Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: D'ale lui State

Mesajde liviutzbogos » 04 Iun 2014, 20:49

State scrie:Daca era una in fusta pe acolo, sigur o vedeai. :lol:

Pajistile alea sunt bune si pentru albine sa stii. Macar intretinere si tot e ceva. Mierea de faneata e apreciata...si are anumite calitati. ;)

Categoric NU! Sunt om la casa mea, ma insor acusi, nu fac prostii... ca poate citeste si viitoarea nevastamea p'aci :lol:
Pajistile, daca nu sunt pascute, dau ceva nectar, poate chiar mai mult decat de intretinere, dar daca sunt pasunate (asa cum am eu in cap)... Eu am un noroc foarte mare cu PUZ-ul de langa stupina. Fosta pasune a vacilor s-a parcelat si s-a vandut drept locuri pt case, oamenii au construit ceva dar nu sunt locuite inca. E o feerie de trifoias alb, rosu, mazariche salbatica, toate foarte bune nectarifere.
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde State » 04 Iun 2014, 21:03

delorin I scrie:Pe malul carui rau ? Frumos peisaj!

Basca se numeste raul. Oleaca mai in sus, e Lacul Vulturilor.
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde delorin I » 04 Iun 2014, 21:04

Basca MAre sau BAsca MICA? Cred ca izvoraste din Nemira!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde State » 04 Iun 2014, 21:10

delorin I scrie:Basca MAre sau BAsca MICA? Cred ca izvoraste din Nemira!

Pai sunt 3.

1-Basca Mare
2-Basca Mica
3-Basca Chiojdului. Izvoraste din M-tii Siriului, Masivul Tartarau. Pe la mine trece Basca Chiojdului. Celelalte doua, sunt peste versanti, spre Siriu.
State

Mesajde delorin I » 04 Iun 2014, 21:12

Nu am stiut! Dar pot sa mi imaginez vag harta!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde State » 04 Iun 2014, 21:17

delorin I scrie:Nu am stiut! Dar pot sa mi imaginez vag harta!

De la confluenta raului Basca Mare cu Basca Mica, se formeaza Basca Roziliei. Alta Basca. :lol:

Daca esti pescar de spin/fly , musai sa mergi pe acolo. Inca se mai gaseste pastravul. Mic dar este.
State

Mesajde delorin I » 04 Iun 2014, 21:20

Inca mai avem in tara destule locuri de pescuit pastrav si nu doar ferme! Sau ma insel? E drept a trecut ceva vreme de cand Sadoveanu a scris Valea Frumoasei.Impratia apelor!:) E acolo foarte frumos descris cum se prinde pastravul...

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde State » 04 Iun 2014, 21:32

delorin I scrie:Inca mai avem in tara destule locuri de pescuit pastrav si nu doar ferme! Sau ma insel?

Te inseli , din pacate. Pastravul e cam piua.. Nu stiu sa aproximez o data exacta, dar cred ca peste maxim 10 ani il putem vedea doar in crescatorii.
Motivele sunt multe...
De exemplu, mergeam pe un rau in Fagaras in urma cu 6-7 ani. Era pastrav, nu de speriat dar avea ce sa-ti indoaie lanseta. In momentul de fata, daca ai prins o bucata/zi , te poti numi norocos.
Pe la Siriu mai misca ceva ceva, inca. In weekend-uri vin bucurestenii insetati si ii rup carca. Nu conteaza ca-i prohibitie sau ca are 10cm. E pastrav ?? Da! La gratar sau pe disc, ca doar e "bio" naibii !
State

Mesajde delorin I » 04 Iun 2014, 21:35

Te cred...Chiar astazi am semnat o petitie pentru interzicerea construirii unei micro-hodrocentrale in creierul muntilor, undeva prin Banat! Deja exploatarea industriala a ajuns prea departe! Si daca mai punem si lipsa de respect fata de orice lege...tind sa -ti dau si mai multa dreptate! Crezi ca ne vom mai trezi din acest somn?

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde State » 04 Iun 2014, 21:38

delorin I scrie: Crezi ca ne vom mai trezi din acest somn?

Eu astept fericit, bomba nucleara. Alta solutie nu mai exista.
Asta cu petitiile e un fel de ....frectie la picior de lemn. Cand aparusera zvonurile ca baga raul Capra prin conducte, toata lumea semna petitii. Io-te ca n-au bagat doar Capra , ci si alte rauri. Si mai baga. Deci ?
State

Mesajde delorin I » 04 Iun 2014, 21:47

Sa-i lasam atunci sa si faca de cap...Sa nu mai facem nimic! Ai vazut-o pe aia cu memorandumul de la caile ferate? Nu au bani sa le reabiliteze- deci sa le scoata, sa le dea la fier vechi, sa mai puna niste asfalt ca de, poate trece nea Ion cu bicicleta sau poate nu mai sunt gropi de peticit si trebuie sa mai faca un client de partid ceva banuti! Pentru ei sunt de fiecare data bani! Astia parca ne roaga sa mergem peste ei nu tot ce putem lua in mana...In toata Europa de vest caile ferate sunt iar la mare moda, frantuzul isi pune o noua generatie de TJV-uri, ce merg cu 50 de km mai repede, de 300 era prea putin, rusul construieste cale de mare viteza Moscova- St PEtersburg, turcul pune linie magnetica pe coasta de vest iar VALAHUL- brusc a descoperit ca mai e ceva de furat! Fierul de la caile ferate facute si alea cu chiu cu vai intr-o suta de an, netermiante de electrificat nici pana astazi dar oricum si ele cu partea lor de scandaluri politice pana acum...Ce este defacut?

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde State » 04 Iun 2014, 23:05

delorin I scrie:Sa-i lasam atunci sa si faca de cap...Sa nu mai facem nimic!

Parerea mea este ca nu prin petitii facem ceva. Cand ne frige buza, iesim in strada-cazul Rosia Montana. Buba stii care e? Tot muistii aia ne conduc-Ponta si chioru'. Pai nu suntem prosti ? Suntem. Asa ne trebuie, zau.

PS: tu ai iesit atunci pe strada? Sau la Universitate ? Petitia se semneaza cu un click.
State

Mesajde delorin I » 04 Iun 2014, 23:10

Am iesit pe strada cu alta ocazie...degeaba! Nu asa schimbam lumea...daramam iar ce aduce valul popular de manie, nu e ok in primul rand pentru cei iesiti in strada! Cred ca trebuie sa invatam as gasim aclel nise prin care sa introducem oameni noi in viata politica...si nu doar cumetri, clienti , veri...Deocamdata am dat inca un click pentru inca o petitie!

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde delorin I » 04 Iun 2014, 23:15

Ti se pare ca au schimbat ceva grecii ca au iesit in strada si i-a vazut intreaga Europa? Cred ca ar trebui sa devenim maturi ca societate...Dar din pacate asta ar fi posibil cred, doar resttrangand dreptul de VOT sau conditionand cu o anumita implicare civica!! Eu omul de stanga de candva, am ajuns sa o spun si pe asta...

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde State » 04 Iun 2014, 23:17

N-o sa apucam noi vremurile pe care ni le dorim. Nici macar nepotii..
Eu astept in continuare macelul. :P E destul de aproape, oricum. N-a mai fost cam de multicel. Am obosit sa mai sper la ceva bun. In fiecare zi ne impovareaza astia tot mai mult, direct proportional cu furaciunea lor. Hai ca-mi vine sa dezgrop topicul cu "viata la tara vs. oras". :lol:
State

Mesajde Danx93 » 04 Iun 2014, 23:25

Sunteti nemultumiti dar romanul isi merita soarta.
La europarlamentare tot cu hotii s-a votat, votam cu hotii, iesim in strada sa-i dam jos apoi tot cu ei votam, ce altceva mai vreti ?
Danx93

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?