Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Duma

Mesajde FLORINELU » 26 Mai 2014, 21:21

duma scrie:
Salutare tuturor !
Stiu ca sunteti majoritatea ocupati cu storsul de la salcam si cu alte probleme mult mai importante decat a sta pe forum si a citi una alta , avand stupine mari si sanatoase , experienta si tenacitate ......va stresez si eu acum ..... din filmarea postata o simpla intrebare : DE CE ?

ce stors mai fratele meu,ce salcam??nu am stors nimic pana acum nici de la salcam nici de la alte alea, zero barat,cel mai prost an apicol de pana acum si tu zici ca ne stresezi,da ma stresezi cu inventia aia cu matca bagata la arrest in cusca de fier. mult success in continuare.
apropos,cu o botca rezolvai problema mult mai bine.
FLORINELU

Mesajde duma » 27 Mai 2014, 12:41

Doru89 scrie:Buna
In primul rand cine teo pus sa pui matca in cusca aia improvizata sau e sepciala nu am vazut ceva de genu ala,trebuia sa folosesti o cusca de aia de plastic si so lasi 2-3 zile ,eu asa am procedat cand am avut un stup cu matca trantorita :D.
Ele rod ceara fara nici un stres ce ai improvizat u ele o ros in cateva minute si matca moarta instant.
Eu cred ele o avut o matca care so dus la imperecheat si no mai venit,asa mi sa intamplat mie.Azi am verificat roi si surpriza canci matci noroc am avut 2 botci coapte in alt stup si am pus o matca proaspata iesita in cutie si celelata botca in celelat roi acum sa vad cum o sa mearga uite asa se pierde timp 2 saptamani pentru inperechere :(.In prinvita matcilor la mine cred leo mancat vrabile o sa iau ceva graunte de ala sa le mai raresc ca sau imultit prea mult :evil:

Doru
Am mers pe varianta cu , cusca infipta in fagure sa aibe mai mult loc de miscare si eventual pontare in celulele goale de sub cusca .....ceea ce am facut si cu primele 2 matci si am reusit ...au pontat ceea ce mi-a dat confirmarea ca sunt imperecheate . cred ca data viitoare adica sigur am sa folosesc bigudiuri pentru a introduce matcile SI am sa incerc sa imi fac eu matcile mele .
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde duma » 27 Mai 2014, 12:43

FLORINELU scrie:
duma scrie:
Salutare tuturor !
Stiu ca sunteti majoritatea ocupati cu storsul de la salcam si cu alte probleme mult mai importante decat a sta pe forum si a citi una alta , avand stupine mari si sanatoase , experienta si tenacitate ......va stresez si eu acum ..... din filmarea postata o simpla intrebare : DE CE ?

ce stors mai fratele meu,ce salcam??nu am stors nimic pana acum nici de la salcam nici de la alte alea, zero barat,cel mai prost an apicol de pana acum si tu zici ca ne stresezi,da ma stresezi cu inventia aia cu matca bagata la arrest in cusca de fier. mult success in continuare.
apropos,cu o botca rezolvai problema mult mai bine.

Nea Florin
Asa sunt eu mai batut in cap si pana nu dau cu capul de perete nu ma linistesc ......cel mai bine este cum mi-ati spus de la bun inceput ...duar la mine in stupina sa imi fac matcile mele si sa imi fac sa am si de rezerva .....am pus o botca in stupul cu matca moarta ....seper sa fie de bine !
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde Florin Dobre » 27 Mai 2014, 13:37

duma scrie:duar la mine in stupina sa imi fac matcile mele si sa imi fac sa am si de rezerva

Da, asa ziceam si eu. Apoi am constatat ca e valabil pana la un punct...apare momentul in care vezi ceva mai bun. ;)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde duma » 28 Mai 2014, 21:32

Florin Dobre scrie:
duma scrie:duar la mine in stupina sa imi fac matcile mele si sa imi fac sa am si de rezerva

Da, asa ziceam si eu. Apoi am constatat ca e valabil pana la un punct...apare momentul in care vezi ceva mai bun. ;)

Asa este Florin Dobre
trebuie tinut pasul cu tehnologia cat de cat . insa eu acum nu detin nici o matca de rezerva si sa presupunem ca in octombrie imi pica una ce fac cu familia ....o unific in cel mai rau caz . de aceea vreau sa imi fac in stupina mea matcile pe care sa ma bazez si sa am si de rezerva .....ca si Samuel .
duma

Mesajde samuellazea » 29 Mai 2014, 06:21

duma scrie:
Florin Dobre scrie:

Asa este Florin Dobre
trebuie tinut pasul cu tehnologia cat de cat . insa eu acum nu detin nici o matca de rezerva si sa presupunem ca in octombrie imi pica una ce fac cu familia ....o unific in cel mai rau caz . de aceea vreau sa imi fac in stupina mea matcile pe care sa ma bazez si sa am si de rezerva .....ca si Samuel .

:) nu ma baga pe mine in discutie. Ca inca nu am facut nimic. Daca imi iasa atunci ma laud :lol: iar daca nu spun ca am incercat si gata ;) sa vedem acum ce o sa iasa. pe sambata e programata se eclozeze prima serie de botci. Deci ar cam trebui sa ma apuc sa fac nucleele alea azi dar sa vad cum apuc ca azi trebuie sa imi pregatesc si terenul sa ma mut sambata.

ne mai auzim
samuellazea

Mesajde duma » 29 Mai 2014, 13:29

samuellazea scrie:
duma scrie:
Florin Dobre scrie:

Asa este Florin Dobre

:) nu ma baga pe mine in discutie. Ca inca nu am facut nimic. Daca imi iasa atunci ma laud :lol: iar daca nu spun ca am incercat si gata ;) sa vedem acum ce o sa iasa. pe sambata e programata se eclozeze prima serie de botci. Deci ar cam trebui sa ma apuc sa fac nucleele alea azi dar sa vad cum apuc ca azi trebuie sa imi pregatesc si terenul sa ma mut sambata.

ne mai auzim

Unde , unde :?: ai loc si de gratar si umbra la prisaca cea noua ?
duma

Mesajde samuellazea » 29 Mai 2014, 13:58

Nu stiu inca. Inca nu am apucat sa merg sa vad ce si cum ;) te tin la curent ;)
samuellazea

Mesajde FLORINELU » 29 Mai 2014, 18:31

hop si eu ,daca e vorba de gratar ,umbra,bere rece ,etc... ma inscriu si eu dupa Duma :lol:
FLORINELU

Mesajde duma » 30 Mai 2014, 08:44

FLORINELU scrie:hop si eu ,daca e vorba de gratar ,umbra,bere rece ,etc... ma inscriu si eu dupa Duma :lol:

Nea Florine
Asteptam invitația Domnului Samuel, eu încep să mă pregătesc.......nu manc si nu beau de pe acum.....sper sa nu se facă septembrie ca am puso :lol:
Daca sunteți sâmbătă în zona poate reușesc într-un final după masă sa va iau sa va duca la Deta+Gataia..........
Gataia nu la spitalul de psihiatrie si la mama in gradina unde mai am 3 roiuri ;)
duma

Mesajde duma » 01 Iun 2014, 23:42

Cam asa stau eu de 1.06.2014
duma

Mesajde liviutzbogos » 02 Iun 2014, 22:24

1. Multam ca m-ai pomenit si pe mine :lol: Apropo, lada se comporta bine, poate la tine nu i-o placut :P
2. Bogda proste? No atunci Dumniezo primasca :D
3. Foarte fain, ordine, ca la neamt in spait :lol: Imi place.
Spor. Pace tie :)
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde duma » 03 Iun 2014, 13:12

liviutzbogos scrie:1. Multam ca m-ai pomenit si pe mine :lol: Apropo, lada se comporta bine, poate la tine nu i-o placut :P
2. Bogda proste? No atunci Dumniezo primasca
3. Foarte fain, ordine, ca la neamt in spait :lol: Imi place.
Spor. Pace tie

Daca tot ai spus bogda proste ....duminica sa iti dau si catul de 3/4 de la ea .....na ca asa se face :D si cine stie ...cand ajungi preot paroh sa ma pomenesti !
Lasa , daca veniti si eu imi doresc tare mult sa veniti si mai ales toti 3 Tu , Sami si bine inteles fara discuti NEA FLORIN ! fara de care nu se poate sa ne tina o sedinta ....eu ma pregatesc pentru toate criticile si toate notele proaste ceea ce ma va face sa o iau pe un drum drept ! Doamne ajuta !
duma

Mesajde FLORINELU » 03 Iun 2014, 18:32

hai domnule,ce critici,ce note proaste?,noi numai laudam si dam numai note bune :lol: de la 10 in sus ,doar ca il taiem pe 1 de acolo :lol:
FLORINELU

Mesajde samuellazea » 04 Iun 2014, 06:45

Nu asa merge treaba :D Depinde si de cum ne tine gazda :) Poate daca ne arata stupina dupa ce avem stomacul plin, poate vom fi mai indulgenti :D Sau gresesc? Hai Liviule aproba-ma repede ca stiu ca nu e usor fara nevasta mai ales asa mult timp :lol:
samuellazea

Mesajde duma » 04 Iun 2014, 12:07

Veniti numai ! Sami nu te tin in bratze :lol: sa iti spuna Liviu ...cand spun '' ial '' TOATE sunt pe tine si tot Liviu poate sa confirme ca sunt al naibi de veninoase ! :lol: :lol:
Nea Florin la urma ori si ce nota este o nota important este sa trec clasa ! inca sunt prieten cu apicultorii , eventual daca trec pot sa ma numesc si eu un mic apicultor ;)
duma

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?