Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA PLANURI....PLANURI....PLANURI.....

In aceasta sectiune se pot introduce planuri de constructie a echipamentelor si utilajelor folosite in apicultura.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: faguri plastic-propunere discutii

Mesajde ves.lucian.zabrani » 10 Iun 2013, 22:13

prietenul meu nu avea la el aparatul foto !!!
asa ca m-am oferit eu !!!
ca de obicei !!! :lol: :lol: :lol:
Fişiere ataşate
rsz_1picture_033.jpg
rsz_picture_032.jpg
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde mariusghe2003 » 19 Mai 2014, 10:58

buna ziua, m-ar interesa ce trebuie facut pentru ca albinele sa construiasca ramele cu fagure din plastic.
un lucru este sigur: la mine, albinele nu s-au atins de ramele din plastic introduse pur si simplu in stup.
am inteles ca ramele trebuie ceruite. cum se face? se introduc in ceara topita? se poate aplica ceara printr-un alt procedeu pe rama?
imi poate explica cineva cum se face?
multumesc.
mariusghe2003

Mesajde mariusghe2003 » 19 Mai 2014, 10:58

[buna ziua, m-ar interesa ce trebuie facut pentru ca albinele sa construiasca ramele cu figure din plastic.
un lucru este sigur: la mine, albinele nu s-au atins de ramele din plastic introduse pur si simplu in stup.
am inteles ca ramele trebuie ceruite. cum se face? se introduc in ceara topita? se poate aplica ceara printr-un alt procedeu pe rama?
imi poate explica cineva cum se face?
multumesc.
mariusghe2003

Mesajde Florin Dobre » 19 Mai 2014, 11:10

Ce am inteles eu...
Topesti niste ceara si ungi fagurele din plastic cu o pensula.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde State » 19 Mai 2014, 11:22

Sau cu un trafalet din burete, sa-ti iasa stratul mai subtire.
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde traian » 20 Mai 2014, 00:04

Florin Dobre scrie:Ce am inteles eu...
Topesti niste ceara si ungi fagurele din plastic cu o pensula.

Eu le-am dat si cu trafaletul. Se dau la roi naturali,intercalati cu faguri artificiali,la familii in cuib, dar numai in prezenta culesului,altfel ii deformeaza(ma refer la faguri chinezesti).In lipsa culesului,rod ceara si depun celule de trintor.Daca scalzi FP in ceara, ingroasa prea tare fagurele.Am crescut deja 300 de FP.Poate cei de firma Pierco merg mai bine.Nu stiu pretul. Am FP de anul trecut la care au ros ceara si arata ca noi,i-am ceruit din nou si ii dau la roi naturali.Tehnica straina la personal necalificat. Insistam!
traian

Mesajde dandy » 25 Mai 2014, 20:30

Salutare
Eu am incercat anul asta 11 rame cu foita de plastic,cel mai bine sa faci o cutie in care sa poti inbaia foita si scuturata bine,eu asa am facut
Am citeva poze pe pagina mea
dandy

Mesajde CristiTm » 25 Mai 2014, 22:24

am si eu 10 faguri de plastic nu im plac deloc construiti prost si parca evitau plasticul o sa caut sa atasez poze le-am bagat la rapita in plin cules cand construiau o magazie in 2 zile
CristiTm

Mesajde Adi Hodis » 25 Mai 2014, 22:41

CristiTm scrie:am si eu 10 faguri de plastic nu im plac deloc construiti prost si parca evitau plasticul o sa caut sa atasez poze le-am bagat la rapita in plin cules cand construiau o magazie in 2 zile

Ai ceruit fagurii ?.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde CristiTm » 25 Mai 2014, 22:55

nu si recunosc ca la faza asta am fost comod :oops: m-am bazat ca era culesusul foarte puternic si cresteau instant tot ce bagam, nu-i nimic o luam de la capat
CristiTm

Mesajde M@rinero » 17 Iun 2014, 15:11

Buna,
As vrea sa intreb aici pe cei care folosesc faguri cu foita din plastic cum procedati cu topirea cerii de pe ei, ce metoda folositi sa nu se distruga/deformeze din cauza calduri ? topitorul solar banuiesc ca iese din discutie.
La reintroducere in cuib se mai ceruiesc?
Mersi.
M@rinero

Mesajde pustu » 17 Iun 2014, 23:15

M@rinero scrie:Buna,
As vrea sa intreb aici pe cei care folosesc faguri cu foita din plastic cum procedati cu topirea cerii de pe ei, ce metoda folositi sa nu se distruga/deformeze din cauza calduri ? topitorul solar banuiesc ca iese din discutie.
La reintroducere in cuib se mai ceruiesc?
Mersi.

Ii razui cu un spaclu si ii bagi la loc in stup .
Sanatate
yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Mesajde catalin.profiri » 20 Iul 2014, 20:41

Am incercat si eu niste faguri de plastic.
Concluzii:
+Elimini din manopera la gaurit si insarmat
- Manopera la taiat fagurele pentru ca e mai lat cu ¬15mm decat standardul romanesc
- Manopera la ceruit cu pensula / o varianta mai eficienta ar fi scufundarea intregului fagure intr-o oala plina de ceara
+ Nu se deformeaza la centrifugare
+ Durata de utilizare mai mare.
Atasez 2 fotografii, ultima blurata, dar macar se poate vedea fagurele capacit 100%

http://katilinus.sunphoto.ro/Faguri_plastic/98254533
http://katilinus.sunphoto.ro/Faguri_plastic/98254536
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

Mesajde cristi_vidican » 20 Iul 2014, 21:44

Am văzut și eu la cineva în stupină cum sunt crescuți fagurii din plastic. În timpul unui cules abundent, sunt crescuți bine, chiar foarte bine.
Dar la un cules de întreținere, nu prea se ating de ei și e aiurea să vezi o ramă de 1/2 cu puiet în mijloc, iar în lateral fagure neconstruit.
Nu mi-a plăcut ce am văzut, ceea ce m-a făcut și mai reticent
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Bambucha » 27 Aug 2014, 21:40

Mai are cineva pareri/experiente vis a vis de comportamentul plasticului la aplicarea cerii cu trafalet / scufundarea completa a ramei in ceara fierbinte / tratament cu aburi fierbinti ?
Mann lake / Pierco / No name?

In ceea ce priveste culorile, un lucru e clar. Se prefera foitele negre pentru zona de cuib datorita vizualizarii larvelor pe fond negru, asadar un amanunt folositor pentru stupar, albinele nefacand nici o diferenta intre culori.

Imagine
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde patrascu » 28 Aug 2014, 10:20

Proba rame de 3/4 in cat. . Am facut diferite combinatii cu foita de ceara foita de plastic cufundata in ceara data cu trafaletul sau fara ceara doar plastic. De departe foita de ceara a fost luata prima in constructie. La foitele de plastic cele scufundate in ceara mi s-a parut ca ar fi varianta agreata de albine. De cele necerate nu se ating decat intr-un cules intens cand ar construi si pe foite de tabla. Dezavantajele sunt ca mai exista o manopera in plus cele folosite de mine fiind mai lungi decat stasul romanesc. Daca rama nu este perfecta nu se poate jongla sa ajustezi ca la ceara plasticul facand burta. Avantaje sunt multe care se stiu deja. Am incercat varianta "no name".
Învaţă din greşelile altora, viaţa este prea scurtă pentru a le face tu însuţi pe toate.
patrascu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PLANURI....PLANURI....PLANURI.....