Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: proapis13

Mesajde proapis13 » 27 Apr 2014, 22:54

Badea Alin scrie:Proapis 13, ce spune cântarul?

Gheata la mal.... :lol:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Florin Dobre » 28 Apr 2014, 11:30

Timpul e naspa de umblat in stupi...e innorat, rece si bate un vaaaaant. :shock:
Dar n-am incotro...va trebui sa ma bag in ei. O sa ma misc cu talent. :D
Altfel pa miere...cresc numarul stupilor prematur. :(
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde proapis13 » 28 Apr 2014, 13:12

Astazi trebuia ca la ora cind scriu sa fi ajuns la stupi insa ceva pbe in familie ma retinura
si bine fu deoarece acum sunt nori si sta sa ploua - n-a facut-o de mult....
Data trecuta cind a trebuit sa umblu am uitat....cizmele...am apa pina la glezna pe toata lungimea stupilor,au murit ceva albine innecate...
problema este ca nu pot sa-i mut pina simbata-duminica deoarece trebuie sa plecam toata gasca de pe locatie si nu putem intra cu masinile
salve ;)
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde joohny » 28 Apr 2014, 20:35

[quote="proapis13"]
Problema este ca nu ma lasa vremea nici sa-i pregatesc in cuib de marele cules.

Va salut.Si cum procedati ai pregati pt. marele cules?Multumesc.Sanatate.
joohny

Mesajde 7Rame » 29 Apr 2014, 23:24

Stai Dom'le linistit, la mine am tras cu sapa sa fac canale de scurgere 100 de m...si eu si un coleg, care era la paza si a vz situatia. Care bineinteles au trebuit intretinute, ca se ..infundau cu namol!
apa intrat in vreo 10, in unul scos o rama morte, din stup. In fata e canal de apa, am pus vreo trei tufe intregi de...paduvcel, sa nu se inece alta albina, ca erau parca prea multe inecate...Cizmele mi le-a descaltat namolul, daca ai pomenit asa ceva, pana peste glezna! De scos stupii spre salcam (care salcam, ca se anunta sapt viitoare toata cu ploaie!!) nici vorba, doar cu shenile, sau ceva amfibie, tanc...samd. ca sa duci ceva sirop, sau rame, sau doar sa-i vezi...trebuie sa ai spate!! Vreo 700 de m pana la ei. Paza am facut-o "de la distanta"-si apai' cine draq sa-i fure, si pe unde?!.. (cu elicopterul?). Asa ceva, de pomina! Si de balamuc!!
Hai sa traim!!!
Da, am caturi, e drept, dar tot problemele astea sunt!
Sa zic 7 zile cu semi-soare? Hai ca nu exagerez..din 3 saptamani

Cea mai tare faza, a fost cand au venit in control, pentru proiect, sa-mi vada stupii...2 doamne elegante, incaltate CU TOC!!!
Inchipuiti-va ca le-am pus la dispozitie cizme, 2 perechi (ca am si una de rezerva, in caz ca nu o mai gasesc in noroi) cu precizarea ca sunt...perfect igienice! Deci am fost chiar de balamuc.
Vedeti partea frumoasa a lucrurilor, dl Marin.

Vedeti ca de sambata seara iar e jale in prognoza!
Albina poate trai si fara noi. Noi fara ea...nu!!
7Rame

Mesajde 7Rame » 29 Apr 2014, 23:33

Al-draqu' sa fiu, anul asta mierea care o fac nici n-o vand!! O tin sa stau sa ma uit la ea, ca sa stiu tot timpul cat de greu se face!!! :roll:
Albina poate trai si fara noi. Noi fara ea...nu!!
7Rame

Mesajde proapis13 » 30 Apr 2014, 09:00

7Rame scrie:....Vedeti partea frumoasa a lucrurilor, dl Marin.
Vedeti ca de sambata seara iar e jale in prognoza!

De felul meu sunt optimist si pozitiv...cind mi se apleaca de ceva injur cu naduf si in cateva minute imi trece...
Simba si duminica sa nu ploua ca vreau sa-i aduc la Crivina,in rest cu Dumnezeu inainte ;)
proapis13

Mesajde proapis13 » 06 Iun 2014, 21:20

Astazi am avut placuta surpriza sa-mi aterizeze un roi in apropierea punctului de lucru la servici
In prima instanta crezui ca de la mine roii insa nu avea de unde sa iasa atata albina

Fratilor si nu gasi unde sa se aseze decat in virful unui salcim pe marginea ogasului unde se deverseaza apa de pe coasta dealului
Primul noroc fu ca avusai scara de 6 metri si putui sa o sprijon pe salcim si sa ajung la el
Al doilea noroc fu atunci cind rupsei creaca ; imi cazu ditamai roiul in poala si pe mine cum a cazut pe ,,profu'' de mate'' :lol:
In cadere jumatate din roi ajunse in lada ce deja o pregatisem si jumatate se ridica din nou in aer
Pusei capacul la stup cu gindul ca e regina acolo si plecai si le lasai sa se linisteasca
Fratilor,in 10 minute dupa ce ma intorsei vizavi de creaca rupta se formase din nou roiul pe alta creaca ce ceda pina la urma sub greutatea roiului si nu mai fusai nevoit sa o tai...O luai si eu si o desprinsei usurel si o scuturai din nou in stup...Cind ma intorsei torceau frumos ca un motor de Harley...
Il instalai frumos in stupina si primi si 1L sirop 2/1
Prima data crezui ca-i ajung 1 rama cu puiet de toate virstele,2 rame cu miere si pastura,2 rame construite de anul asta si 2 foite insa ma inselai deoarece albinele ramasesera pe fata stupului si in golul de dupa rame...le mai bagai inca 3 rame noi de anul asta ...

Dupa munca asta titanica de aproape doua ore la temperaturi de peste 28 de grade in amniaza mare trebui sa verific si cele 5 familii ce le am la servici ; toate prezente cu pui de o zi si puiet in toate stadiile
Roiul,ma anunta un coleg,veni dinspre Cerneti,si vru sa zboare peste coama dealului insa la mine acolo bate tot timpul vintul si dupa ce dadu sa se intoarca se hotari totusi sa ramana la mine
Cred ca avu 2-3kg de albina iar pe creaca se intinse pe o distanta de peste 1 metru
Este al doilea roi ce se aseaza in prejma mea in toata activitatea mea apicola....norocul meu... :lol:
Fişiere ataşate
2014-06-06 14.56.11 (Copy).jpg
proapis13

Mesajde stefanmadalin » 06 Iun 2014, 22:06

Selfie cu un roi de albine,n-are nimeni asa ceva!! Felicitari!
stefanmadalin

Mesajde vasilefi » 06 Iun 2014, 23:16

le dai sirop 2/1 sa construuiasca mai repede fagurii sau ca sa il prelucreze mai usor?
vasilefi

Mesajde proapis13 » 07 Iun 2014, 00:05

Le dadui siropul 2/1 deoarece nu avusai apa sa-l diluez iar pe temperaturile astea se pastreza mai bine asa ;)
Am cules in zona dar vrusai ca la noapte sa nu ....shomeze :lol: ....si bineinteles pentru faguri...
proapis13

Mesajde valy » 09 Iun 2014, 19:11

felicitari ca ai reusit sa-l prinzi ,eu am ratat 2 roi unu vineri si unu duminica din cauza inaltimii mari peste 7 m.
valy

Mesajde BotaPaul » 10 Iun 2014, 08:40

revin , anul asta e pierdut. Am avut pana acuma in jur de 20 Roi naturali. si am mai facut 7 artificiali , constrans de situatia unei alte roiri.Asta este . macar imultire daca miere deloc
Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui; ( PV 19:22)
BotaPaul

Mesajde delorin I » 10 Iun 2014, 17:03

Salut! Ai scris pe undeva despre albinele pitice! M-am trezit cu asa ceva si mai ales fara matca! Din pacate nu mai retin ce am citit!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde proapis13 » 10 Iun 2014, 17:27

delorin I scrie:Salut! Ai scris pe undeva despre albinele pitice! M-am trezit cu asa ceva si mai ales fara matca! Din pacate nu mai retin ce am citit!

Osi fi scris despre albina pitica din India sau America de Sud....alea sunt la jumatatea rasei apis melifica aprox 12mm :!:
La noi ,,albina pitica '' este greseala a apicultorului...sau poate o fi migrat.... ;)
proapis13

Mesajde State » 10 Iun 2014, 17:58

proapis13 scrie:
delorin I scrie:Salut! Ai scris pe undeva despre albinele pitice! M-am trezit cu asa ceva si mai ales fara matca! Din pacate nu mai retin ce am citit!

Osi fi scris despre albina pitica din India sau America de Sud....alea sunt la jumatatea rasei apis melifica aprox 12mm :!:
La noi ,,albina pitica '' este greseala a apicultorului...sau poate o fi migrat.... ;)

Si anul trecut , si anul asta , am vazut ceva ce zice Delorin. O albina mult mai mica decat una normala , iar la culoare era inchisa, aproape neagra. Culmea, intrau in stupii mei. Cateva le-am gasit si in hranitoare. Eu am zis ca sunt "exceptii" din stupii mei , dar altcineva mi-a zis ca sunt albine salbatice de padure. Nici de astea n-am auzit pana acum. :?
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?