cuibul de 12 rame e bun în luna mai, dar mai apoi e prea larg pentru mătcile noastre.
iar la MER diafragma nu există. Sunt 2 lucruri care nu se întâlnesc.
A avea rama unica este un lucru extraordinat
SorinDaniel scrie:Banuiesc ca majoritatea considerati ca in stupul MER nu are ce cauta rama de 1/1 si poate nu face obiectul acestui topic dar totusi va rog sa analizati urmatoarele:
1- consider stupul format din acelasi tip de corp ca fiind cel mai avantajos cel putin pentru ce-mi doresc eu. Flexibilitate mare in utilizarea corpurilor in functie de ceea ce am nevoie.
2- consider ca albina este mai bine adaptata pentru cuib la rama 1/1. Mai repede pregatesc rama pentru puiet. Evitam intarzierea cu care matca coboara din c2 in c1 sau c3 in c2. La nevoie mai repede analizam rama de cuib 1/1 si ne putem da seama mai repede chiar de celelalte rame din cuib chiar daca nu le-am ridicat .
3- consider ca nu trebuie umblat in cuib decat pentru schimbarea matcii sau daca apare fenomenul de roire .
La familiile puternice (8-9 intervale) nu este necesara strangerea cuibului, se ierneaza in pavilion de preferat cu urdinis superior.
Florin Dobre scrie:Azi am ridicat niste caturi Dadant pline...si m-am gandit instant la MER.
Florin Dobre scrie:Azi am ridicat niste caturi Dadant pline...si m-am gandit instant la MER.
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 22 vizitatori