Astazi am avut placuta surpriza sa-mi aterizeze un roi in apropierea punctului de lucru la servici
In prima instanta crezui ca de la mine roii insa nu avea de unde sa iasa atata albina
Fratilor si nu gasi unde sa se aseze decat in virful unui salcim pe marginea ogasului unde se deverseaza apa de pe coasta dealului
Primul noroc fu ca avusai scara de 6 metri si putui sa o sprijon pe salcim si sa ajung la el
Al doilea noroc fu atunci cind rupsei creaca ; imi cazu ditamai roiul in poala si pe mine cum a cazut pe ,,profu'' de mate''
In cadere jumatate din roi ajunse in lada ce deja o pregatisem si jumatate se ridica din nou in aer
Pusei capacul la stup cu gindul ca e regina acolo si plecai si le lasai sa se linisteasca
Fratilor,in 10 minute dupa ce ma intorsei vizavi de creaca rupta se formase din nou roiul pe alta creaca ce ceda pina la urma sub greutatea roiului si nu mai fusai nevoit sa o tai...O luai si eu si o desprinsei usurel si o scuturai din nou in stup...Cind ma intorsei torceau frumos ca un motor de Harley...
Il instalai frumos in stupina si primi si 1L sirop 2/1
Prima data crezui ca-i ajung 1 rama cu puiet de toate virstele,2 rame cu miere si pastura,2 rame construite de anul asta si 2 foite insa ma inselai deoarece albinele ramasesera pe fata stupului si in golul de dupa rame...le mai bagai inca 3 rame noi de anul asta ...
Dupa munca asta titanica de aproape doua ore la temperaturi de peste 28 de grade in amniaza mare trebui sa verific si cele 5 familii ce le am la servici ; toate prezente cu pui de o zi si puiet in toate stadiile
Roiul,ma anunta un coleg,veni dinspre Cerneti,si vru sa zboare peste coama dealului insa la mine acolo bate tot timpul vintul si dupa ce dadu sa se intoarca se hotari totusi sa ramana la mine
Cred ca avu 2-3kg de albina iar pe creaca se intinse pe o distanta de peste 1 metru
Este al doilea roi ce se aseaza in prejma mea in toata activitatea mea apicola....norocul meu...

Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...