Prima pagină APICULTURA GENERALA INMULTIREA FAMILIILOR DE ALBINE

Discutii despre metodele de inmultire a familiilor de albine , incepand de la cele mai simple metode si terminand cu cele mai complicate .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pretul corect al unei familii de albine in 2013

Mesajde Bambucha » 20 Apr 2014, 11:25

cristi x scrie:un sfat de la un om care a invatat din greselile lui si din greselile altora. nu va uitati la bani, uitati-va la ceia ce puteti realiza cu ei, acele lucruri care raman.
in urma cu 2 ani am dat 1000 euro pe o pompa de miere (variator de debit, reversibila). ce calcule sa fac?
- niste excroci care-mi fura banii?;
- in cat timp imi recuperez investitia?;
- se merita?
sigur m-a scapat de o hernie de disc. a manevrat cateva mii de tone de miere si va mai manevra cateva. nu m-am chinuit sa fac un calcul de eficienta si nu cred ca poate cineva. am simtit nevoia, am avut banii si am rezolvat problema.
in rest bateti palma, faceti apicultura de inalta clasa si "totul va fi bine".

N-am gasit un buton de evaluare al acestui post ca i-as fi dat vreo 10 likeuri. Sanatatea nu are pret! Si totusi cred ca pe undeva s-a strecurat o mica greseala, daca nu ma insel eu.
Calitatea intodeauna are pretul ei iar familiile de albine bune nu fac exceptie de la regula!
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde cristi_vidican » 20 Apr 2014, 14:13

Un sfat pentru cumpărători: feriţi-vă de stupii ieftini.
am 2 prieteni care au cumpărat de-a lungul timpului ieftin. Au zis că au făcut afacere. S-au pricopsit cu boli. N-aţi vrea aşa ceva la voi în stupină.
Un stup care costă 100 de euro poate să-ţi aducă miere la rapiţă şi salcâm. Dacă totul este normal, face 20 de kg.
Apoi poate rupe stupul în 3. Dacă este priceput, chiar mai mult.
La finalul anului are 3 stupi. Anul următor îi poate vinde pe cei 2 cu 100 euro bucata.
e un scenariu optimist, dar nu facem afaceri fără să fim optimişti.

Dar, ce costă mai mult de experienţa, care face diferenţa.
Şi din nefericire, nu se poate cumpăra. Uneori te costă mii de euro, mai ales când faci greşeli mari.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Adi Hodis » 21 Apr 2014, 00:13

cristi x scrie: ...
in urma cu 2 ani am dat 1000 euro pe o pompa de miere (variator de debit, reversibila). ce calcule sa fac?
- se merita?
sigur m-a scapat de o hernie de disc. a manevrat cateva mii de tone de miere si va mai manevra cateva. nu m-am chinuit sa fac un calcul de eficienta si nu cred ca poate cineva. am simtit nevoia, am avut banii si am rezolvat problema.

Cateva mii ? ... in doi ani ?.
Cred ca e o greseala de scriere ... din "viteza".
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde cristi x » 21 Apr 2014, 08:20

Adi Hodis scrie:
cristi x scrie: ...
- se merita?

Cateva mii ? ... in doi ani ?.
Cred ca e o greseala de scriere ... din "viteza".

erau kg. am observat, dar nu-mi permite sa corectez :roll:
cristi x

Mesajde libertini » 24 Apr 2014, 13:49

Sal am vazut foarte multe comentarii,pretul se face dupa cereri si oferta,fratilor inainte de a vinde fiti cistiti cu cei care cumpara,eu m-am ingrozit ce preturi sunt ca sunt apicultor si din motive personale le-am vandut si ma gandesc cand ma intorc sa imi cumpar din nou si este foarte greu sa dai atatia bani sa cumpar 50-70 de familii sunt bani,in 2012 am vandut cu 370ron asa era atunci exact in doi ani sa urce atat de mult,pentru mine este usor dau bani cumpar si la treaba dar unul incepator ... Succes si familii bune si bidoane multe
libertini

Mesajde jenica67 » 24 Apr 2014, 14:24

Le-ai vandut ieftin, ca eu mi-am cumparat albinele in aprilie 2010 si am dat 400 lei / familie.
jenica67

Mesajde perma » 24 Apr 2014, 15:18

Eu am luat albinele in 2012 si pretul a fost de 550 RON familie pe 7 intervale cu stup si cat de 1/2. Am luat doua. Si cam asa era pretul peste tot. Le-ai dat ieftin de tot.
Azi esti bine-sanatos si maine te lauda popa'n curte!
Omu' ie inainte de toate!
perma

Mesajde Ala nou » 24 Apr 2014, 15:29

Stați să vin și eu cu experiența mea de mic apicultor. Anul trecut mi-am luat albinele, pe la sfârșitul lui august. Roi am luat, 5 bucăți cu 5 rame - 3 puiet 2 mancare - 50 de lei rama, 250 roiul. M-am gândit că o familie e prea scumpă, mai ales că trebuia să mai cumpăr atâtea și nu urmăream să obțin vreun venit de pe urma lor. Și de când i-am luat tot pompez în ei stimulare ca la carte, dă-i cu sirop, dă-i cu turte pe iarnă, dă-i cu turte proteice în buza primăverii, dă-i iar cu sirop. Și abia am reușit să aduc 4 dintre ei la un nivel cât de cât să nu moară de foame la salcâm (adică am 6 rame de albină azi). Cel de-al cincilea e cu un picior in groapă, cred că îi rup gâtul la matcă dacă nici după rapiță nu își revine. În concluzie, am hotărât să nu mă mai bag la ieftin și ”bun”.
Ala nou

Mesajde Dragos2006 » 24 Apr 2014, 15:34

Ala nou scrie: am hotărât să nu mă mai bag la ieftin și ”bun”.

E momentul sa te bagi la scump si ”bun” . Acum sincer , voi incepatorii credeti ca apicultura e o fabrica de bani ?
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde Ala nou » 24 Apr 2014, 16:09

Dragos2006 scrie:
Ala nou scrie: am hotărât să nu mă mai bag la ieftin și ”bun”.

E momentul sa te bagi la scump si ”bun” . Acum sincer , voi incepatorii credeti ca apicultura e o fabrica de bani ?

După cum am spus, nu urmăresc un profit de pe urma albinelor. Banii mi-i fac în altă parte.
Ala nou

Mesajde State » 24 Apr 2014, 16:18

Ala nou scrie:După cum am spus, nu urmăresc un profit de pe urma albinelor. Banii mi-i fac în altă parte.

Nu trebuie sa dai explicatii inchipuitilor , stai calm. Oricine isi cumpara 5--10 familii , clar urmareste profituri uriase.

Ar fi fost normal sa-l intrebi asa: "Daca apicultura nu produce bani, atunci tu de ce dracu te ocupi de ea?" dar exista o explicatie si pentru asta, asa ca n-are rost...

Persoanele de genul asta, care se contrazic din doua vorbe, evita-le. ;)
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde csaa » 24 Apr 2014, 18:40

O fi printul levantin din "Mistretul cu colti de argint" :!: Sau ii plac albinele, mai sunt cazuri.
csaa

Mesajde Dragos2006 » 24 Apr 2014, 19:15

Se știe prea bine ca apicultorii sunt mai mincinoși decăt pescarii ! 90% din ce vedeți in mediul virtual despre apicultura romăneasca e gargară si vrăjeala . Nu va luați după sfaturi date de anonimi , acestea iși exprima doar frustrarea personala. Atenție mare si la falșii profeți! Dragi incepatori apicultura reala e cu totul altceva fata de ce vedeti pe forum !

Un om care se apuca de stupărie nu obține un minim profit de pe urma albinelor pana nu trece de 50 colonii de albine si nu are in spate experienta manageriala si chef de munca cat cuprinde. Mai este o varianta : să ai un batran cu experienta apicola in spate si să stea cu bățul la curul tău.

Nimeni nu s-a imbogatit din apicultura , sunt romani care s-au imbogatit dupa comertul cu produse apicole ! Sunt de aproape 30 de ani in branșa si stiu ce spun. Faceti cum vreti , sunt banii vostri , eu v-am avertizat ! primesc o multime de telefoane de la tineri care anul trecut erau entuziasti dar anul acesta cand vad ca vin cu bani de acasa la stupina a cam inceput sa le scada entuziasmul.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde lucky5strike » 24 Apr 2014, 20:58

In concluzie, 90% din ce scriem pe net, inclusiv tu, e gargara si vrajeala. Asta ai vrut sa spui ?? :shock:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde lucky5strike » 24 Apr 2014, 21:01

Pare ca lumea se grabeste intr-o directie care-mi scapa. Unde si cand a aparut ideea asta ca in 2-3 ani, cu ceva capital si vointa te faci apicultor gradul 1? :shock:

----

Sa lasam vaicareala si sa ne apucam de treaba, e un an cu un start bun la dezvoltarea familiilor, dar nectarul se lasa inca asteptat... desi multi i-au simtit gustul frumusel zilele astea. Las' ca vine el, odata cu soarele. Doar vantul sa ne ocoleasca.

Pretul familiei de albine? Orice intre 300-500 de lei. Si cel mai mult conteaza "ce" se vinde.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde State » 24 Apr 2014, 21:04

lucky5strike scrie:In concluzie, 90% din ce scriem pe net, inclusiv tu, e gargara si vrajeala. Asta ai vrut sa spui ?? :shock:

Nu a vrut, ci chiar a scris-o, pe forumul celalalt.
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INMULTIREA FAMILIILOR DE ALBINE