Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

stup ce miroase urat

Mesajde valy » 02 Iun 2014, 19:44

duminica la controlul stupilor unul dintre ei mirosea ciudat,greu de descris ce poate fi?rog colegii de forum sa ma lamureasca.multumesc din suflet anticipat
..familia e formata din 2 rame cu pastura 7 de puiet ,3de miere de anu asta si una din iarna .nu au mancat-o
valy

Re: stup ce miroase urat

Mesajde vali79 » 02 Iun 2014, 19:57

valy scrie:duminica la controlul stupilor unul dintre ei mirosea ciudat,greu de descris ce poate fi?rog colegii de forum sa ma lamureasca.multumesc din suflet anticipat
..familia e formata din 2 rame cu pastura 7 de puiet ,3de miere de anu asta si una din iarna .nu au mancat-o

Roagate sa nu fie ....loca. :idea:
Sanatosi sa fim ca boala...vine!
vali79

Mesajde valy » 02 Iun 2014, 20:25

vali79 scrie:
valy scrie:duminica la controlul stupilor unul dintre ei mirosea ciudat,greu de descris ce poate fi?rog colegii de forum sa ma lamureasca.multumesc din suflet anticipat

Roagate sa nu fie ....loca. :idea:

nu stiu parea un miros de rînced ,cine îmi poate spune exact ce este.stupii ii verific saptamanal,si nu a mirosit pana acum,ce m-ia atras atentia este ca se dezvolta greoi.
valy

Mesajde clabescu.marius » 02 Iun 2014, 20:40

Daca ai un miros de clei poate fi loca...nu ai studiat si tu puietul cum este?la loca poti lua o scobitoare si sa o bagi intr-o celula cu puiet capacit si daca continutul este inchis la culoare si se intinde la retragerea scobitorii atunci poate fi loca aproape sigur.Un alt indiciua ar fi capacelele celulelor puietului care sunt infundate si gaurite.Asta ar fi in mare ce cunosc eu si ce am citit in manuale dar nu am vazut si nci nu imi doresc sa vad.... :| uite aici si citeste sa iti faci o idee http://www.proapicultura.ro/articole/ag ... icana.html
Când îmi face vre-o figură
Vreo albină oarecare,
Generos, pe-nţepătură,
Pun tot eu un praf de sare.
clabescu.marius

Mesajde Adrian Galofteanu » 02 Iun 2014, 22:40

Un miros ciudat poate fi un semnal de alarma. Dar adevaratul motiv al mirosului il vezi dupa ce controlezi atent familia. Mirosul poate fi inselator dar ochiul nu ne pacaleste mai ales daca este o vizualizare atenta si stim ce cautam.

Dar de fapt ce cautam? Cauze ale mirosului urat sunt mai mereu legate de boli ale puietului. Deci in primul rand cautam semne ale puietului bolnav......si stimate domnule Vali.......o familie este formata din "n" intervale de albina, in primul rand si apoi dintr-un numar de rame. Daca la 1 iunie sunt rame neacoperite de albine deja acolo este o problema. Si principala problema este stuparul......... :?
"Stăpânirea tehnicii de creştere a mătcilor este tot atât de importantă pentru biologul institutului de cercetări ca şi pentru amator şi pentru crescătorul profesionist"

Friedrich Ruttner
Adrian Galofteanu

Mesajde PAGANEL » 02 Iun 2014, 23:27

Stiu ca ai facut cutii recent. Poate ca vreo scandura, a fost folosita la ...altceva si acum, la caldura, a inceput sa miroasa. Esti tu mai inprastiat, da nu cred ca ratai un puiet bolnav la inspactie. Nu cred ca e bolnav. Iar de mirosul de clei, sper ca stiai.
Da de ce?
PAGANEL

Mesajde valy » 03 Iun 2014, 16:38

PAGANEL scrie:Stiu ca ai facut cutii recent. Poate ca vreo scandura, a fost folosita la ...altceva si acum, la caldura, a inceput sa miroasa. Esti tu mai inprastiat, da nu cred ca ratai un puiet bolnav la inspactie. Nu cred ca e bolnav. Iar de mirosul de clei, sper ca stiai.

merci dar nu-i in stupina mea ,stii ca am facut si am cumparat cutii noi,e vorba de una din lazile batranei ,lazi vechi ......si totusi full de albina , dar voi vedea sambata ce e cu adevarat poate m-am inselat ,pote,de fapt ma rog sa ma fi pacalit,nu vreau sa pierd un stup (un roi) dar asta e .voi vedea
valy

Mesajde proapis13 » 03 Iun 2014, 20:36

valy scrie:merci dar nu-i in stupina mea ,stii ca am facut si am cumparat cutii noi,e vorba de una din lazile batranei ,lazi vechi ......si totusi full de albina , dar voi vedea sambata ce e cu adevarat poate m-am inselat ,pote,de fapt ma rog sa ma fi pacalit,nu vreau sa pierd un stup (un roi) dar asta e .voi vedea

PNA SIMBATA CAUTA SI CITESTE/RECITESTE cartea BOLILE ALBINELOR sa nu te duci la stup ,,caine surd la vinatoare'' :lol:
mirosi - citesti si iar mirosi....simbata seara sa vii cu concluzia...
PS - Cartea aia trebuie sa o tii la stupina...cind nu o ai la indemana.....si viceversa.... :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde valy » 03 Iun 2014, 21:30

proapis13 scrie:
valy scrie:
PNA SIMBATA CAUTA SI CITESTE/RECITESTE cartea BOLILE ALBINELOR sa nu te duci la stup ,,caine surd la vinatoare'' :lol:
mirosi - citesti si iar mirosi....simbata seara sa vii cu concluzia...
PS - Cartea aia trebuie sa o tii la stupina...cind nu o ai la indemana.....si viceversa.... :!:

multumesc cartile 3 la numar le tin pe pc si nu l-am avut la mine,dar n-o sa se mai repete ca nu pot sa dorm,cand reusesc sa atipesc vad stupul in flacari si sincer ma doare sufletul.poate m-am inselat.puietul capacit arata bine cu osaptamana in urma am dat la un roi cu matca tanara ca se uschise lucratoarea.
valy

Mesajde delorin I » 03 Iun 2014, 22:05

Nu ai un apicultor mai experimentat pe langa tine? Roaga pe cineva sa -si dea cu parea! Sau macar pozeaza ramele si posteaza aici! E cea mai rapida solutie de intervenit! Si apoi cu lectura incepi tratamentul! Chiar si loca se poate vindeca daca intervii la timp si nu dupa ce se intinde in toata stupina!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde proapis13 » 03 Iun 2014, 22:07

Vezi ca la adresa de mai jos au lichidare de stoc la cartile apicole
Pe site-urile de vinzari cartea Bolile albinelor costa 40 RON iar aici costa....9 RON :shock:
http://www.librarie.net/p/49019/Bolile- ... ang-Ritter
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde valy » 04 Iun 2014, 16:32

multumesc frumos ,acum voi face comanda
valy

Mesajde valy » 09 Iun 2014, 11:52

NU-I loca am rasuflat usurat cand am gasit sursa mirosului de ranced .stand in spatele stupului tot mirosea ,am verificat rama cu rama cateva botci frumoase l-am divizat si atat. inca nu aflasem sursa mirosului.dupa ce am verificat cei 12 roi si 11 familii ,i-am cerut batranei o sapa sa tai iarba dintre stupi ,si dupa vreo juma de ora de taiat iarba am ajuns la sursa mirosului .ERA TOPITORUL SOLAR DE CEARA improvizat al mosului.un destept de nepot a trecut acum doua saptamani pe la batrana si a bagat la topitor rame cu trantori .sincer mirosea groaznic cand l-am deschis.cei drept stiam de topitor dar nu am umblat la el pana acum ,ii dadeam cera batranei si o punea la topit dupa ce plecam.oricum sunt bucuros ca nu-i loca. :D
valy

Mesajde Rares.apis » 24 Iul 2014, 21:45

Cred ca este loca
Rares.apis

Mesajde un OM » 24 Iul 2014, 22:19

Sigur ai citi ultima postare? Te rog sa nu te superi, dar cu Valy am cam vorbit nitel la telefon si cunosc istoricul topicului.
un OM

Mesajde gica.mosu » 24 Iul 2014, 22:20

Rares.apis scrie:Cred ca este loca

Hopassica....Sunteti siiiguuur D'om doftor :?: ....Nu tot ce zboara se si mananca=cuc-cioara....Deci mare grija cu verdictele :oops: ....uneori se taie trantorii,albinele scot larvele din stup si fiind mai grele =le scapa in fata stupului,apoi miroase urat....inclusiv albine morte rez din intoxictii cuu....n substante....asa ca :idea:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Următorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE