Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Augustin78 Viitor Apicultor........sper

Mesajde Augustin78 » 06 Apr 2014, 22:01

Salut.
Vineri seara am adus acasa si eu cei 2 stupi.dar am prins un timp foarte urat si ieri si azi si nu au facut zborul de orientare.
Azi am fost la ei si le-am pus sirop.Nu stiu daca am facut rau sau bine.Eu zic ca trebuia sa le pun deoarece nu stiu cata miere au deoarece nu am controlat.Dar din spusele vanzatorului ar avea pentru cateva zile.
Azi am vazut ca batea vantul foarte tare.Si admirandui putin am observat ca a iesit o albina cu o larva sa o arunce si a luat-o vantul.(asa tare batea).
Nu am vazut decat aceea albina sa scoata afara larve.
Am mai gasit ceva albine moarte afara pe scandurica de zbor.
Activitatea in stup mi sa parut a fi in regula.
Am mai vazut iesind la zobr cate o albina ici colo.(cred ca erau paznicii.

https://www.dropbox.com/s/mjfzsfrutxhjw ... .49.21.jpg
https://www.dropbox.com/s/p3nsqcfvm8ucl ... .49.32.jpg
https://www.dropbox.com/s/grg92zsz1bda8 ... .52.24.jpg

cutiile sunt luate de la cel care am cumparat familiile.Pe ale mele nu le-a facut inca....din lipsa de timp.
Sunt una pe 10 rame si alta pe 11 rame si ambele au cam 5-6 rame de puiet.

Numai bine.
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde claudiuppp » 06 Apr 2014, 22:10

cel care ti-a dat stupii sta aproape/departe de tine? s-ar putea ca o parte din albina sa se intoarca la el in stupina (pune niste iarba uscata pe urdinis, chiar deasupra intrarii, fara a obtura intrarea pentru ca albina sa faca iar un zbor de recunoastere a noii zone, asta doar in prima zi) . treaba cu larva moarta se explica ca e putina albina pe prea multe rame ori la transport ai zdranganit prea tare stupii.
asta e parerea mea, dar poti s-o ignori
Parerea mea de incepator nu conteaza, dar poate naste idei geniale
claudiuppp

Mesajde claudiuppp » 06 Apr 2014, 22:14

acuma ti-am vazut si pozele, tu ai rame in caturi? ar fi bine sa scoti caturile ca albina sa poata sa-si tina caldura mai bine. de aia si larve moarte presupun. eu stiu de la profesorul meu ca iarna la albine se pune palton si primavara cojoc.
claudiuppp

Mesajde Augustin78 » 06 Apr 2014, 22:20

Salut
Sta la 35 km,deci nu e problema de intors albina.
Caturile sunt puse,au doar cate 4-5 rame.A zis sa le scot cand ajung acasa...dar nu le-am scos sa nu racesc si mai mult cuibul deoarece a fost frig azi.daca e maine timpul mai frumos voi merge si le voi scoate,ramele din cat.
Albina am vazut sa fie destula,asta doar ce am vazut cand am pus hranitorul de plastic peste ramele din cuib.
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde claudiuppp » 06 Apr 2014, 22:29

da, cand vine vreme calda sa le scoti cu tot cu cat, sa pui diafragma dupa ultima rama si pui rama noua doar cand ai multa albina pe diafragma (inseamna ca nu mai incape si sta acolo)
claudiuppp

Mesajde Augustin78 » 06 Apr 2014, 22:43

In functie de cum va fi timpul maine voi merge si voi scoate ramele din cat.
Multumesc pentru sfaturi...sunt binevenite oricand..am multe de invatat...teoria ca teoria dar practica ne omoara.. :D
Augustin78

Mesajde claudiuppp » 06 Apr 2014, 22:44

cu tot cu cat :lol:
claudiuppp

Mesajde Augustin78 » 06 Apr 2014, 22:51

Persoana de la care am luat stupii..asa tine si pe perioada ierni.caturile puse,dar goale si are puse haine peste folia de pe cuib.
Nu zic ca e ok cum procedeaza,are 14 ani de apicultura...eu am 2 zile(hahaha).
Evident voi scoate si caturile,dar cred ca va incepe sa bage miere deoarece sunt infloriti pruni si ciresi la noi in zona si curand va incepe si marul sa infloreasca.
La un stup am vazut ca nu are podisor.
Acele cutii sunt doar cu imprumut pina reuseste sa-mi faca si cutiile,asta daca intre timp nu gasesc prin zona de cumparat modelul pe care as dori sa merg.
Si anume,stup vertical pe 12 rame cu 2 caturi de 1/2 stas cu fund antivaroua si podisor cu hranitor.
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 08 Apr 2014, 12:53

Salut.
Azi am primit si eu botezul...trei intepaturi in mana stg si una in cap(dupa ce am dat masca jos,a venit una si sa infipt in parul meu si ma intepat :D )
La primul stup a decurs totul normal.Nici-o intepatura.
Am vazut in el celule de trantori....sunt 2 rame care au acele celule de trantori.
-E normal in aceasta perioada?
Am vazut ca are si mancare destula,ceva oua capacite...dar nu am vazut matca..posibil sa fi trecut peste ea cu vederea..lipsa de experienta.

La cel de-al 2 lea stup am inceput cu stangul..
-Este pe 11 rame si sunt foarte presate si nu am reusit sa scot prima rama decat foarte greu..si de aici intaratarea lor.
-Am dat cu fum....dar pe cat dadem eu cu fum pe atat ele se napusteau mai multe asupra mea.
Nu am reusit decat sa vad 3 rame.In acest stup este regina de anul trecut.In celalat nu stier exact de cat...trebuie schimbata dupa salcam.(zic eu).
De aici am scos o rama (era crescuta de anul trecut-e alba)sa pot avea loc sa scot ramele data viitoare.... :o
deci in concluzie am doi stupi unul mai bland iar altul care ma luat la ochi :D
Deocamdata atat cu prima experienta in acest domeniu.
Va multumesc pentru timpul acordat.
Numai bine...si butoaie pline cu miere.

si ramele sunt in cat,dar am pus folie intre ele si am taiat o mica bucatica/fanta din folie.
Augustin78

Mesajde cobi » 08 Apr 2014, 13:10

Augustin78 scrie:Salut.

Am vazut in el celule de trantori....sunt 2 rame care au acele celule de trantori.
-E normal in aceasta perioada?

Da
Augustin78 scrie: Am vazut ca are si mancare destula,ceva oua capacite...dar nu am vazut matca..posibil sa fi trecut peste ea cu vederea..lipsa de experienta.

Da, da-i pace!

Augustin78 scrie: Salut.La cel de-al 2 lea stup am inceput cu stangul..
-Este pe 11 rame si sunt foarte presate si nu am reusit sa scot prima rama decat foarte greu..si de aici intaratarea lor.

Sa lucrezi cu grija sa nu omori matca!

Augustin78 scrie:Salut.in concluzie ...

Asa e la inceput. Spor :)
cobi

Mesajde Augustin78 » 08 Apr 2014, 13:35

Salut.
din cel "rau" am scos o rama acum e pe 10 rame,ca pe viitor sa pot scoate prima rama mai usor.
Deocamdata o sa-ilas in pace....am sa-i mai deranjez atunci cand vor veni cutiile.
Cam cand e perioada optima de dat folia jos pentru acces in cat?
Am facut o mica fanta cu caterul de 5cm lungime si latime max 1 cm..si in cat am cate 4 rame de 1/3
Va multumesc tuturor pt sfaturi si timpul acordat citiri mesajelor.
Numai bine.

https://www.dropbox.com/s/d78asxx8xkaj9 ... .42.44.jpg
https://www.dropbox.com/s/y3c51yt3sjzyv ... .42.49.jpg
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 09 Apr 2014, 11:48

Salut.
De ieri ,de cand am fost intepat in mana stg de 3 ori...am mana umflata :( ...asta e..mergem inainte.

https://www.dropbox.com/s/n8mof5s52evj8 ... .46.40.jpg

cred ca in cateva zile se desumfla mana,am tinut comprese cu gheata,dar tot nu se retrage.
Ceva sfaturi pe viitor?
Multumesc.
Numai bine.
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 12 Apr 2014, 21:08

si
Augustin78

Mesajde Florin Dobre » 12 Apr 2014, 22:47

1. La primul stup 337 albine iar la al doilea 323. Tie cum ti-a dat numaratoarea? :lol:
2. Musai mai trebuie un stup intre cei doi...sa fie galben. :D

Felicitari pentru debut!
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Augustin78 » 12 Apr 2014, 23:09

Salut.
Nu le-am numarat..ci doar admirat.
I-mi sunt tare dragi,harnicutele.
Sper ca anul asta sa mai fac macar2 roi si sa intru in iarna cu 4 si sa ies tot cu patru 8-)
Cutiile sunt luate de la cel care am luat albinele.dar nu a avut timp sa-mi faca si mie cele 4 cutii.Momentan le tin in astea si sper ca pina la pasti sa-mi faca si mie cutiile.Asta daca nu cumpar din alta parte. :D
Sper sa fie intr-un ceas bun.
Multumesc pentru urare.
Numai bine si butoaie pline si sanatate tuturor.(apicultori si familiile lor si bineinteles harnicutelor.)
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 22 Apr 2014, 19:07

Salut.
azi am fost in mini-stupina mea si ....am vazut ca primul stup e putin mai bland decat celalalt.
Cel rau azi ma incaierat deabinelea.Nici nu am desfacut bine capacul ca erau deja pe mine. :D in asta al doilea a avut 2 botci pe care le-am stricat(nu stiu daca am procedat bine sau rau.)dar le-am stricat cu gandul ca la salcam sa nu-mi roiasca.
Si in primul am vazut o botcuta atasat poza(singura facuta,ca la al doilea dupa cum v-am spus..mau incaierat destul de rau...am scapat fara nici-o intepatura(manusile si masca si imbracat destul de bine :oops:
Atasez poza sa vad ce cititi voi pe ea.
Va multumesc.

https://www.dropbox.com/s/0y5jxmitvlfaj ... .25.32.jpg

albina este destula...puiet capacit destul de bine grupat.....ceva celule de trantori si ceva botcute(2 la cel din al doile stup le-am stricat....dar nu7 am putut verifica toate ramele..au mai ramas 2 necontrolate) :oops:
Augustin78

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?