Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Vremea - sau ''nu faceti pariu cu Dumnezeu ca pierdeti"

Mesajde 7Rame » 18 Apr 2014, 20:49

PAGANEL scrie:
7Rame scrie:Si la noi cativa dau pe afara, alb.
Putin, dar il dau afara.
Asta e situatia, daca stau pe 7-8R puiet, se mai intampla.
Nu vine ea vreme buna, de luni!....sa ne luam revansa?.. :lol:
Sa vedem cantar, puiet alb (ca s-a facut loc de ouat acum!! :? ) si negru in fata ochilor...la urdinise

Maestre, dute cu stupii la sala.Sa isi incordeze muschii, sa nu le cada:).
Iartama ca rad de necazut domniei tale, dar si serios daca stai, nu schimbi nimic :)

E bine ca il mai scot, se formeaza echilibru, si se elimina probabilitatea aparitiei de boli. Se echilibreaza rezervele.
La sala nu-i mai duc, deocamdata incerc cu ei un antrenament de...inot!! Cica dezvolta multilateral. Glumesc, desigur, dar cam asa arata, daca cumva scapa vreuna de pe urdinis, jos...in balta!
Si acum, bineinteles, ca ploua cu galeata!!
Albina poate trai si fara noi. Noi fara ea...nu!!
7Rame

Mesajde PAGANEL » 18 Apr 2014, 21:23

Invatza-le sa stea pluta, inca 1-2 zile siiii O SA IASA SOARELEEEEE. Poate se adevereste ce zice Busu la pro tv si vine caldura odata. Cred ca stau la urdinis, cu motoarele turate, gata de start.Si la cat de dornice sunt sa faca treaba, or sa aduca polen pe 4 piciore si cate un bobulet pe cate o antenuta. Da daca le duceai la sala? Eeeee.Se schimba situatia. Veneau cu planta intreaga la stup :lol:
Da de ce?
PAGANEL

Mesajde GARFIELD » 19 Apr 2014, 18:56

La noi ieri a fost soare pana seara...or zburat in disperare :D .In livada ziceai ca trece trenu'...asa galagie faceau :D .
Azi reprize de soare si mai rar nori ...si azi au cules...dar pe la 6 a dat o grindina marunta ...asa vreo 10 min ...oare sant afectate tare florile?(nu e deschis decat cires,visin -cam 70%,zarzar,cais,corcodus). :)
GARFIELD

Mesajde sti » 19 Apr 2014, 20:24

In Craiova ploua de zile bune. Am avut si eu puietul de trintor scos afara. Albinele stau in stup si se pare ca nici nu se intrevede o schimbare conditiilor meteo. Sa speram ca va venii si caldura. Nu de alta dar se cam termina proviziile.
sti

Mesajde sorin_s2003 » 19 Apr 2014, 20:45

Si eu, am avut proviziile pe terminate dar au prins trei zile destul de bune.Saracele erau asa de grabite, era coada la urdinise si aproape toate aveau bobite de polen.
sorin_s2003

Mesajde Arhivistu » 19 Apr 2014, 20:46

Astazi soare la mine...dar un vantttt :shock:
Nu încerca sa faci un lucru cu exceptia cazului în care esti sigur de tine, dar nu renunta pur si simplu deoarece altcineva nu este sigur de tine.
Arhivistu

Mesajde jenica67 » 19 Apr 2014, 21:36

Si la mine azi, a fost frumos, soare dar mai treceau si niste nori. Dar a fost asa de puternic soarele cand stralucea, ca m-am bronzat bine pe fata. De la prima ora ai iesit fetitele la cules, si veneau incarcate bine cu polen si nectar. La mine sunt infloriti meri, gutui, mai sunt putin si visini, dar in drum spre casa am vazut ca mai este inflorita o salcie, care are flori dispuse ca pe un bradulet. Mia inflorit si liliacul, iar izlazul si curtea, este plina de flori de papadie, desi curtea am tuns-o acum 2 saptamani. Urmeaza 2 zile numai cu soare, iar saptamana viitoare este soare si nori, cu prognoza pentru miercuri de 28 de garde. Deci vine un timp super, daca se confirma prognoza.
jenica67

Mesajde Donbazil » 19 Apr 2014, 22:25

Sal'tare!
Va rog sa dati sirop......Nu va zgarciti tocmai acuma....Chear daca mai exista miere in unele rame, dati sirop.....Sunt zile nasoale si de dezvoltarea din zilele astea depinde ce ve-ti recolta la vremea potrivita.....
Vremea va fi buna peste cateva zile, dar stagnarea produsa, cu greu se recupereaza in lipsa unei stimulari.
Sal'tare!
Donbazil - Faget.

Sarbatori luminate!
Donbazil

Mesajde jenica67 » 19 Apr 2014, 23:24

Le-am dat Donbazil, cate 400 de ml, sirop 1:1 cu ceaiuri, apicomplex si startovit. Din pacate asta este portia pentru o saptamana, ca asa pot sa ii vizitez.
jenica67

Mesajde liviutzbogos » 20 Apr 2014, 20:29

jenica67 scrie:Le-am dat Donbazil, cate 400 de ml, sirop 1:1 cu ceaiuri, apicomplex si startovit. Din pacate asta este portia pentru o saptamana, ca asa pot sa ii vizitez.

Eu dau cate 350ml/zi...e prea mult? Pana a doua zi nu mai e nimic. Pana azi am dat siropul cu ceapa, azi mi-a fost lene sa o mai toc :D Abea de vre-o doua zile vad albine mai multe in cat. Eu dau mai mult pt ca am caturile doar cu foita, iar de afara intra putin...e mult cules dar nu permite vremea. Azi a fost mai toata ziua inorat :( Maine se anunta 23 de grade dar cu nori... Fiti fara grija, stie Dumnezeu cand ajunge :) Hristos a inviat!
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde gica.mosu » 20 Apr 2014, 21:41

gica.mosu scrie:Jane, sa nu ne ambatam cu...apa rece :idea: ...oare ati uitat asa di repidi ce am avut an 2012 ...pt ca apoi luna martie sa fie =dezastru pt albine sa' pt noi....Eu cred ca am sa las albinili an paci (ev o proteica mica la matoi),sa' ce-o fii om videa :oops: La Onesti 3* amu=7,20min....nu-i bini difel :mrgreen: ....O za' buna s'veti cu totii!!!!

.....Am scris....si tare-mi doream sa nu fie adevarat(am facut calendarul cu ceapa=apr+mai ploios :mrgreen: ) dar...La Onesti de 14 zili ploi ,receeee mai tot timpul (doar 3-4 zile ceva zbor-cules slab)ieri ploaie torentiala+ gheata....Pomii s-au cam dus(doar marul si parul + ceva papadie)asa ca speram ca o sa fie si mai...... :shock:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde paul » 22 Apr 2014, 11:14

Nu stiu la altii cum e, dar in zona mea nu tin minte o primavara mai buna ca aceasta ! Dupa o iarna mai mult decat blanda a urmat o primavara autentica ! Sunt copaci infloriti de mai bine de o luna ( polen) si abia acum infloresc perii si probabil pe la sfarsitul saptamanii incep si merii. Probabil tot atunci va incepe si rapita. Anul trecut, spre ex., in intervalul 23 aprilie- 3 mai au inflorit toate, incepand cu zarzarul si sfarsind cu rapita !!! :o Pana in prezent e ... SUPER OK ! Multumim Domnului !
LE ... deja imi fac griji ca am in unii stupi prea multa albina pentru momentul actual ! :P
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde popik50 » 24 Apr 2014, 14:22

Iar a inceput sa ploua aici in sud, speram ca de saptamana viitoare sa nu mai dea de sus pentru ca incepe salcamul ;)
popik50

Mesajde 7Rame » 24 Apr 2014, 20:48

Din 15 zile de rapita am avut vreo 4...de cules!!!
Sapt ce vine se arata iar nasoala, deci se pune problema daca putem scoate stupii spre salcam.
Cum zice Paul, primavara autentica!!! :shock:
Este ceva de groaza!!! S-a prelungit codul galben in SV pana maine seara. De groaza!!!
E siropu'...nu e siropu'..asa am tinut-o!! E cantar, nu e cantar!!
Salcam dupa 5 mai, cum prognoza Pupe. Macar prognoza asta a fost..precisa
Albina poate trai si fara noi. Noi fara ea...nu!!
7Rame

Mesajde balutoiu gabriel » 25 Apr 2014, 07:38

astea sunt ploile inaintea secetei.... :lol:
balutoiu gabriel

Mesajde cristi82 » 25 Apr 2014, 09:07

la noi nu prea ne-a vizitat ploile , pamantul ar cam vrea ploaie, speram la ceva ploaie!
cristi82

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE