Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Vremea - sau ''nu faceti pariu cu Dumnezeu ca pierdeti"

Mesajde Bogdan.ag » 25 Apr 2014, 11:04

Nu se intrevad perioade mai lungi de 2-3 zile fara precipitatii aici in sud !
Este groaznic sa continue asa si in timpul salcamului...am speranta ca cel putin daca ploua sa fie temperaturi mai mari in timpul noptii , altfel ne cam luam gandul de la productii bune.
Faptele noastre de azi vor avea ecou in viitor !
Bogdan.ag

Mesajde paul » 25 Apr 2014, 18:38

Din Duminica Pastilor (nu Pastelui)pana azi a fost o vreme super ! Azi pana la pranz a fost acceptabil dupa care a inceput sa ploua torential ! E ... super OK ! :P
Albinele au bagat bine de la ciresi, visini si pruni ( abia de alaltaieri a inceput sa infloreasca timid si marul/soi timpuriu) si din ramele din cat stropeste bine ( verticalizare rapida) ! :P Daca se adevereste prognoza si de maine revine vremea buna in zona mea, in vreo 3-4 zile trebuie sa le pun al doilea cat ! :P La rapita ma duc de luni incolo, chiar daca-i inflorita cam 25-30% pentru ca abia luni termina cu stropirile ! Daca ma ajuta vremea ( sa fie cum a fost in ultima saptamana) cred ca o sa am mare nevoie de caturi suplimentare cu ramele aferente ! :P
LE ... pentru colegii udati din abundenta ..."dupa ploaie si furtuna vine ea si vremea buna"!!! :idea:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde cristi82 » 25 Apr 2014, 20:46

bravo Paule, mergi inainte !
cristi82

Mesajde Badea Alin » 12 Mai 2014, 22:13

toată spătămâna se anunță ploi și frig așa că salcâmul se duce dracu. vine vreme și vremuri maronii :evil:
Unde ești nea`Gică, să ne lămurești ...
Badea Alin

Mesajde ignatov andrei » 12 Mai 2014, 22:24

Ne scot buruienile din foame, nu te teme bade!
Daca nu 25kg miere de salcam, atunci 100 de poliflora!
ignatov andrei

Mesajde Adi Hodis » 12 Mai 2014, 22:30

ignatov andrei scrie:Ne scot buruienile din foame, nu te teme bade!
Daca nu 25kg miere de salcam, atunci 100 de poliflora!

Sa va auda si sa de-a Domnul, ca de nu ... nu ajung lazile pentru roi. :mrgreen:
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde Arhivistu » 12 Mai 2014, 22:36

De unde buruieni ca astia erbicideaza tot ce prind?! :evil:
Nu încerca sa faci un lucru cu exceptia cazului în care esti sigur de tine, dar nu renunta pur si simplu deoarece altcineva nu este sigur de tine.
Arhivistu

Mesajde TDI » 12 Mai 2014, 22:40

Le punem robinet la urdiniş, conectat cu furtune la cisternă şi când modifică clasa politică impozitarea apiculturii cu oblăduirea neimpozitată a patriarhiei le dăm cotă parte din producţie: ploaie, apă de ploaie. Mâine soare, după ploaie. Trăiască roii şi preţul la zahăr! Cu multă deferenţă alocată participanţilor la conversaţie. Shalom!
TDI

Mesajde paul » 14 Mai 2014, 22:41

In aceasta noapte dupa ora 2 a.m., cod portocaliu de ploi in judetele Bacau, Neamt,Suceava !!! :x :x :x
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde alin75 » 18 Iun 2014, 15:58

https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde clabescu.marius » 18 Iun 2014, 16:27

Nu stiu cum sunt ceilalti dar pe mine ma deprima vremea aceasta,nu mai zic ce bine le merge albinutelor.Eu a trebuit sa pun sirop ieri deoarece nu aveau mancare decat cate maxim jumatate de kg pe marginase, de coronite nici vorba.Eu ii tin stationar si anul asta am dat numai sirop,salcamul in zona mea a fost destul de mult,familiile bune dar in rame nu sa vazut nimic,probabil la fel ca peste tot nu a secretat nimic...Si pentru Prahova in continuare nu se anunta vreme buna pana la sfarsitul saptamanii :(
Când îmi face vre-o figură
Vreo albină oarecare,
Generos, pe-nţepătură,
Pun tot eu un praf de sare.
clabescu.marius

Mesajde Hropaciov » 18 Iun 2014, 18:34

Se pare ca nici teiul nu va fi cine stie ce din cauza vremii!Sa ne salvam cu f.s. pentru iernare!
Hropaciov

Mesajde Bambucha » 18 Iun 2014, 19:21

ATENTIE sporita cei ce aveti stupii pe stationar! Ieri am dat prin Calarasi si Ialomita de 2 stupine moarte de foame!!!
Culmea e ca posesorii nu erau chiar incepatori, ci mai mult Ignoranti. Citez: "Cum domne', nu exista sa moara familiile de foame la tei in mijlocul verii, precis s-au facut stropiri...". Dupa 2 cuiburi deschise, au tacut malc!
Mare atentie la cei cu musca pe caciula... Moartea prin infometare este posibila si in iunie! Nu va plecati pe o ureche ca e vara si "mai aduna si ele ceva".
Tare sunt curios ce familii intra in iarna la nivel national, fereasca sfantul de vreo iarna mai grea :?
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Bambucha » 18 Iun 2014, 19:26

@clabucescu.marius In situatia data se impun de urgenta hraniri cu 4-5 l sirop / familie pana la reaparitia rezervelor pe extremele cuibului. Nu cred ca ai dori sa vezi o stupina moarta de foame.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde TDI » 18 Iun 2014, 19:35

Confirm în judeţul Neamţ. Nu am scos salcâmul cât a fost, deoarece îl vroiam alb. 2, 3 rame pline mai aveau de la rapiţă. Azi am umblat la câţiva în cuiburi. Maxim 1 kg miere - în cat 400-500 gr. pe ramă.
TDI

Mesajde Albinel » 18 Iun 2014, 20:29

Bambucha scrie:ATENTIE sporita cei ce aveti stupii pe stationar! Ieri am dat prin Calarasi si Ialomita de 2 stupine moarte de foame!!!
Culmea e ca posesorii nu erau chiar incepatori, ci mai mult Ignoranti. Citez: "Cum domne', nu exista sa moara familiile de foame la tei in mijlocul verii, precis s-au facut stropiri...". Dupa 2 cuiburi deschise, au tacut malc!
Mare atentie la cei cu musca pe caciula... Moartea prin infometare este posibila si in iunie! Nu va plecati pe o ureche ca e vara si "mai aduna si ele ceva".
Tare sunt curios ce familii intra in iarna la nivel national, fereasca sfantul de vreo iarna mai grea :?

si la Caldarusani au pierit 40 de familii de albine..
nu ignoranta-i vinovata ..uneori este imposibil sa-i ajuti datorita altor factori (acces)..cad familiile bune ,cu mult larvar..
personal de cand a inceput salcamul 3..am peste 12 kg gaura la cantar :(
teiul desi miroase putin ,la cantar nu se vede ..
mare grija ..daca teiul nu da va fi dezastru ..
albina cat cuprinde..restul vine de la sine !!
Albinel

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE