumos ! Si eu fac acest lucru ,si voi l-ati facut...la vremea voastra (inceputuri ).In ranita fiecarui soldat sta ...bastonul de maresal !!! Si o ultima observatie de bun simt ,multi se plang ca nu este rentabila apicultura ,si aici ma refer la cei care din asta traiesc ,dar ...nu renunta ! Concluzie ,ori mint ori ...nu este adevarat !!!
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde gica » 02 Noi 2011, 12:31

Avram Sorin scrie: Dar nu ma sperie pe mine munca.

Nici pe mine dar toata viata am ocolit-o si cat pe mai departe.
gica

Mesajde paul » 02 Noi 2011, 12:38

gica scrie:
Avram Sorin scrie: Dar nu ma sperie pe mine munca.

Nici pe mine dar toata viata am ocolit-o si cat pe mai departe.

Nene Gica aici ...spui un mare neadevar :evil: Munca intelectuala ESTE CEA MAI GREA MUNCA :!: Multi citesc acelasi lucru ...dar putini inteleg ...Si apropos de inteles ...eu ce ar trebui sa inteleg ,ca ai angajat o secretara ...sa ridice caturile ... :lol: Grea munca ...intelectuala !!!
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE