Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Incepatorii intreaba

Mesajde rihmond » 24 Apr 2014, 19:04

yokoz777 scrie:Bun ii cladesc in24 de ore, da mancare mai au?unul din factori e lipsa mancarii si duce la acest fenomen.

Faptul cu mincarea cade,stupul pe 9 rame greutate totala 39 kg,cel pe 10 rame 42 kg,mentionez ca am stupi pe 11 rame.
rihmond

Mesajde rihmond » 24 Apr 2014, 19:07

proapis13 scrie:
rihmond scrie:De ce rod faguri claditi?
Il cladesc in24de ore ,dar rod dealungul ultimelor 2rirme de jos.
Faguri artificiali sunt bulgaresti

Puteau sa fie si ...tailandezi,albina unde vede o imperfectiune incearca sa repare
fagurii nu au fost lipiti corespunzator :!:

Cu 10 zile in urma am lipit unui prieten prin aceias metoda si cu acelas trafo 40 de rame de 1/1 si 1/2 ,si nu lam auzit sa spuna ca ia ros faguri. :shock:
rihmond

Mesajde igo1 » 24 Apr 2014, 21:18

eu am lipit cu sursa de pc merge stas dar albinele hoatele, nu au ventilat, pt ca foitele nu le-au interest si toata lipitura mea s-a dus de rapa, nu chiar toata. Am vazut si eu ca pe langa sarme, 3 rame sunt roase, probabil ceara s-a inmuiat si in punctele respective ele, au procesat-o pt alte activitati. Nui bai daca vremea s-a incalzit am vazut ca s-au apucat de lucru serios. dar eu va intreb pe dumneavoastra domnilor. Daca eu nu am deloc faguri de magazine claditi, vor reusi albinele pana la salcam sa mai cladeasca pt 2 caturi? sau raman doar cu unul? Momentan au cate 4 foi date la lucru si nu sunt gata 100%. Am caturi de jumatate.
igo1

Mesajde rihmond » 24 Apr 2014, 22:40

De vina este sirma zincata de proasta calitate.
rihmond

Mesajde marius_nadlac » 26 Apr 2014, 14:42

buna ziua as avea si eu 2 intrebari daca se poate
1- ce parere aveti despre stupi din polistiren in speta cei de pe acest site(de la forumul de anunturi apicole) termostupul bumbescu ?
2- ce albinar de pe acest forum merge cu albinele la salcam in zona lipova jud arad , sau ce informatie are despre oamenii din zona (cineva a incercat sa ma sperie si chiar a areusit si mia zis ca iau dat foc la stupi acum cativa ani acolo in zona , dar culmea este ca el tot acolo merge acum la salcam )
marius_nadlac

Mesajde proapis13 » 26 Apr 2014, 20:04

marius_nadlac scrie:buna ziua as avea si eu 2 intrebari daca se poate
1- ce parere aveti despre stupi din polistiren in speta cei de pe acest site(de la forumul de anunturi apicole) termostupul bumbescu ?
2- ce albinar de pe acest forum merge cu albinele la salcam in zona sistarovat(lipova jud arad) , sau ce informatie are despre oamenii din zona (cineva a incercat sa ma sperie si chiar a areusit si mia zis ca iau dat foc la stupi acum cativa ani acolo in zona , dar culmea este ca el tot acolo merge acum la salcam )

1. Fa-ti o idee citind topicul despre stupii extrudati la adresa de mai jos
viewtopic.php?f=19&t=672&hilit=bumbescu#p11903
Mai citeste si la adresele puse de Dila Daniel,sau ia legatura cu cei ce au fost premiati cu respectivul stup ;)
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde irinel1988 » 27 Apr 2014, 10:30

De frica sa nu ramana fara mancare vineri le-am dat cate o jumatate de turta Apiluk. Pe turta scria ca are rol stimulativ. Pot sa le mai bag sirop, sau astept sa consume turta?
La mine au fost numai ploi, de vineri sau oprit dar de maine anunta iar.
irinel1988

Mesajde Mircea_63 » 27 Apr 2014, 12:12

marius_nadlac scrie:2- ce albinar de pe acest forum merge cu albinele la salcam in zonalipova jud arad , sau ce informatie are despre oamenii din zona (cineva a incercat sa ma sperie si chiar a areusit si mia zis ca iau dat foc la stupi acum cativa ani acolo in zona , dar culmea este ca el tot acolo merge acum la salcam )

Asa am auzit si eu. Zona oarecum izolata si oameni mai salbatici. Dupa ce mor cateva gaini sau alte oratanii si pica vina pe albine, vestea circula in zona si nu te poti astepta la altceva. Unde mai pui taietorii de lemne. Dupa ce si-au luat intepaturi, nu te astepta sa te felicite. Iar acestia unde sa lucreze daca nu in zone ca acelea.
Din pacate sunt locuri unde stuparii nu sunt bineveniti.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde igo1 » 27 Apr 2014, 13:19

Buna ziua, dat fiind faptul ca tin albinele la un coleg de munca, sunt nevoit sa le inchid luni seara pana marti seara pentru ca vrea sa semene cu calul o bucata de teren care el la 5 metri in faa albinelor. Si vreau sa va intreb daca pe perioada cat stau inchise, ar fi reconandat sa le dau al doilea cat cu rame la construit. Acum au cate un corp cu 5 rame care erau aproape construite la ultima vizita. Ma gandeam ca acum fiind inchisa si culegtoarea, ar fi bne sa pun si al doilea cat, la construit pt a profita de aglomeratia din stup. Astazi merg la ele si vreau sa imi raspundeti voi daca e o idee buna sau risc sa stric foitele. Daca va fi cald si ele nu vor ventila foile se vor deforma totusi vremea spune ca va ploua. Le voi ridica si o rama de puiet plus in podisor le voi da cate 3-4 linguri de miere cristalizata.
Va multumesc.
igo1

Mesajde apivasmob » 27 Apr 2014, 15:43

igo1 scrie:Buna ziua, dat fiind faptul ca tin albinele la un coleg de munca, sunt nevoit sa le inchid luni seara pana marti seara pentru ca vrea sa semene cu calul o bucata de teren care el la 5 metri in faa albinelor. Si vreau sa va intreb daca pe perioada cat stau inchise, ar fi reconandat sa le dau al doilea cat cu rame la construit. Acum au cate un corp cu 5 rame care erau aproape construite la ultima vizita. Ma gandeam ca acum fiind inchisa si culegtoarea, ar fi bne sa pun si al doilea cat, la construit pt a profita de aglomeratia din stup. Astazi merg la ele si vreau sa imi raspundeti voi daca e o idee buna sau risc sa stric foitele. Daca va fi cald si ele nu vor ventila foile se vor deforma totusi vremea spune ca va ploua. Le voi ridica si o rama de puiet plus in podisor le voi da cate 3-4 linguri de miere cristalizata.
Va multumesc.

Ai auzit ce este necesar APA la familiile de albine? ca miere gasesc acasa.
Nimeni nu este perfect
apivasmob

Mesajde balasaedy » 27 Apr 2014, 16:52

buna ziua! un sfat va rog daca se poate.am un stup care de acum doua saptamani trage botci, botcile erau undeva pe centru.l am lasat una cea mai frumoasa si coapta insa cred ca regina batrana care se misca destul de greoi pe rame(stupul este pe sapte rame cu trei de puiet fiind un roi de anul trecut) a omorat o pe cea tanara inainte sa iasa.pt ca stupul tot trage botci in continuare .botcile sunt pe doua rame in partea de sus si putin lateral. ce sa fac ,sa incerc sa fac doua roiuri unul cu matca batrana si la celalalt sa ii las doua botci cele mai mari sa isi traga regina.multumesc!
balasaedy

Mesajde marius_nadlac » 27 Apr 2014, 16:58

Mircea_63 scrie:
marius_nadlac scrie:2- ce albinar de pe acest forum merge cu albinele la salcam in zona sistarovat(lipova jud arad) , sau ce informatie are despre oamenii din zona (cineva a incercat sa ma sperie si chiar a areusit si mia zis ca iau dat foc la stupi acum cativa ani acolo in zona , dar culmea este ca el tot acolo merge acum la salcam )

Asa am auzit si eu. Zona oarecum izolata si oameni mai salbatici. Dupa ce mor cateva gaini sau alte oratanii si pica vina pe albine, vestea circula in zona si nu te poti astepta la altceva. Unde mai pui taietorii de lemne. Dupa ce si-au luat intepaturi, nu te astepta sa te felicite. Iar acestia unde sa lucreze daca nu in zone ca acelea.
Din pacate sunt locuri unde stuparii nu sunt bineveniti.

multumesc frumos de raspuns . in conditiile acestea dvs ce imi recomandati sa mai stau cu ele la rapita le am la 10 km de mine la un prieten care are grija de ele si eu zic ca rapita acolo mai tine 2 sapt ? se compara culesul de rapita cu cel de salcam ? daca nu se compara se merita pt 30 stupi cat am eu riscul ? mentionez ca nu caut asa tare sa le inmultesc pt ca nu am accesat fonduri ci le tin mai mult din pasiune
marius_nadlac

Mesajde marius_nadlac » 27 Apr 2014, 16:59

proapis13 scrie:
marius_nadlac scrie:buna ziua as avea si eu 2 intrebari daca se poate
2- ce albinar de pe acest forum merge cu albinele la salcam in zona sistarovat(lipova jud arad) , sau ce informatie are despre oamenii din zona (cineva a incercat sa ma sperie si chiar a areusit si mia zis ca iau dat foc la stupi acum cativa ani acolo in zona , dar culmea este ca el tot acolo merge acum la salcam )

1. Fa-ti o idee citind topicul despre stupii extrudati la adresa de mai jos
viewtopic.php?f=19&t=672&hilit=bumbescu#p11903
Mai citeste si la adresele puse de Dila Daniel,sau ia legatura cu cei ce au fost premiati cu respectivul stup ;)

multumesc foarte frumos de raspuns probabil ca am sa iau unul de inceput si sa vad daca sunt mai buni decat cei de lemn . ca paranteza dvs aveti stupi din polistiren ?
marius_nadlac

Mesajde proapis13 » 27 Apr 2014, 17:05

marius_nadlac scrie:...multumesc foarte frumos de raspuns probabil ca am sa iau unul de inceput si sa vad daca sunt mai buni decat cei de lemn . ca paranteza dvs aveti stupi din polistiren ?

Am doar roinite din polistiren cu hranitor extern,sper ca din toamna sa le schimb cu cele cu hranitor in podisor ;) tot de la aceeasi firma....
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde marius_nadlac » 27 Apr 2014, 17:09

proapis13 scrie:
marius_nadlac scrie:...multumesc foarte frumos de raspuns probabil ca am sa iau unul de inceput si sa vad daca sunt mai buni decat cei de lemn . ca paranteza dvs aveti stupi din polistiren ?

Am doar roinite din polistiren cu hranitor extern,sper ca din toamna sa le schimb cu cele cu hranitor in podisor ;) tot de la aceeasi firma....[/quoa
multumesc de rapuns
marius_nadlac

Mesajde igo1 » 29 Apr 2014, 17:30

cine poate sa ne zica in cat timp infloreste salcamul, in zona de sud,(Bucuresti), stiu ca mult nu mai e dar credeti ca mai au albinutele mele timp necesar pt a mai construi cate 10 rame de magazie/? pana acum s-au miscat cam incet, datorita vremii nefavorabile, dar sambata ar urma sa le pun al doilea cat cu f.a.
igo1

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR