Probabil ti-a completat cutia cu rame...crescute sau foite sau doar insarmate.
Catul cu foite il pui abia cand cuibul de jos va fi complet(plin de albina si puiet). Un cules bun si popor sa fie...si vor creste catul.
- MerciFlorin Dobre scrie:Probabil ti-a completat cutia cu rame...crescute sau foite sau doar insarmate.
Catul cu foite il pui abia cand cuibul de jos va fi complet(plin de albina si puiet). - Si miere, nu? Adica, dupa ce cresc ramele
Un cules bun si popor sa fie...si vor creste catul.
Florin Dobre scrie:Deh...fair era sa te duci insotita de un cunoscator(vecinu'). Nu placea, nu luai. Asa, cutia sigilata...ou kinder cu surprize.
igo1 scrie:si eu am avut familii care nu au construit deloc fa, 2 la numar, acelea au roit si una din ele atat de mult incat au ramas foarte putine albine in stup cat sa acopere 5 rame. Asadar, ai sanse sa ti-o fi luat ele inainte mai ales daca nu ai umblat in cuib de multa vreme.
vasilefi scrie:o solutie pentru un stup?![]()
are cam multe albine la urdinis desi ploua... catul e construit doar jumatate, e de 1/2... nu are rost sa mai pun unul
probabil sunt multe doici si nu au suficient puiet... nu are nici botci ca imediat l-as fi divizat.
sa-l las in pace sau ce sa-i fac?
icXu scrie:Salutare,
Am doi stupi iar la unul dintre ei matca e batrana si s-a tras botci de schimbare dar le-am rupt pentru ca am dat comanda de doua mătci de Apis Melifera Carpatica ; problema mea e ca matca din celalat stup este ok si nu as vrea s-o omor... ce as putea face cu ea? logistica nu prea am pentru ca am inceput doar de 3 saptamani.
Am roiniță din papura, as putea scutura in ea doua rame de albina impreuna cu matca lor pentru ca mai tarziu sa le transvazez intr-un stup Warre? Deocamdata nu am timp sa constuiesc stupul si ma gandesc ca roinita din papura ar tine loc de casa pentru max o luna, timp in care ar fi gata stupul. Este deajuns sa scutur doua rame? cand este cel mai bine sa fac aceasta transvazare? seara ca sa fie si albina culegatoare?
Multumesc pentru sfaturi !
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 14 vizitatori