Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Albine agresive!

Mesajde Odey » 14 Mai 2014, 18:10

Priviti partea buna a agresivitatii albinelor :D nu furtisag, nu le ataca nimeni.
Ale mele sunt si ele agresive dar nu tot timpul.Multi factor influenteaza agresivitatea albinei
Cadeeeeeeeeeeee!!!Da-te ma ca cade!!!
Odey

Mesajde IonutMioveni » 15 Mai 2014, 19:17

Din toti factorii care inluenteaza agresivitatea albinei regasiti prin postarile de la acest subiect , tind sa cred ca agresivitatea albinelor a fost data de diferenta prea mare de temperatura dintre noapte si zi, 8 gr Celsius,respectiv 24 gr Celsius. Desigur cred ca mai poate fi si foamea de nectar ce se lasa asteptat. :(
Nascut pentru a reusi !!!
http://ionutmioveni.sunphoto.ro/
Tel.0745092353
IonutMioveni

Mesajde cristi_vidican » 15 Mai 2014, 23:10

În spatele stupilor e o parcelă cu lucernă. Exact pe acolo e culoarul de zbor spre pădure. Proprietarul vrea să cosească ceva lucernă la porci. E alergic rău.
L-am ajutat puțin. I-am dat o bluză cu mască. Nu a fost prea mulțumit, așa că și-a luat și cojocul. Ca să fie sigur că nu ajunge acul la piele. Omul e pățit. Știe că nu e de joacă cu albina
Fişiere ataşate
Photo0039a.jpg
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde cristi_vidican » 15 Mai 2014, 23:13

Și, la treabă. Repede, până nu se prind albinele că-i prin zonă.
Cu 2 ore înainte l-a prins pe un prieten care trecea prin aceeași zonă. Și-a luat 7 ace. Norocul lui a fost că nu e alergic.
Eu, supravegheam totul ca să nu apară probleme mari.
Baiu e că albina e cam agresivă. Vecinii nu prea au ce căuta pe la sapă.
Sper să le treacă și albinelor.
Fişiere ataşate
Photo0042a.jpg
cristi_vidican

Mesajde State » 15 Mai 2014, 23:16

Nu ma pot abtine..

:lol: :lol: :lol:
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde cristi_vidican » 16 Mai 2014, 07:51

Cel din poză mi-e prieten. Anul trecut aveam stupii în grădina lui. Acum are ceva de construit, așa că, deși a insistat, nu am mai dus albinele la el în grădină. Acum nu-i pare rău că n-a insistat mai mult.
Problema e că încă mai mult de coasă acolo. Iar tractorul n-are drum de acces la acea parcelă de lucernă.
E de râs, dar eu deja îmi fac griji și socoteli
cristi_vidican

Mesajde State » 16 Mai 2014, 10:01

Eu radeam ca-mi imaginam ce se intampla cand afara sunt 35-40 grade, dar atunci nu cred ca albinele mai sunt agresive. Era circ sa-l vezi pe unul imbracat in cojoc, cosind pe canicula. :lol:
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde cristi_vidican » 16 Mai 2014, 10:09

State scrie:Eu radeam ca-mi imaginam ce se intampla cand afara sunt 35-40 grade, dar atunci nu cred ca albinele mai sunt agresive. Era circ sa-l vezi pe unul imbracat in cojoc, cosind pe canicula. :lol:

Ce nu face omul ca să scape de ace? ce nu ia pe el? Face și saună!
Albinele sunt agresive și pe căldură. Sunt și alți factori care influențează agresivitatea.
Tot ce mi s-a împerecheat anul trecut a ieșit agresiv. Asta e nasol.
Vedem anul acesta.
cristi_vidican

Mesajde Odey » 16 Mai 2014, 18:00

Io nu stiu dc albinele mele doar la capul meu trage:)) doar in cap ma inteapa, altundeva nu.
Odey

Mesajde Mircea_63 » 16 Mai 2014, 18:10

Odey, nu capul le intereseaza, ci claia aia de par negru. :D Ori te oxigenezi, ori te tunzi zero. :lol: Trag si la ochi. Poti incerca sa umblii la ele cu ochii inchisi, sau... iti iei o masca.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Odey » 24 Mai 2014, 21:23

Nu am claie:)) sau capita de fan in cap:)) si tuns ca "un om normal" dar ce pacat ca normalitatea e relativa,acum s`au mai potolit albinele cu intepatu,mai zumzaie pe langa mine cateodata 1 sau 2 dar incep sa nu imi mai aiba treaba
Odey

Mesajde cristi_vidican » 23 Apr 2015, 22:14

Am găsit o posibilă explicație în ce privește agresivitatea albinelor în perioada rapiței ... și nu numai.
Azi, deși rapița e bine înflorită, iar stupii mei nu sunt printre cei mai blânzi, am putut lucra destul de bine la ei.
N-a bătut vântul.
Se prea poate ca prezența vântului să fie un factor care declanșează o agresivitatea atât de mare.
De urmărit!
cristi_vidican

Mesajde liviutzbogos » 25 Apr 2015, 09:13

Eu ii am acasa si la mai putin de un km am rapita. Cand a inceput sa infloreasca stateam cu o mare teama, mai ales ca stupii ii am langa un drum circulat de vecini. Pana in momentul de fata nu am probleme cu agresivitatea lor. Sper sa fie asa in continuare.
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde cristi_vidican » 25 Apr 2015, 09:35

liviutzbogos scrie:Eu ii am acasa si la mai putin de un km am rapita. Cand a inceput sa infloreasca stateam cu o mare teama, mai ales ca stupii ii am langa un drum circulat de vecini. Pana in momentul de fata nu am probleme cu agresivitatea lor. Sper sa fie asa in continuare.

Când începe să bată vântul, să vezi atunci. Nu le mai cunoști. Nici ele pe tine :lol:
cristi_vidican

Mesajde paul » 25 Apr 2015, 18:19

Ieri dupa amiaza si astazi de dimineata am reusit sa fac si eu revizia de ... primavara (daca se cheama primavara la 24*C la umbra ;) ).Ma declar supermultumit de ce am gasit in stupi tinand cont de vremea cainioasa de care am avut parte pana acum ... n-am pierdut nici o familie si nici o regina, puiet compact pe minim 75% din suprafata ramelor, intre 2 si 5 rame cu puiet (media iese ... 3,14 :lol: ), la majoritatea familiilor a trebuit sa largesc cuibul cu o rama, la cateva chiar cu 2 (crescusera limbi de ceara pe sacul de rafie folosit pe post de podisor si stateau gramada dupa diafragma pe peretii stupului).
Am scos diafragmele din polistiren ( roase ... evident), am mai pastrat-o doar la 4 care-s pe 6 rame si la unul care-i pe 5 rame (n-am idee de ce s-a depopulat), am scos sacii de rafie si am pus folia la toti ! Le-am dat functie de putere intre 2 si 5L de sirop (erau cam uscati).
Am uitat un fleac ... m-au ciuruit ! :lol: Cred ca mi-am luat peste 50-60 de intepaturi ,peste 10 doar in zona fetei (habar n-am pe unde intra dar ma trezesc cu ele in fata). :( Sunt groaznic de agresive ! A trebuit iarasi sa inchid cainele in garaj.
In rest ... numai de bine ! :P
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde clabescu.marius » 25 Apr 2015, 20:27

Si la mine este aceeasi problema cu agresivitatea este prima primavara in care ataca in halul asta,pur si simplu astazi m-am uitat intr-unul si la ridicarea podisorului erau pe masca o multime,iar in gradina nu aveai ce sa cauti fara masca.Rapita nu am in zona ca sa o pun pe seama ei.... :D
Când îmi face vre-o figură
Vreo albină oarecare,
Generos, pe-nţepătură,
Pun tot eu un praf de sare.
clabescu.marius

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE