gica.mosu scrie:STIMULARE-COMPLETARE-EGALIZARE(R CU PUIET -MIERE)-UNIFICARE...Iata ce trebuie sa fie cele mai importante lucrari din ac
luna ff imp din an si bine inteles mar- apri pt recolta viitoare...Am sa revin in urma unor discuti(tel)cuapicultori cu niste
preizari la pct- 1:
-Am spus...dau cat jos egalez stupii (ca nr r cu puiet) folosesc cele 30 roiuri 4- 6 r ca fam ajutatoare, asigur spatiu de ouat pt
matci(1-2r de culoare inchisa din care am extr mierea care mai au si ceva pastura)dupa caz si nevoia fiecarei fam...La stupii
care nu oua compact le schimb matcile s-au ii unific cu roi(am de unde) dupa care incep stim-completare(pupa caz si nacaz)
si in functie de an si de ce aduc din natura timp de 2-3 sapt le dau:
-2-500gr (in uluc-pungi) preparat din parti egale miere,api... sirop+tint de plante 10ml/l doar seara...
-la cei cu puiet mai putin le pun ac reteta dar cu zahar farin(pudra) in pungi pe rame(of ce suparare pe ele)![]()
si ca sa le consume mai greu fac consistenta(brinza cu smintina) si le mai injur cu ceva polen congelat bagat in
ac compozitie...rez super![]()
-la st care nu am dat cat jos din dif motive(au puiet s-au albina multa)le pun fofie intre cat si cuib cu2-3 gauride 15mm
si ele stiu ce au de facut singure inclusiv cind si cum sa-si org hrana pt iarna...
P.S-Nu am pretenti ca ce fac eu este cel mai bine...DAR-ASA FAC EU..SANATATE LA TOTI-MOSU!!!
Bineinteles ca nu avem cum sa facem toti la fel in apicultura pentru ca , in primul rand , conteaza zona in care avem stupina , apoi fiecare lucreaza cum crede ca e mai bine pt el , mai trebuie tinut cont si de tipul de stup cu care se lucreaza pentru ca nu se "pupa" unul cu altul si bineinteles ca mai pot fi factori care ne fac sa nu lucram toti la fel , insa raman la parerea ca cea mai importanta este vatra ca si asezare geografica.