Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Duma

Mesajde duma » 19 Apr 2014, 00:25

Pentru toți cei care îmi citiți pagina personala si îmi răspundeți la întrebări și cei care duar se uita NU nu va doresc " Paște fericit si Sărbători fericite " ......si VA doresc sănătate sa puteți să vă bucurați de Sfintele Paște si de cei dragi vouă .......VA doresc sa va priviți credință în Dumnezeu când aveți un cules mic la "răpită, salcam, tei, etc " .....VA doresc sa priviți credință în Dumnezeu când nu faceți fata caturilor pline de miere......Când sunteți fericiți și când sunteți triști...CĂCI FĂRĂ DE EL NU PUTEM AVEA NIMIC SI TOTUL II DATORAM LUI!
Sănătate tuturor !
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde duma » 21 Apr 2014, 20:52

Hristos a inviat tuturor !
Astazi nu am putut sa ma abtin sa nu merg sa imi bag mainile un pic ! :lol:

Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde Arhivistu » 21 Apr 2014, 22:00

Polen ca la balamuc..miere nu prea este... :D
Nu încerca sa faci un lucru cu exceptia cazului în care esti sigur de tine, dar nu renunta pur si simplu deoarece altcineva nu este sigur de tine.
Arhivistu

Mesajde pustu » 21 Apr 2014, 22:15

De ce ai bagat rama oarba si de ce o scoti acum ?
Sanatate
Ps : sigur botci
yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Mesajde duma » 21 Apr 2014, 22:42

Arhivistu scrie:Polen ca la balamuc..miere nu prea este... :D

Ai dreptate ca la balamuc polen ..... miere sper ca saptamana asta sa recupereze ca au avut o saptamana de ploi numai !
duma

Mesajde duma » 21 Apr 2014, 22:44

pustu scrie:De ce ai bagat rama oarba si de ce o scoti acum ?
Sanatate

Rama oarba a fost pusa dinainte sa se strice vremea ......( o saptamana ) am inlocuito cu rama cu FA .
Botci ........ ?? ce este de facut ! :?: :?:
duma

Mesajde duma » 21 Apr 2014, 23:37

Sanatate

Nu vreu sa te contrazic in legatura cu botcile dar mie imi seamana a cupule , nu m-am uitat daca au laptisor inauntru recunosc asta dar maine cand ma duc sa reorganizez cuibul si sa micsorez urdinisul am sa ma uit !
duma

Mesajde pustu » 21 Apr 2014, 23:56

duma scrie:Nu vreu sa te contrazic in legatura cu botcile dar mie imi seamana a cupule

Asa cum zici . Inceputuri de botci.
Acum zi cu rama oarba .

Sanatate
yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Mesajde duma » 22 Apr 2014, 11:31

pustu scrie:
duma scrie:Nu vreu sa te contrazic in legatura cu botcile dar mie imi seamana a cupule

Asa cum zici . Inceputuri de botci.
Acum zi cu rama oarba .

Sanatate

Salutare !
Dupa cate stiu in rama uarba ponteaza pentru trantori ....eu ce am gresit este ca trebuia sa o mai las sa o capaceasca deoarece in acele celule se trage si varroua si cand o scoti si o tai scapi de o parte mare de varroua .
duma

Mesajde paul » 22 Apr 2014, 11:35

Hristos a inviat !
Parerea mea ... rama oarba n-are ce cauta la stupul pe 10 rame ! Spatiul fiind limitat, interesul nostru e sa profitam la maximum de el !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde samuellazea » 22 Apr 2014, 11:40

Domnule Duma,

Rama claditoare o pui ca sa isi faca ele trantorii in rama pusa de tine si sa nu strice alte rame din cauza trantorilor. Pentru asta, precum ziceai tu trebuia sa lasi sa capaceasca. Dupa ce era capacit puteai sa hotarasti daca vrei sa o scoti sau nu. Si inca ceva. daca lasai rama sa iasa trantorii din ea sigur o umplea cu miere si pastura. Ceea ce nu era rau ;). Mierea sta si in celulele de trantori. Eu unul am avut ceva miere in rama claditoare. In felul asta in toamna daca vrei poti descapaci rama dupa diafragma si la anul o sa o ai gata cladita cu celule de trantor. Matca o sa aibe unde ponta trantori si tu nu o sa le mai deranjezi pe ele ca sa iti cladeasca inca o rama claditoare ;)

Ce zici? Te-am convins? :) Poate vedem in filmuletul urmator ca ai bagato-o inapoi :lol:

Hai spor la treaba,
Sami
samuellazea

Mesajde duma » 22 Apr 2014, 11:52

paul scrie:Hristos a inviat !
Parerea mea ... rama oarba n-are ce cauta la stupul pe 10 rame ! Spatiul fiind limitat, interesul nostru e sa profitam la maximum de el !

Adevarat ca inviat !
Da mi se pare cam mic spatiul de 10 rame pentru rama oarba ....atat cat se mareste cuibul in primavara pana ajunge la 10 rame si dupa aceea le-am scos , asa am facut anul acesta . Nu le topesc si poate la anul am sa le folosesc dinou tot pentru ideea de a strange eventualele varroua ramase . Ideea este ca in loc sa cladesc rame pentru cuib ca si asa am nevoie sa schimb ramele vechi , eu anul acesta am pierdut un pic cu ramele oarbe , dar nu cred ca a stricat sa am pus aceste ....oarbe !
duma

Mesajde duma » 22 Apr 2014, 11:58

samuellazea scrie:Domnule Duma,

Rama claditoare o pui ca sa isi faca ele trantorii in rama pusa de tine si sa nu strice alte rame din cauza trantorilor. Pentru asta, precum ziceai tu trebuia sa lasi sa capaceasca. Dupa ce era capacit puteai sa hotarasti daca vrei sa o scoti sau nu. Si inca ceva. daca lasai rama sa iasa trantorii din ea sigur o umplea cu miere si pastura. Ceea ce nu era rau ;). Mierea sta si in celulele de trantori. Eu unul am avut ceva miere in rama claditoare. In felul asta in toamna daca vrei poti descapaci rama dupa diafragma si la anul o sa o ai gata cladita cu celule de trantor. Matca o sa aibe unde ponta trantori si tu nu o sa le mai deranjezi pe ele ca sa iti cladeasca inca o rama claditoare ;)

Ce zici? Te-am convins? :) Poate vedem in filmuletul urmator ca ai bagato-o inapoi :lol:

Hai spor la treaba,
Sami

Salut !
Nu spui tu rau ......dar ai pe 12 rame tu si iti permiti sa te joci cu spatiul ..... la 10 rame daca mai si propolizeaza si nu esti atent nici 10 rame nu iti mai intra ! Nu am sa le stric acele rame cladite si cine stie la anul poate am sa le folosesc dinou pe acelasi considerent pana ajung la nr de 9 rame dupa care o inlocuesc cu o rama cu FA. lA CE VREME AU AUVUT SARACELE O SAPTAMANA vai samar de nectarul lor si de mierea mea .....sper ca Dumnezeu sa indrepte vremea pana la salcam un pic sa isi revina incat la salcam sa fie pe fagasul cel bun !
duma

Mesajde Arhivistu » 22 Apr 2014, 12:22

Mi-am luat si eu 3 cutii pe 10 rame sa vad cum merge treaba cu ei...dar cred ca pe viitor o sa raman la 12 rame,daca vrei sa ai 10 rame pui diafragma si ai 10 rame..dar dincolo,din 10 nu faci 12 :D
Nu încerca sa faci un lucru cu exceptia cazului în care esti sigur de tine, dar nu renunta pur si simplu deoarece altcineva nu este sigur de tine.
Arhivistu

Mesajde samuellazea » 22 Apr 2014, 12:41

O-m trai si o-m vedea ;) sti tu cum e cu telenovela :D

Sti ce mi-a venit acum in minte de la un apicultor? Zicea asa: Daca as avea nectarul numai din florile ce raman neculese de albine, as fi fericit.

Si acum cand stau si ma gandesc, tare as vrea si eu asa :)
samuellazea

Mesajde duma » 22 Apr 2014, 13:39

Arhivistu scrie:Mi-am luat si eu 3 cutii pe 10 rame sa vad cum merge treaba cu ei...dar cred ca pe viitor o sa raman la 12 rame,daca vrei sa ai 10 rame pui diafragma si ai 10 rame..dar dincolo,din 10 nu faci 12 :D

Urmatoarele vor fi si ale mele pe 12 rame fara discutii , eu sunt in stationar si daca chiar trebuie sa le mut de ici colo nu o fi o tragedie asa mare , o data de doua ori pe an , ramane sa gasesc o data un tamplar adevarat si nu prieteni cu tamplarii ! Am sa ma pun sa studiez si ca eu sa imi cumpar materialul lemnos si sa I'll usuc la uscatorie si sa il depozitez pana intra iarna in lucru , dar precum spuneam ramane sa mai studiez problema asta sa nu ies mai scump ......ca halatul :lol:
duma

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?