de PAGANEL » 15 Apr 2014, 16:52
Salutare.
Am facut pasul doi si am dat si examen, dar lam picat cu minus patru. Fiindca vremea de afara nu sa potrivit cu cea de la meteo si daca la meteo plua de 3 zile, la Braila e caldutz si un pic de soare, de 3 zile. Luasem stupu sambata si asa cum lam luat, asa lam abandonat in livada unde lam dus. Era cam strans si imi era frica sa nu plece fara sa isi ia la revedere. Cules a avut si ma temeam sa nu se blocheze, da am realizat, ca albinutzele mele de la amicu Radu, au facut facultate de apicultura. Stiu sa se descurce si singurele. Au bagat nectar in rama de dupa diafragma, ca le umplusera pe cele lasate cu ceva mancare la marginea cuibului. Da sa o iau cu incetinitoru. Merg acolo, salut familia unde e parcat stupuletzu, schimbam 2 vorbe(da eu cu ochii pe ele), iau o mana de paie si aprind buleftrica, mai aprind o tigare si ma trag langa ele.
Era ca pe autostrada. Unele intrau, altele ieseau.Daca ar fi sa ma nasc gaza, numai trantor asi vrea sa fiu. Munca, nu e de mine frate. Si, ii dau drumu.Scot podisoru cu grija, dau un fumuletz mic si---MAMAAAA, DA MULTA ALBINA.Cum sa pui mana acolo? De unde sa apuci rama, ca misunau pe rame. parca aveam si dalta, da unde o fi? Noroc cu ficiormiu.Mi-a adus dalta. Desprindele usor, cu grija sa nu... Si vreau sa vad si eu ce e sub albina. Peria acasa. Buuun. Si sufla si roagale si ele nimic. Si am uitat sa imi pun si ochelarii, ca de la calculator, nu mai vad, decat ce vreau.. Am intrezarit cam ce e pe fiecare rama scoasa si am bagat rapid inapoi. Pana aici, totu frumos.Am luat prima rama neagra, de dupa diafragma si am stopito, DEASUPRA lazii cu apa cu zahar. De aici, sa rupt filmu. Deabea am bagato, si mi-a si traso una prin masca la mecla. Intind mana si iau afumatoru, da asta isi daduse duhu, cat am contemplat eu ramele. Initial, am zis ca nu le place de fatza mea.Nu imi amintesc sa fi speriat pe cineva,cu fatza asta,da...mai stii? Apuc a doua rama pe care vroiam sa o bag la ouat si bai cu sirop pe ea.Nu am apucat sa o mai bag in lada, ca a venit a doua intzepatura pe mana dreapta si alta si..laso in lada si fugi. M-am oprit cam la vreo 10 m si am stat cat sa sug in viteza o tzigare cu sperantza ca sor lua cu treaba si uita de mine. Asi. Cu mai putin curaj si cu afumatoru in fatza de ziceai ca-s Don Quijote am aranjat ramele cu ele calare pe mine.Am pus diafragma si podisoru si zbang.Inca una.Si iar fugi. Mai bag o tigare si in viteza pun si capacu, apuc afumatoru si fugi. Am stat cam 10 minute la distantza(10m) si am asteptat sa se linisteasca. Acum, ele calme, eu la fel, pun masca si vreau sa ma duc sa le mai privesc de aproape. Da astea tin dusmanie frate. Nu a trecut 1 min si mau depistat. Si iar mau taxat. In total, am luat cam 5-6 intepaturi.
Partea buna, e ca la vreo 20 de minute, disparea durerea si locul, isi revenea la normal. Ciupiturile de pe fatza in schimb, au trecut deabea pe drumul de intoarcere.
Ce am invatzat eu azi.
-Albinele iubesc democratia.Nu le supara si deranja si nu or sa te supere nici ele.
-Cum gresesti, cum te taxeaza(nu cunosc spaga)
-Albinele, sunt doctoranzi in apicultura, iar eu sunt un biet elev tare de cap, da si clontzos pe deasupra? Nu o sa mai
prezint la examen, fara tema invatzata.
-Inainte de a ma mai apropia de o lada, o sa ma asigur ca afumatoru merge, dalta e in buzunar,iar peria e la indemana.
-Cand o sa mai vreau sa ud cu sirop o rama, ma duc la...m sau o fac acasa si vin cu rama in prosop acolo.
Cam asta cred eu. Daca mi-a scapat ceva, va astept cu critici(sper sa nu vada Proapis postu, ca ma desfiintzeaza).Da fiti blanzi. Este prima oara cand umblu intr-un stup.Emotia, mi-a blocat mintea
Va multumesc anticipat, pentru timpul acordat unui nou pinguin.(Sunt corijent.Tre sa iau macar 6 sa trec clasa.Ajutor)
Scriam si nu am vazut, ca imi faceti cinstea sa scrieti doua randuri aici. Chiar ma simt bagat in seama, eu un..nimeni.
Multumesc
Da de ce?