Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Incepatorii intreaba

Mesajde paul » 23 Apr 2014, 13:38

TDI scrie: Rame maro/negre in cuib, albe 98% in cat :D - sa iasa salcamul limpede!
Butoaie pline!

EXACT !!! :P :P :P
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde IonutMioveni » 23 Apr 2014, 13:43

Paul pot sa spun ca ideea ta este intemeiata pentru ca la albina daca exista 2 tipuri de feromoni(familia primitoare+ rama cu puiet si acoperitoare din stupul donator) atunci exista riscuri de combat. Insa daca in familia primitoare se intareste cu 2 rame cu albina acoperitoare din 2 familii donatoare diferite , atunci cele 3 tipuri de feromoni se amesteca si nu mai exista riscul de conflict intre albine.
Asta.i o idee pe care am primit-o de la un prieten si pe care am probat-o cu succes,fara incidente. :)
Nascut pentru a reusi !!!
http://ionutmioveni.sunphoto.ro/
Tel.0745092353
IonutMioveni

Mesajde irina » 23 Apr 2014, 13:44

paul scrie: Le pun dupa ultima rama, cea care-i de regula cu miere si pastura.

Si nu fragmentezi cuibul?
irina

Mesajde paul » 23 Apr 2014, 14:58

irina scrie:
Si nu fragmentezi cuibul?

Si daca-l fragmentez, ele ce treaba au ? Sa-i refaca unitatea ! :P
LE ... de regula dupa astfel de operatiuni controlez cam dupa o saptamana si gasesc pace si fraternitate ! Cuibul este refacut si rama care actiona in prima faza ca un fel de diafragma, o gasesc ouata !
LE 2 ... metoda nu prezinta nici un risc ! E ... ultraprobata ! :P
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde un OM » 23 Apr 2014, 15:01

Aceasta fragmentare dureaza doar 2-3 zile, pana la un nou control. Atunci albina straina este deja adoptata, iar puietul este rearanjat.Se urmareste totusi aparitia de botci pe rama introdusa.
Am avut cateva familii depopulate, ramase in in matca si cateva sute de albine. Cum introducerea unei rame cu puiet nu o doream (nu avea cine sa acopere), am stropit ramele de dupa diafragma cu sirop si am scuturat albina doica peste ramele dupa diafragma, pentru a intari pana la o eventuala donare de puiet.
un OM

Mesajde igo1 » 23 Apr 2014, 16:26

salutare. In urma cu 9zile am introdus F.A in cat cate 4la fiecare stup. Pana azi la control au crescut partial fagurii ba chiar unii s-au deformat din pricina caldurii. Cu toate acestea, am gasit pe rame deasupra cuibului fagurel crescut cu cel de trantori. De ce fac asta si nu cladesc ramele date? Vor sa roiasca? Cand am pus caturi am rupt toate botcile. Si nu au mai facut.
igo1

Mesajde redoo » 23 Apr 2014, 16:32

igo1 scrie:salutare. In urma cu 9zile am introdus F.A in cat cate 4la fiecare stup. Pana azi la control au crescut partial fagurii ba chiar unii s-au deformat din pricina caldurii. Cu toate acestea, am gasit pe rame deasupra cuibului fagurel crescut cu cel de trantori. De ce fac asta si nu cladesc ramele date? Vor sa roiasca? Cand am pus caturi am rupt toate botcile. Si nu au mai facut.

Da culesu, culesesu...cum e culesu? ;)
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

Mesajde igo1 » 23 Apr 2014, 16:58

au activitate. Dar abia de 3zile s-a incalzit. Am vazut ca au consumat mult drn rezerve. M¤am gandit la asta drept cauza dar dc fac fagurei in loc sa lucre unde e mai usor?
igo1

Mesajde igo1 » 23 Apr 2014, 16:59

e rapita la aprox 2km. Se pune?
igo1

Mesajde andy1995 » 23 Apr 2014, 20:27

albina merge 3km deci....da
andy1995

Mesajde TDI » 23 Apr 2014, 20:52

IonutMioveni scrie:Paul pot sa spun ca ideea ta este intemeiata pentru ca la albina daca exista 2 tipuri de feromoni(familia primitoare+ rama cu puiet si acoperitoare din stupul donator) atunci exista riscuri de combat. Insa daca in familia primitoare se intareste cu 2 rame cu albina acoperitoare din 2 familii donatoare diferite , atunci cele 3 tipuri de feromoni se amesteca si nu mai exista riscul de conflict intre albine.
Asta.i o idee pe care am primit-o de la un prieten si pe care am probat-o cu succes,fara incidente. :)
Anul trecut am avut o matcă de schimbare liniştită împerecheată undeva între 25 aprilie şi 5 mai. Am folosit albină din 3 familii. Matca închisă în cutie 24 h. Au omorât-o. Am folosit şi ceapă şi oţet. În principiu procedura e infailibilă, dacă nu laşi puiet necăpăcit - eu am lăsat.
TDI

Mesajde rihmond » 23 Apr 2014, 22:34

De ce rod faguri claditi?
Il cladesc in24de ore ,dar rod dealungul ultimelor 2rirme de jos.
Faguri artificiali sunt bulgaresti
rihmond

Mesajde yokoz777 » 24 Apr 2014, 08:04

Bun ii cladesc in24 de ore, da mancare mai au?unul din factori e lipsa mancarii si duce la acest fenomen.
Un electrician îşi găseşte băieţaşul bandajat la un deget.
- Ce ai păţit?
- Am prins o albină care avea un capăt neizolat.
yokoz777

Mesajde proapis13 » 24 Apr 2014, 08:11

rihmond scrie:De ce rod faguri claditi?
Il cladesc in24de ore ,dar rod dealungul ultimelor 2rirme de jos.
Faguri artificiali sunt bulgaresti

Puteau sa fie si ...tailandezi,albina unde vede o imperfectiune incearca sa repare
fagurii nu au fost lipiti corespunzator :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde irinel1988 » 24 Apr 2014, 10:20

Aseara cand le-am bagat sirop erau foarte multe albine pe podisor, de abia am reusit sa-l pun la loc. Nu am avut timp zilele acestea sa ma uit prin ei sa vad daca mai au mancare...sa fie asta un motiv? Dupa o saptamana de timp urat au fost 2-3 zile de soare si azi ploua iar. Trebuie sa cumpar o turta sa le bag cate jumate la fiecare.
irinel1988

Mesajde Other » 24 Apr 2014, 10:58

Pana de curand credeam ca "roi" si "familie" de albine sunt acelasi lucru.
viewtopic.php?f=11&t=4893&p=194110#p194110

Care este diferenta dintre ele?
Other

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR