TDI scrie: Rame maro/negre in cuib, albe 98% in cat- sa iasa salcamul limpede!
Butoaie pline!
EXACT !!!
TDI scrie: Rame maro/negre in cuib, albe 98% in cat- sa iasa salcamul limpede!
Butoaie pline!
paul scrie: Le pun dupa ultima rama, cea care-i de regula cu miere si pastura.
irina scrie:
Si nu fragmentezi cuibul?
igo1 scrie:salutare. In urma cu 9zile am introdus F.A in cat cate 4la fiecare stup. Pana azi la control au crescut partial fagurii ba chiar unii s-au deformat din pricina caldurii. Cu toate acestea, am gasit pe rame deasupra cuibului fagurel crescut cu cel de trantori. De ce fac asta si nu cladesc ramele date? Vor sa roiasca? Cand am pus caturi am rupt toate botcile. Si nu au mai facut.
Anul trecut am avut o matcă de schimbare liniştită împerecheată undeva între 25 aprilie şi 5 mai. Am folosit albină din 3 familii. Matca închisă în cutie 24 h. Au omorât-o. Am folosit şi ceapă şi oţet. În principiu procedura e infailibilă, dacă nu laşi puiet necăpăcit - eu am lăsat.IonutMioveni scrie:Paul pot sa spun ca ideea ta este intemeiata pentru ca la albina daca exista 2 tipuri de feromoni(familia primitoare+ rama cu puiet si acoperitoare din stupul donator) atunci exista riscuri de combat. Insa daca in familia primitoare se intareste cu 2 rame cu albina acoperitoare din 2 familii donatoare diferite , atunci cele 3 tipuri de feromoni se amesteca si nu mai exista riscul de conflict intre albine.
Asta.i o idee pe care am primit-o de la un prieten si pe care am probat-o cu succes,fara incidente.
rihmond scrie:De ce rod faguri claditi?
Il cladesc in24de ore ,dar rod dealungul ultimelor 2rirme de jos.
Faguri artificiali sunt bulgaresti
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 5 vizitatori