Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: PAGANEL-Braila

Mesajde valy » 13 Apr 2014, 10:16

cristian bh scrie:
Dragos2006 scrie:
PAGANEL scrie: Macar am stup,da nu am facut si eu o poza, la tentativa mea de stup de la Ramnicu Sarat.

Ai un MP de la mine , astept raspuns !

Paganele, ai comis-o, da rau de tot. :lol:
Ori primesti doi stupi in locul impricinatului,ori iti tranteste asta cu stupul in capatana.
Ca deh ,orice reclama are pretul ei! :lol: :lol:

care doi ca toti teri in loc de 16 rame intra numai 15 si cum 15 abia dupa ce l-am pus sa frece leaturile cu smirghel si raspila .rusinica dom tamplar,daca mi-le faceai mie te cautam nu scriam.ai avut metru scurt prietene cam cu o rama jumate. stupi de RS de ras si de ramnicu sarat .Chiar, la ramnicenii tai tot asa i dai ?
valy

Mesajde valy » 13 Apr 2014, 10:19

Dragos2006 scrie:
PAGANEL scrie: Macar am stup,da nu am facut si eu o poza, la tentativa mea de stup de la Ramnicu Sarat.

Ai un MP de la mine , astept raspuns !

pune poze frate ca mai mult de atat nu poate omu sau schimbai cu verticali poate aia iau reusit
valy

Mesajde cristian bh » 13 Apr 2014, 11:00

Daca despre pinguini inca nu stim cine ar putea fi,, :o :o
se pare ca a aparut la interval,,,,, STUPUL PINGUINULUI!!! :lol: :lol:
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde PAGANEL » 13 Apr 2014, 16:53

Va salut baieti. Nu e bai cu stupii astea.Tamplaru, nu e vinovat.Atat a stiut, atat a facut. Multumesc pentru ofertele de ajutor, dar..asa a fost sa fie.Nui bai. Eu unu nu ii port pica.Ii doresc multa sanatate si sa invetze(si sigur o sa invetze, ca nu parea prost) sa ii faca mai bine.Nimeni nu sa nascut invatzat. Si pana la urma sunt stupii mei :)).
Pinguin 1, Pinguin2 si Pinguin 3.Asa o sa ii botez.
Da de ce?
PAGANEL

Mesajde Dragos2006 » 13 Apr 2014, 18:29

Vezi ca omul da 5 ani garantie la lazi . daca nu esti multumit poti sa ii schimbi.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde Cristian Chirculescu » 13 Apr 2014, 19:27

Tare prezentarea...radeam singur in camera si vine sotia....cu cine vorbesti ? Tot asa....cand stateam sa citesc de ma prindea a doua zi....aveam discutii in familie. ..asta la inceput...acum e alta treaba...oricum fain si bine ai venit printre noi.
Alias FreeCristian 0764514729

www.freecristian.ro
Cristian Chirculescu

Mesajde PAGANEL » 13 Apr 2014, 22:14

Ma bucur ca ne-am lamurit, domnule Dragos. Acum, nu ii mai schimb.Mai ales ca is si botezati.Sunt pinguinii mei. Da, sa revin la pinguini si chiriasele lor. Azi, la Br, a fost o zi cu soare printre nori si caldutz. Am fost plecat de acasa si nu am avut timp sa merg la albine, dar gandu meu, acolo a ramas.II si vedeam intre pomi, cu rampele de zbor imense pe care le-am montat,cum se aliniza in formatie, zboara 1m si se agatza de florile din pomi.Cum isi aseaza babetzelele si dai si haleste. Nu stiu cum rezist eu pana joi, cand ar trebui sa merg la ele. Mancam in bucatarie si 2 albine au dat sa intre pe geam.Am sarit ca ars, sa le vad mai de aproape.Sa vad unde or sa zboare. Cred ca imi aduc un stup pe balcon,ii pun gemuletze si o sa stau sa le privesc.O sa ma dea colegu Valy pe youtube.Parca mai e un nebun.Eu o sa fiu al doilea.Azi am fost la o discutie cu cativa prieteni. Sa adus discutia despre un anumit copac, modificat genetic, de prin Spania, care are putere calorica f. mare si este folosit pentru fabricarea peletilor pentru centrale termice. Eu, cu ce ma doare-da miere da? Si raspunsu a fost ca da o mare cantitate de miere.Stiti ceva de treaba asta? Imi pare rau ca i-am uitat numele, dar fiind modificat genetic.....o fi bun. sau devin mai zombi ca acum?
Da de ce?
PAGANEL

Mesajde Dragos2006 » 14 Apr 2014, 18:06

PAGANEL scrie: Am fost plecat de acasa si nu am avut timp sa merg la albine, dar gandu meu, acolo a ramas

Daca imi permiti un sfat . In apicultura pe primul loc este albina si apoi alte treburi . Daca vrei să nu arunci banii aiurea propozitia ta trebuie sa sune asa : Am fost la albine si nu am mai avut timp să plec de acasă .
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde Adi Hodis » 14 Apr 2014, 22:21

Paganele, sa traiesti !. Cum iti doresti !.
PAGANEL scrie:...
Oare ma numesc apicultor daca am albine in cap?
...
Mai e vreo sansa de scapare, sau familia sa molipsit de albintita? Cu ce se trateaza ?

Nu, nu te poti numi apicultor daca nu ai macar doi stupi ... asta-i standardul. Ca la ciobani, musai doua oi si gata-i ... turma.
De tratat, se poate dar numai cu ... albinita. :)

PAGANEL scrie:Va salut.Am suferit un accident emotional si era sa fac icter la suflet.
...
In viatza mea nu am vazut o scandura cu mai multe noduri. Eu, care nu sunt tamplar, daca le taiam cu flexu, le facem mai bine.
...
Apare ficiormiu cel mare(mare ghinionist)-Si ia zi tata, multumit acum?
...

Si iaca asa a inceput istoria ! ... reala. Ca de la ce-i in cap si pina la ce-i in fapt, e o ... cale.
Las' ca nu esti nici primul, nici ultimul, da' stii ceva ? ... pan' la urma, tot patzitu-i ... priceput.
Am si eu povesti, ohooo !. :)
PAGANEL scrie:Si sa produs minunea.Adineauri am ajuns acasa, da sunt fericit. Aproape sunt stupar.
...
Gata. Sunt obosit da, fericit.

Bucura-te ! ... ca asta-i numa anceputul !.
Si cate o-r sa mai vina ... tine minte numa. S-au scrie ... cat ai timp. :)
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde PAGANEL » 15 Apr 2014, 00:23

Multa caldura razbate din cuvintele voastre si asta imi umple sufletul de bucurie.Daca o sa ajung apicultor, e si meritul vostru.
Va multumesc :)
Da de ce?
PAGANEL

Mesajde petru71 » 15 Apr 2014, 00:36

Paganele, esti un om cu adevarat frumos!!
Mi-ai facut seara frumoasa si-ti multumesc pentru asta. Ai un umor rar intalnit...
Iti doresc sa te tina albinita !!!
Pe mine ma tine de aproape 2 ani, dar abia acum am ajuns la stadiul de confectionat stupi.

Pitar cel fara albine(inca), voluntar la VRS... :D
petru71

Mesajde ves.lucian.zabrani » 15 Apr 2014, 05:46

PAGANEL scrie:Multa caldura razbate din cuvintele voastre si asta imi umple sufletul de bucurie.Daca o sa ajung apicultor, e si meritul vostru.
Va multumesc :)

sa dea Dumnezeu sa ajungi apicultor !!!
fa-ti o agenda in care notezi tot ce faci !!!
peste ani o vei reciti !!!
cu placere !!!
:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde ignatov andrei » 15 Apr 2014, 15:48

PAGANEL scrie:Ocupatie-fac bani. Iubesc esentza democratiei-nu deranja pe cel de langa tine si nu te lasa deranjat.

Banii sunt facuti, trebuie doar ATRASI.
Dar daca lucrezi la Monetarie...

Doar pe cel din stanga... daca esti dreptaci!

Bine ai venit!
ignatov andrei

Mesajde PAGANEL » 15 Apr 2014, 16:52

Salutare.
Am facut pasul doi si am dat si examen, dar lam picat cu minus patru. Fiindca vremea de afara nu sa potrivit cu cea de la meteo si daca la meteo plua de 3 zile, la Braila e caldutz si un pic de soare, de 3 zile. Luasem stupu sambata si asa cum lam luat, asa lam abandonat in livada unde lam dus. Era cam strans si imi era frica sa nu plece fara sa isi ia la revedere. Cules a avut si ma temeam sa nu se blocheze, da am realizat, ca albinutzele mele de la amicu Radu, au facut facultate de apicultura. Stiu sa se descurce si singurele. Au bagat nectar in rama de dupa diafragma, ca le umplusera pe cele lasate cu ceva mancare la marginea cuibului. Da sa o iau cu incetinitoru. Merg acolo, salut familia unde e parcat stupuletzu, schimbam 2 vorbe(da eu cu ochii pe ele), iau o mana de paie si aprind buleftrica, mai aprind o tigare si ma trag langa ele.
Era ca pe autostrada. Unele intrau, altele ieseau.Daca ar fi sa ma nasc gaza, numai trantor asi vrea sa fiu. Munca, nu e de mine frate. Si, ii dau drumu.Scot podisoru cu grija, dau un fumuletz mic si---MAMAAAA, DA MULTA ALBINA.Cum sa pui mana acolo? De unde sa apuci rama, ca misunau pe rame. parca aveam si dalta, da unde o fi? Noroc cu ficiormiu.Mi-a adus dalta. Desprindele usor, cu grija sa nu... Si vreau sa vad si eu ce e sub albina. Peria acasa. Buuun. Si sufla si roagale si ele nimic. Si am uitat sa imi pun si ochelarii, ca de la calculator, nu mai vad, decat ce vreau.. Am intrezarit cam ce e pe fiecare rama scoasa si am bagat rapid inapoi. Pana aici, totu frumos.Am luat prima rama neagra, de dupa diafragma si am stopito, DEASUPRA lazii cu apa cu zahar. De aici, sa rupt filmu. Deabea am bagato, si mi-a si traso una prin masca la mecla. Intind mana si iau afumatoru, da asta isi daduse duhu, cat am contemplat eu ramele. Initial, am zis ca nu le place de fatza mea.Nu imi amintesc sa fi speriat pe cineva,cu fatza asta,da...mai stii? Apuc a doua rama pe care vroiam sa o bag la ouat si bai cu sirop pe ea.Nu am apucat sa o mai bag in lada, ca a venit a doua intzepatura pe mana dreapta si alta si..laso in lada si fugi. M-am oprit cam la vreo 10 m si am stat cat sa sug in viteza o tzigare cu sperantza ca sor lua cu treaba si uita de mine. Asi. Cu mai putin curaj si cu afumatoru in fatza de ziceai ca-s Don Quijote am aranjat ramele cu ele calare pe mine.Am pus diafragma si podisoru si zbang.Inca una.Si iar fugi. Mai bag o tigare si in viteza pun si capacu, apuc afumatoru si fugi. Am stat cam 10 minute la distantza(10m) si am asteptat sa se linisteasca. Acum, ele calme, eu la fel, pun masca si vreau sa ma duc sa le mai privesc de aproape. Da astea tin dusmanie frate. Nu a trecut 1 min si mau depistat. Si iar mau taxat. In total, am luat cam 5-6 intepaturi.
Partea buna, e ca la vreo 20 de minute, disparea durerea si locul, isi revenea la normal. Ciupiturile de pe fatza in schimb, au trecut deabea pe drumul de intoarcere.
Ce am invatzat eu azi.
-Albinele iubesc democratia.Nu le supara si deranja si nu or sa te supere nici ele.
-Cum gresesti, cum te taxeaza(nu cunosc spaga)
-Albinele, sunt doctoranzi in apicultura, iar eu sunt un biet elev tare de cap, da si clontzos pe deasupra? Nu o sa mai
prezint la examen, fara tema invatzata.
-Inainte de a ma mai apropia de o lada, o sa ma asigur ca afumatoru merge, dalta e in buzunar,iar peria e la indemana.
-Cand o sa mai vreau sa ud cu sirop o rama, ma duc la...m sau o fac acasa si vin cu rama in prosop acolo.

Cam asta cred eu. Daca mi-a scapat ceva, va astept cu critici(sper sa nu vada Proapis postu, ca ma desfiintzeaza).Da fiti blanzi. Este prima oara cand umblu intr-un stup.Emotia, mi-a blocat mintea
Va multumesc anticipat, pentru timpul acordat unui nou pinguin.(Sunt corijent.Tre sa iau macar 6 sa trec clasa.Ajutor)

Scriam si nu am vazut, ca imi faceti cinstea sa scrieti doua randuri aici. Chiar ma simt bagat in seama, eu un..nimeni.
Multumesc
Da de ce?
PAGANEL

Mesajde FLORINELU » 15 Apr 2014, 17:34

pai fratele meu Paganel ,daca dupa fiecare intepatura eu as fi tras cate o tigara trebuia sa dubleze astia contrabanda cu tigari ca sa-mi ajunga :lol: :lol:
bine ai venit printre noi ca scrii misto.
FLORINELU

Mesajde PAGANEL » 15 Apr 2014, 19:00

Si sper sa intre si poze. Si sa plagiez pe cineva-Ce avem noi aici :shock: .O fi zbor de recunoastere? Sunt eu, semnalizant albinelor lanul de rapitza. daca nu merge, o sa pun tablitze indicatoare.
Fişiere ataşate
Semnalizez albinelor, lanul de rapitza (Medium).jpg
Da de ce?
PAGANEL

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?