Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: stupina lui FLORINELU

Mesajde pustu » 15 Mai 2014, 23:14

Mircea_63 scrie:Roirea artificiala: il afumi binisor ca sa isi ia miere in gusa, asezi un cearsaf in fata stupului si o scandura lata, in plan inclinat de la cearsaf la urdinis. Scuturi pe cearsaf toata albina din stup, in stup lasi o botca sau doua (rama cu botci nu o scuturi ci o perii delicat) si asezi inapoi ramele in stupul gol, pui capacul si urmaresti spectacolul. O armata de albine va marsalui ordonat inapoi in stup, iar alta va forma un ghem sub scandura. Cand s-a incheiat intoarcerea in cetate, ghemul de sub scandura il scuturi intr-o lada cu rame. Succes!
Cred ca Mircea_63 se referea la :

sanatate si numai bine
Sa traiesti nea Mircea_63
yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Mesajde FLORINELU » 16 Mai 2014, 07:52

dupa parerea mea functioneaza doar atunci cand are botci de roire,fiindca facand aceasta 'ROIRE ' artificiala i-am creat senzatia de roire,dar de fapt sa si produs roirea si nu te mai urci prin pomi dupa roi sau si mai grav pe la vecini care ti-au interzis sa le mai calci iarba ca nu o pot cosi,dar daca sari cu borcanul de miere ,nici o problema.
da trebuie lasate una sau doua botci neaparat pe ramele din stup.
FLORINELU

Mesajde liviutzbogos » 16 Mai 2014, 19:17

FLORINELU scrie:dupa parerea mea functioneaza doar atunci cand are botci de roire,fiindca facand aceasta 'ROIRE ' artificiala i-am creat senzatia de roire,dar de fapt sa si produs roirea si nu te mai urci prin pomi dupa roi sau si mai grav pe la vecini care ti-au interzis sa le mai calci iarba ca nu o pot cosi,dar daca sari cu borcanul de miere ,nici o problema.
da trebuie lasate una sau doua botci neaparat pe ramele din stup.

Si cu baba ce faci? O iei si o pui sub ghilotina?
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde FLORINELU » 16 Mai 2014, 19:55

matca batrana pe care tu o jignesti spunandui "baba"merge cu albinele care sant sub scandura si formeaza noul roi. auzi domnule ghilotina?? numai Liviu putea spune asa ceva :lol: :lol:
FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 18 Mai 2014, 10:58

buna dimineata colegi,incep sa ma plang si eu,parca nici un an nu a fost asa vitreg ca asta din punct de vedere a apiculturii la mine,noroc ca am scos ceva polen,cateva galeti si asta ma mai Calmat ca miere nici gand,am scos doar o galeata de paducel sa-mi mai indulcesc nevasta ca alfel cred ca divorta :lol: ,cat despre salcam....noaptea ploua ziua ploua si salcamul e inflorit.dar asta e situatia nu ma plang prea tare ca va veni si teiul ,faneata e destula si poate pica si ceva mana, mult success tuturor de la FLORINELU.
FLORINELU

Mesajde liviutzbogos » 18 Mai 2014, 17:23

Ieri am fost pe la Alios prin padure...toate dealurile numai stupi, cand iesea cate o raza de soare se auzea o bazaiala prin pomi...dar dupaia iar se inora. Dupa-masa, cand am plecat, pavilioanele incepeau sa plece. Asta e, nu-i cum vrem, e cum se poate. Vorba lui Andrei Ignatov, poate ne salveaza buruienile (poliflora) :) Sanatate, nea Florin, ca restul...
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde FLORINELU » 20 Mai 2014, 06:22

https://www.youtube.com/watch?v=BMoZk2XmkRk
din pacate bateriile nu ma lasa sa continui si filmuletul a iesit cam scurt.
se vede si altoiul meu in par salbatic facut anul acesta de catre mine. nota Luciane te rog.
FLORINELU

Mesajde ves.lucian.zabrani » 20 Mai 2014, 08:01

DA !!! Am vazut si parul !!! asta sper ca l-ai altoit anul asta , nu anul trecut !!!
:lol: :lol: :lol:
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde FLORINELU » 01 Iun 2014, 17:11

buna ziua dragi colegi,cum mai stati cu salcamul cu vremea asta frumoasa? la mine e un timp 'splendid",o ploaie rece de toamna,am facut focul in soba azi de 1 iunie in loc sa merg la strand,miere de salcam nimic,dar nici altceva,faneata e plina de flori,trifoi alb salbatic grupa mare dar degeaba nu aduc nimic,dau aproape zilnic sirop la roi,ceea ce nu am facut eu niciodata,altfel nu se dezvolta. ma bate gandul sa le fac turte. ce parere aveti? asa an apicol eu unul nu am avut.astept teiul ,faneata, mana,dar mai ales vremea buna. sanatate tuturor. ;) ;)
FLORINELU

Mesajde stuparul2011 » 01 Iun 2014, 18:27

buna,
si la mine tot aceeasi situatie...........
norocul meu a fost cu expozitia de la agronomie, din timisoara, ca altfel nu ieseam din casa.............
de umblat la albine am fost foarte inspirat si joi am tras tare sa vad cum stau lucrurile pentru ca am avut o presimtire..........
si spre norocul meu am reusit sa termin, am ajuns la un stup chiar la marele fix, pentru ca altfel eram prin pom dupa el.
acum nu se mai poate umbla la ele, pentru ca este o vreme................ :D sau cel putin eu nu risc sa deschid stupul.
lasati ca vor ven isi zile mai bune.
sanatate si numai bine
stuparul2011

Mesajde FLORINELU » 06 Iun 2014, 18:10

osursa de nectar la stupii mei,caprifoiul.
Fişiere ataşate
resedinta mea de vara 005.JPG
FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 06 Iun 2014, 18:14

un fel de trandafir salbatic,miroase de la o posta si e foarte cautat de albine cand e inflorit.
Fişiere ataşate
resedinta mea de vara 006.JPG
FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 06 Iun 2014, 18:16

si uite asa imi complectez eu gardul viu,cu arbusti meliferi.
Fişiere ataşate
resedinta mea de vara 003.JPG
gard viu de caprifoi.
FLORINELU

Mesajde ves.lucian.zabrani » 06 Iun 2014, 20:53

Florinelu , fiecare cu gardul lui !!!
nu-i asa ???
:lol: :lol: :lol:
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde liviutzbogos » 06 Iun 2014, 22:36

FLORINELU scrie:osursa de nectar la stupii mei,caprifoiul.

Caprifoi ii zice la asta? Care zice Lonicera, care Mana Maicii Domnului... Am si eu o tufa mare, langa fantana. Vreau sa imi fac si eu un gard viu din ea, sa pun in spatele casii vecinilor, sa nu se mai uite la mine in curte :lol:
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde FLORINELU » 07 Iun 2014, 07:58

liviutzbogos scrie:
FLORINELU scrie:osursa de nectar la stupii mei,caprifoiul.

Caprifoi ii zice la asta? Care zice Lonicera, care Mana Maicii Domnului... Am si eu o tufa mare, langa fantana. Vreau sa imi fac si eu un gard viu din ea, sa pun in spatele casii vecinilor, sa nu se mai uite la mine in curte :lol:

pai daca ai o frumusete pe acolo :?: ia vezi ca acuma cand nu e acasa nu se mai uita :lol: :lol:
FLORINELU

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?