Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: PAGANEL-Braila

Mesajde PAGANEL » 15 Apr 2014, 19:10

cu mult curaj (Medium).jpg
Parca e dedicatzie de la salam-fara numar, fara numar....
Cu mult curaj in lupta cu stupu. Cand am vazut, cata albina era pe rame, mi sau inmuiat picioarele. Nu a fost o lupta cinstita.Am fost depasit numeric.
Da de ce?
PAGANEL

Mesajde PAGANEL » 15 Apr 2014, 19:12

Si pot arata si eu o rama :oops: . Da e rama mea? Alea cu intzepaturi, nu le pun, ca nu se pun.Le inramez, sa imi aduca aminte de primele greseli :lol:
Fişiere ataşate
IMG00041 (Medium).jpg
Da de ce?
PAGANEL

Mesajde Adi Hodis » 15 Apr 2014, 21:04

Acum mai regreti ca nu ai luat familia aia rea ? ... pentru nevasta-ta.

Spune drept ... transpiratiile te-au trecut ?. Daca nu, atunci nu se pune. Nu-i pe deplin "botezul focului". Inseamna ca va urma. :)
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde PAGANEL » 15 Apr 2014, 21:32

Adi Hodis scrie:Acum mai regreti ca nu ai luat familia aia rea ? ... pentru nevasta-ta.

Spune drept ... transpiratiile te-au trecut ?. Daca nu, atunci nu se pune. Nu-i pe deplin "botezul focului". Inseamna ca va urma. :)

:P Deci au patzit si altii? Cand am ridicat podisorul, a tasnit transpiratzia. Dupa ce am dat cu palma in scartaitoarea aia ce tine loc de diafragma si au cazut in lada albinele, am zis-GATA.PANA AICI TI-A FOST. Initzial(ca imi inghetzase mintea si cei 2 neuroni pe care ii posed zaceau la terapie intensiva), am zis ca de la transpiratzie mi se trage. Am zis ca prima intzepatura, a venit la fatza. Cum sa nu transpir frate. Ajuns acasa, ficeormiu imi descarca pozele si vad si un filmuletz. Eu, il pusesem sa faca 3-4 poze, sa vada lumea ca nu sunt extraterestru, da de restu si de filmuletz, nu stiam. Lam privit si am constatat ce vorbeam singur. E scurt, da mirose a emotie si frica :oops:
Dupa ce ma antrenez, il conving eu pe amicu Radu, sa mi-o dea si pe aia. Bine ca am vazut cum reactionez la intzepaturi.
Vreau sa aduc un stup pe balcon, sa ii pun geamuri si sa ma uit la ele ce, cum , ce fel. Studiu :twisted: Crezi ca o sa isi dea seama ca e acea familie?
Ultima oară modificat de PAGANEL pe 15 Apr 2014, 21:39, modificat de 2 ori în total.
Da de ce?
PAGANEL

Mesajde valy » 15 Apr 2014, 21:36

nu esti si nu vei fi singur boss,am transpirat noi dar vor mai transpira si multi alti dupa noi ,sigur
valy

Mesajde redoo » 15 Apr 2014, 22:37

Paganele intepatura la mecla presupun ca ti-ai luato fix unde se muleaza masca pe placaj. Am si eu o masca asemanatoare, si intepaturile le luam fix pe frunte,de ajungeam sa seman cu un klingonian. Acum inainte de masca pun o bandana...e buna ca nici transpiratie in ochi nu prea mai vezi
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

Mesajde Adi Hodis » 15 Apr 2014, 23:05

PAGANEL scrie: ...
Deci au patzit si altii?
...
Dupa ce ma antrenez, il conving eu pe amicu Radu, sa mi-o dea si pe aia.
...
Vreau sa aduc un stup pe balcon, sa ii pun geamuri si sa ma uit la ele ce, cum , ce fel. Studiu :twisted: Crezi ca o sa isi dea seama ca e acea familie?

Pai sigur ca au patzit-o multi. Mai putin eu ... ca nu mai tin minte de-atunci. :)
In schimb am compensat in fiecare vara. Cu varf si andesat ... galeti. Oare exista galeata cu varf de ... lichid/e ?. :|

Daca nu-l poti convinge pe Radu ... vezi ca avea nea Janese una. Cica d'aia africana ... nush' care a fost soarta ei, da' poate ca o mai are. Si te-ai scos cu ceva de ... soi.

Ma, tu vrei sa aduni cioburi de pe balcon ? ... s-au sa te alegi cu ceva cucuie-n cap ? ... auzi ce-am scris, cucuie-n cap, de parca ar mai fi altundeva ! :shock:
Am vazut pe youtube ... pe unu' care avea stupul in birou, intr-un dulap cu usha din sticla. Stupul, adica "dulapul" avea un furtun care iesea prin perete. Acela era urdinisul. Transparent si ala, ca deh, sa vada tot, tate cele ... curiosul !. :idea:
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
Adi Hodis

Mesajde PAGANEL » 15 Apr 2014, 23:35

Multumesc pentru sfat Redo, dar mau ciupit sub maxilarul drep. Nu ma intreba, ca nu stiu cum a fost posibil.Atentzia mea era in lada.
Maestru Janes, cred ca a urcato in pomul ala de la munca, de care zicea ca e ocupat de cativa ani de o familie de albine. Si chiar daca ar mai avea una, mi-ar dao mie, sau ar oprio in interes personal :twisted: ?
Cu geamu la balcon, e greu Stau la etajul 10. Asta e problema. Nu stiu cum sa le fac sa foloseasca liftu. Da lasand un pic gluma la o parte(da numai putin de tot), mie imi intra albine in bucatarie.
Da de ce?
PAGANEL

Mesajde Ala nou » 15 Apr 2014, 23:50

Ia uite aici că nu ești singurul - download/file.php?id=22400&mode=view. M-am dus la ele ca tata zmeilor, fără mască, și mi-a tras-o una mică de am stat într-un far două zile. :lol:
Ala nou

Mesajde PAGANEL » 16 Apr 2014, 10:45

Ala nou scrie:Ia uite aici că nu ești singurul - http://stuparitul.com/forum/download/fi ... &mode=view. M-am dus la ele ca tata zmeilor, fără mască, și mi-a tras-o una mică de am stat într-un far două zile. :lol:

In loc sa ma incurajati, voi mai tare ma speriati.Si nu esti chiar intr-un far. Sa ars faza mare si esti pe faza mica :lol:
Da de ce?
PAGANEL

Mesajde iunicu » 16 Apr 2014, 12:27

Esti tare amuzant Paganele. Stai sa vezi cum incepe sa-ti vina increderea cu timpul. Eu cand m-am vazut singur in fata primului stup deschis ma uitam ca vitelul la poarta.
Ma intreb ce vrei sa faci cu peria in buzunar la fiecare control?
Ai de gand sa perii albinele de pe rama ca sa vezi ouale si larvele?
Facand controlul sumar, deranjezi peste poate familia. Daca te mai apuci sa dai si cu peria pe rame, atunci intreci masura la maxim.
Peria e bine sa o umezesti inainte de utilizare si nu o folosesti decat in cazuri exceptionale. Iti recomand sa incerci cu o pana de gaina daca nu gasesti de gasca.
Curand ai sa descoperi scuturatul ramelor(sa nu incerci sa scuturi pe cele care au larve si oua)
In rest, scrie ca-mi place sa te citesc, ai un farmec la scris!
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde Ala nou » 16 Apr 2014, 14:14

PAGANEL scrie:
Ala nou scrie:Ia uite aici că nu ești singurul - download/file.php?id=22400&mode=view. M-am dus la ele ca tata zmeilor, fără mască, și mi-a tras-o una mică de am stat într-un far două zile. :lol:

In loc sa ma incurajati, voi mai tare ma speriati.Si nu esti chiar intr-un far. Sa ars faza mare si esti pe faza mica :lol:

Hai să te încurajez! Așa te iau ele, mai tare la început să te pună la respect. După aia... te obișnuiești cu înțepăturile! :lol: Eu când mă duc la ele îmi dau cu puțin oțet pe mâini (nu îmi place să lucrez cu mănuși). De când fac faza cu oțetul nu mai am mâinile ca ursuleții panda. :lol:
Ala nou

Mesajde PAGANEL » 16 Apr 2014, 15:55

Sa spun ca ma sint bagat in seama, e urat? Dar vad ca oameni, pe care eu ii VANEZ pe forum, si astept ca puiu de randunica, cu gura cascata in cuib, sa mai primesc o informatzie, imi fac onaoarea de ami citi aberatiile mele:). Nici incepator nu pot sa ma numesc.Poate sunt pinguin, dar a fost prima oara cand am fost fatza in fatza cu stupu. Nu a mai contat cat am citit, studiat, invatzat....acolo a fost PRACTICA, iar eu am picat examenul. Deci, fiti indulgentzi cu pinguinii. Sper, ca a doua oara, sa ma descurc mai bine.Nu de alta, dar am inteles cu cine am de aface.O vizita la stupuletul ala, o sa devina, ca teza la mate. Pregatiri si recapitulari.Daca mai fac o greseala, imi schimb nicu.
Da de ce?
PAGANEL

Mesajde iunicu » 16 Apr 2014, 20:33

In primul rand nu te mai subestima findca da urat, dar nici sa nu te umfli in pene findca da si mai urat. Esti incepator, si ce daca? Toti au fost sau, mai suntem inca.
Ai talent la scris si asta e lucru mare. Oamenii care scriu frumos atrag cititori, iar prinre ei si oameni de valoare. Profita de indemanarea asta si vei primi cele mai bune sfaturi.
Ai incredere in mine. Te vad destupat la minte. Daca ajungi sa iubesti albinele vei avea succes.
Scrie in stilul tau pataniile prin care treci si vei primi sfaturi din belsug. ;)
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde Adi Hodis » 16 Apr 2014, 20:50

Ala nou scrie:Hai să te încurajez! Așa te iau ele, mai tare la început să te pună la respect. După aia... te obișnuiești cu înțepăturile! :lol: Eu când mă duc la ele îmi dau cu puțin oțet pe mâini (nu îmi place să lucrez cu mănuși ). De când fac faza cu oțetul nu mai am mâinile ca ursuleții panda. :lol:

Noule, eu ami frecam mainile cu propolis ... nici mie nu-mi placea sa lucrez cu manusi, pana acum doi ani. Acum nu-mi mai place fara. :lol:
Adi Hodis

Mesajde Adi Hodis » 16 Apr 2014, 21:08

PAGANEL scrie:Sa spun ca ma sint bagat in seama, e urat? Dar vad ca oameni, pe care eu ii VANEZ pe forum, si astept ca puiu de randunica, cu gura cascata in cuib, sa mai primesc o informatzie, imi fac onaoarea de ami citi aberatiile mele:). Nici incepator nu pot sa ma numesc.Poate sunt pinguin, dar a fost prima oara cand am fost fatza in fatza cu stupu. Nu a mai contat cat am citit, studiat, invatzat....acolo a fost PRACTICA, iar eu am picat examenul. Deci, fiti indulgentzi cu pinguinii. Sper, ca a doua oara, sa ma descurc mai bine.Nu de alta, dar am inteles cu cine am de aface.O vizita la stupuletul ala, o sa devina, ca teza la mate. Pregatiri si recapitulari.Daca mai fac o greseala, imi schimb nicu.

Danutzule, nu-ti propune nici o autopedepsire.
Orice ancepator va face greseli, indiferent de domeniu, asa ca nu-ti propune a fi o exceptie. Eventual sa faci cat mai putine greseli.
Anul asta ( pina la anu' in vremea asta ) e perioada in care inveti. Vor fi multe nedumeriri in acest timp dar daca vei avea la tine, o carte pentru incepatori , vei gasi cele mai prompte si corecte raspunsuri.
Sint convins ca vei primi si aici pe forum, dar s-ar putea sa antarzie raspunsul chiar atunci cand te "arde" nerabdarea s-au situatia albinelor.

Un pont,
nu te du la albine cand esti nervos ... s-au lasa nervii la poarta. Poti sa-i iei dupa ... :lol:
Du-te curajos, calm si ... fara transpiratii, da ?. :)
Adi Hodis

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?