Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Se poate trai doar din apicultura?

Mesajde Adi Hodis » 02 Noi 2011, 19:30

paul scrie:Adi ,imi permit sa te tutui ... Popik 50 nu a afirmat ABSOLUT NICAIERI ca nu invata sau ca ...nu vrea sa invete !!!
...

Paul
Eu nu m-am referit la ce a intrebat Popik ci strict la afirmatia ... text rosu unde, era deja o referire la alte persoane.
paul scrie:Mai ...dar ce mai sariti pe om ! Popik a pus o intrebare pe care ...fiecare ne-am pus-o la un moment dat .Chiar si cei care astazi jucati in liga campionilor ...apiculturii. Fiecare om are dreptul sa viseze ...frumos ! Si eu fac acest lucru ,si voi l-ati facut...la vremea voastra (inceputuri ).In ranita fiecarui soldat sta ...bastonul de maresal !!! Si o ultima observatie de bun simt ,multi se plang ca nu este rentabila apicultura ,si aici ma refer la cei care din asta traiesc ,dar ...nu renunta ! Concluzie ,ori mint ori ...nu este adevarat !!!

In alta ordine de idei ...
popik50 scrie:Este domnilor cineva de aici care se ocupa ca si afacere doar de albine fara alte venituri din alta parte? Si daca da, as vrea cateva detalii despre :numar de familii .transport pastoral in regie proprie, face stationar , ce produse vinde , are sau nu si angajati , ce experienta in domeniu are si altele ...Sau aici majoritatea sunt numai ''stupari de ocazie'
Vreau informatii ca doar pentru asta e acest forum :)'

eu traiesc din apicultura ... si daca asa te exprimi ( text color ) ... de ce sa dau raportul ? :? ... parca am fi la ... ordin :shock:
S-au spus destule deja pe topicul acesta ... mai este si forumul vechi ... spor la lecturat.

Auzi do´mle ... vreau ...
Si daca noi nu vrem ... ne pedepsesti ?.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde gica » 02 Noi 2011, 19:33

Si mai citeste de vreo 30 de ori ce a scris lucky5strike sau Dragos 2006 sau mai bine reciteste tot topicul de 50 de ori.
gica

Mesajde gabi bee » 02 Noi 2011, 20:41

imi spun si eu parerea de incepator , vizavi de subiect ! in apicultura sunt f multe riscuri datorate conditiilor meteo care pot compromite productia in momente cheie , ca si in agricultura . al doilea risc este cel al bolilor care te pot darama si iti pot distruge stupina . al treilea risc este cel al pregatirii necorespunzatoare al apicultorului in aceasta meserie si de aici rezultate slabe de productie . mai sunt si altele dar astea sunt cele mai importante zic eu . cine se inhama la toate aceste probleme si le manageriaza corect reuseste dar trebuie sa detina peste suta de stupi ca sa fie cat de cat multumit . cel mai bine este cum a zis nea gica : cine vrea sa afle ,sa incerce si apoi sa vada rezultatele . eu unul sunt dispus sa lupt sa ajung pana acolo si apoi o sa revin cu niste raspunsuri ! peste vreo 5-6 ani ! :D
sa va dau si un exemplu ,despre un apicultor din zona mea de care am incercat sa ma lipesc sa invat si eu cate ceva dar nu vrea sa spuna nimic despre tehnicile folosite . are 165 de familii , face pastoral la toate culesurile iar anul asta a scos 7 tone de miere pe care le-a dat la angro si a luat 750 milioane lei vechi . daca socotim , dupa cum zice nea gica, o cheltuiala de 200 lei pe familie/an ,ramane un profit de 420 milioane lei vechi ! ;)
ca sa ajungi insa la performanta asta insa ai nevoie de sute de milioane investiti . si sa nu uitati de riscurile pomenite mai sus ! in rest , daca vrei , poti ! ;)
Ultima oară modificat de gabi bee pe 02 Noi 2011, 20:46, modificat 1 dată în total.
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde Bambucha » 02 Noi 2011, 20:46

mai scade investitiile in infrastuctura si logistica si ajungi la limita existentei! Mai scade in viitor la pretul mierii si hai sa mai vedem.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde victor s » 02 Noi 2011, 20:57

mai gabi...dar omul are procesator greu nu gluma... eu abia am reusit sa dau cam 100 de kg si la pret aprox cu ala de l-ai spus tu...(vezi cum faci sa afli telefonul... ;) :lol: )
in zona noastra s-a vandut mierea cu 7,5-8 lei/kg . iar cunostinta ta a obtinut un pret de 10 ron/kg ... super pret ! (dar asta deja este o alta discutie)
victor s

Mesajde popik50 » 02 Noi 2011, 20:59

Multa invidie si nervozitate pe aici. Stati linistiti ma oameni buni ca nu va fura nimeni meseria.
Am sa incerc si eu marea cu degetul si pe viitor voi vedea ce va mai fi
Numai bine va doresc si daca am suparat pe cineva cu intrebarile mele ii rog sincer sa ma ierte
popik50

Mesajde gica » 02 Noi 2011, 20:59

gabi bee scrie:sa va dau si un exemplu ,despre un apicultor din zona mea de care am incercat sa ma lipesc sa invat si eu cate ceva dar nu vrea sa spuna nimic despre tehnicile folosite . are 165 de familii , face pastoral la toate culesurile iar anul asta a scos 7 tone de miere pe care le-a dat la angro si a luat 750 milioane lei vechi . daca socotim , dupa cum zice nea gica, o cheltuiala de 200 lei pe familie/an ,ramane un profit de 420 milioane lei vechi ! ;)
ca sa ajungi insa la performanta asta insa ai nevoie de sute de milioane investiti . si sa nu uitati de riscurile pomenite mai sus ! in rest , daca vrei , poti ! ;)

Mai omule,200 de lei sunt costurile cu un stup tinut pe tarusi.Si aici media de miere pe stupina rar trece de 10 kg/stup.
Ori cu 7 tone de miere nu e bine ori cu 200 lei/stup si an.Este ceva gresit in exemplu dat.
gica

Mesajde popik50 » 02 Noi 2011, 21:09

Mai nea Gica da matale stii prea multe. Cred ca trebuia sa fii profesor nu stupar. :!:
popik50

Mesajde gica » 02 Noi 2011, 21:16

popik50 scrie:Multa invidie si nervozitate pe aici. Stati linistiti ma oameni buni ca nu va fura nimeni meseria.
Am sa incerc si eu marea cu degetul si pe viitor voi vedea ce va mai fi
Numai bine va doresc si daca am suparat pe cineva cu intrebarile mele ii rog sincer sa ma ierte

popik50,mai colegule,ce-i cu cele scrise mai sus?
Mesria asta nu-i tencuiala sau dat cu lavabila sa vezi si sa faci.
Sunt convins ca nu ai suparat pe nimeni,scuzele sunt de prisos.Daca eu as merge pe un forum de pescuit si as intreba daca pot trai si sa-mi intretin familia pescuind cu undita ce raspunsuri as primi?
Dar matale de ce te-ai suparat pe noi?
Imi cer si eu scuze in numele tuturor.
gica

Mesajde B-father » 02 Noi 2011, 21:23

popik50
Aveti in total 45 de mesaje din care jumatate la topicul despre rentabilitatea apiculturii
Nu ca ar fi ceva rau in asta dar daca veti cauta doar rentabilitatea nu veti face mare lucru in nici o ramura a agriculturii.
De ce? Sunt mult prea multe aspecte care nu sunt in puterea omului, nu le poate controla- de exemplu vremea, boala, accidentul, etc.Fiecare dintre ele poate distruge in cateva zile munca de ani buni.
In concluzie raspunsul la intrbarea dvs este unul singur DEPINDE, DE LA CAZ LA CAZ
Unii pot altii nu
B-father

Mesajde gica » 02 Noi 2011, 21:25

popik50 scrie:Mai nea Gica da matale stii prea multe. Cred ca trebuia sa fii profesor nu stupar. :!:

Colegule,
eu sunt pensionar acum.Am fost inginer iar profesor am fost vreo 20 de ani.La profesionala,la liceu,la facultate. Mie mi-au iesit oameni ca matale,altii mai buni,altii mai putin buni.Fiecare cu ce le-a dat Dumnezeu in cap.
Fa si matale ca mine si apoi mai vorbim.
gica

Mesajde popik50 » 02 Noi 2011, 21:34

B-father scrie:popik50
Aveti in total 45 de mesaje din care jumatate la topicul despre rentabilitatea apiculturii
Nu ca ar fi ceva rau in asta dar daca veti cauta doar rentabilitatea nu veti face mare lucru in nici o ramura a agriculturii.
De ce? Sunt mult prea multe aspecte care nu sunt in puterea omului, nu le poate controla- de exemplu vremea, boala, accidentul, etc.Fiecare dintre ele poate distruge in cateva zile munca de ani buni.
In concluzie raspunsul la intrbarea dvs este unul singur DEPINDE, DE LA CAZ LA CAZ
Unii pot altii nu

Stimate domn ...am aici cele mai multe postari pentru ca am deschis acest topic si trebuia sa intreb ce si cum...iar in legatura cu profitul cred ca majoritatea care se ocupa de albine urmaresc si partea materiala pe langa pasiune.
Nu cred ca cineva are 100 - 300 de stupi doar ca e pasionat si o face fara niciun interes financiar
popik50

Mesajde Adrian Galofteanu » 02 Noi 2011, 21:43

[quote="gabi bee"
sa va dau si un exemplu ,despre un apicultor din zona mea de care am incercat sa ma lipesc sa invat si eu cate ceva dar nu vrea sa spuna nimic despre tehnicile folosite . are 165 de familii , face pastoral la toate culesurile iar anul asta a scos 7 tone de miere pe care le-a dat la angro si a luat 750 milioane lei vechi . daca socotim , dupa cum zice nea gica, o cheltuiala de 200 lei pe familie/an ,ramane un profit de 420 milioane lei vechi ! ;)
ca sa ajungi insa la performanta asta insa ai nevoie de sute de milioane investiti . si sa nu uitati de riscurile pomenite mai sus ! in rest , daca vrei , poti ! ;)[/quote]

Daca din aia 420 mil mai scazi cam 100 cat te costa sa faci un pastoral complet cu 165 familii raman 320. Daca le imparti la 12 luni inseamna vreo 26 mil/luna, asta ar fi un fel de salariu lunar. Bunisor, nu? Dar vin costurile cu pusul la iernat. Si mai trebuie sa rupi din banuti.........si asa trece iarna si vin costurile cu stimularile de primavara, cu tratamentele, etc.....si asa cu stupii............incasezi mereu si platesti continuu.

Imi aduc aminte de Pupe ca spunea pe undeva.......ca trebuie sa ceri aprobare de la nevasta sa-ti mai cumperi o dalta :lol:

Citez din tatal meu, Dumnezeu sa-i tie tarana usoara,: "din stupi nu te faci om bogat dar nici rau nu traiesti !"
"Stăpânirea tehnicii de creştere a mătcilor este tot atât de importantă pentru biologul institutului de cercetări ca şi pentru amator şi pentru crescătorul profesionist"

Friedrich Ruttner
Adrian Galofteanu

Mesajde proapis13 » 02 Noi 2011, 21:47

popik50 scrie:Este domnilor cineva de aici care se ocupa ca si afacere doar de albine fara alte venituri din alta parte? Si daca da, as vrea cateva detalii despre :numar de familii .transport pastoral in regie proprie, face stationar , ce produse vinde , are sau nu si angajati , ce experienta in domeniu are si altele ...Sau aici majoritatea sunt numai ''stupari de ocazie''
Vreau informatii ca doar pentru asta e acest forum :)

Citeste aici si te mununeaza
Cand ai terminat sa vii si sa ne spui si noua la ce concluzie ai ajuns
salve :D
http://stuparitul.3xforum.ro/post/1507/1/Pupemea/
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde jimm » 02 Noi 2011, 21:54

Parerea mea este ca din apicultura se castiga bine ba chiar foarte bine pe alocuri excelent!
Luati aceasta afirmatie ca pe o certitudine si purcedeti la drum!
De ce crezi ca toti stuparii sunt secretosi?!pentru ca fiecare ascunde cate o comoara.
Acum inteleg de ce ma impiedicam eu de stupari la giseul din banca cand ma duceam sa scot alocatia copiilor, astia sunt putrezi de bogati :? :roll:
jimm

Mesajde gica » 02 Noi 2011, 21:58

Adrian Galofteanu scrie:Citez din tatal meu, Dumnezeu sa-i tie tarana usoara,: "din stupi nu te faci om bogat dar nici rau nu traiesti !"

Zic si eu vorbele lui tata,ale bunicului si probabil ale stramosilor:
"din stupi nu te imbogatesti dar traiesti mult mai bine"
Ei nu mai sunt.Dar au avut dreptate.
Sper sa fie suficient.Personal nu am pus toate ouale sub aceasi closca.Si nici tata sau bunicul ca de la ei stiu asta.
gica

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE