Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA POZE

Sectiune pentru poze , unde poti incarca diferite poze care au ca subiect apicultura.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Dispozitive apicole

Mesajde dicu.ion57 » 23 Mai 2014, 21:28

Astazi am fost invitat sa vizitez stupina unui prieten .
M-am bucurat sincer de ce a realizat intr-un timp relativ scurt,de cind ma rugat sa-l ajut .
Cu siguranta este un apicultor de viitor,care a prins repede ,si stapineste bine atit teorie dar si practica.
A reusit sa faca reg prin transvazare ,cea ce nu este un lucru chiar usor pentru multi.
Ma mindresc ca ELEVUL i-mi calca pe urme ,si nu este bucurie mai mare decit ,cind i-mi spune i-ti multumesc NEA DICULE
Fişiere ataşate
php0TizueAM.jpg
dicu.ion57

Mesajde dicu.ion57 » 23 Mai 2014, 21:39

Daca i-am fost alaturi cu sfaturi ,am vrut sa fim alaturi si in foto ,sa ramina ceva frumos ca amintire ,ca si el la rindul lui sa invete ,pe cei care ii vor cere sfatul.
Fişiere ataşate
phpyyt7xkAM.jpg
dicu.ion57

Mesajde dicu.ion57 » 30 Mai 2014, 18:16

Domnule Ignatie ,asa cum am promis pun citeva foto cu interiorul pavilionului meu .
Ramele sint asezate in pat cald,daca scot diafragma incape 19 rame.
Dupa cum se vede stupi sint orizontali .
Fişiere ataşate
phpXPHkDKAM.jpg
dicu.ion57

Mesajde dicu.ion57 » 30 Mai 2014, 18:42

Cind lucrez la stupi ,sub stupul in lucru,pun o scindura care o sprijin cu un capat pe stupul din fata ,iar un capat pe stupul opus.
Trag stupul pe scindura,si lucrez fara probleme.Scindurelele de la podisor le pun tot pe scindura unde se vede presul.
Lucrul trebuie organizat in asa fel incit ,sa fie cit mai comod sa nu ma inpiedic de scindurele ,pres etc.
Scindura pe care trag stupul trebuie sa fie cit mai lata si ceva mai groasa ,sa nu se rupa cind stupul este plin de miere.
Am patito ,si pentru asta spun.La rindul 2 si 3 este nevoie de un scaun ,la fel si ladita pentru rame ,sa fie cit mai aproape de stup, pentru a evita miscarile inutile.
Acesta este modul meu de lucru la pavilionul meu dar fiecare pavilion are caracteristicile sale ,iar apicultorul se adapteaza
dupa constructia ,si posibilitatie care se potriveste cel mai bine.
Fişiere ataşate
php8Fr6AxAM.jpg
dicu.ion57

Mesajde dicu.ion57 » 30 Mai 2014, 18:55

Stupi se sprijina pe pe un pod ,care la rindul lui se sprijina pe cornier.
Dupa cum se vede pe margini are batuta cite o sipca ,pe care culiseaza stupul cintd il trag sa lucrez.
Cele doua sipci are rolul si de inaltator la stup ca atunci cind manevrez stupul sa nu omor albina care se aseaza pe pod.
Acest pod poate sa lipseasca ,dar trebuie un cornier mai lat sa poata culisa stupul usor si sa nu cada intre corniere.
Fişiere ataşate
phpqV8uYIAM.jpg
dicu.ion57

Mesajde dicu.ion57 » 04 Iun 2014, 21:34

Roii se aseaza in cele mai neasteptate locuri.
Astazi m-a sunat un vecin ca sa asezat la el intr-un visin un roi,si ma rugat sa ma duc sa-l iau ca le este frica sa nu intepe copii.
A fost foarte usor de prins ca se asezase destul de jos,unroi bunucel pe 4 rame.
Fişiere ataşate
phpKVzB7XAM.jpg
dicu.ion57

Mesajde delorin I » 04 Iun 2014, 21:36

E prima vanatoare de anul asta? :D
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde dicu.ion57 » 04 Iun 2014, 21:58

Roiul l-am introdus direct pe urdinis ,si am procedat in felul urmator:
Am deschis urdinisul larg,am asezat o bucata se pinza jos si am scuturat roinita ,pe pinza.
Stupul l-am pregatit inainte cu o rama ce puiet alb o rama cu pastura ,si doua foite.
Rama cu puiet am puso ,sa nu plece ca am patito si ni numai odata,ca daca roiul si-a gasit loc pina sal prindem daca nu are o rama cu puiet este posibil sa plece la locul gasit de albinele cercetase,cu toate ca i se asigura toate conditiile.
Metoda cu scuturatul in fata stupului prezinta riscul ca regina sa zboare in timpul scuturatului ,si putem sa pierdem un roi gata prins.Cel mai bine este sa scuturam ,roinita deasupra stupului.
Eu cind prind roi am o roinita foarte usoara ,in care bag 2-3 rame din care una cu puiet ,pentru orice eventualitate sa-l tin pe loc.Cind ajung cu el in stupina pregatesc stupul ,daca nu este pregatit inainte,iau ramele din roinita si le asez in stup iar albinele care ramine pe pereti roinitei le las acolo si pun roinita in apropierea urdinisului, iar albina inscurt timp se duce in stup.Am avut cazuri cind a ramas si reg in roinita si singura a intrat in stup.
Astazi am scuturat ca nu am mai facut de mult asa ,si am admirat cu mare placere cum intrau pe urdinis ,am vazut chiar si reg.Va doresc si dv .succes cind prindeti roi si sa va traiasca.
Fişiere ataşate
phpSHE9IAAM.jpg
dicu.ion57

Mesajde dicu.ion57 » 04 Iun 2014, 22:00

Este a patra vinatoare ,de la mine am scapat doi.
dicu.ion57

Mesajde dicu.ion57 » 06 Iul 2014, 11:58

Floarea soarelui a inflorit foarte bine ,si este intens vizitata de albine.
Fişiere ataşate
phpcBYT3OAM.jpg
dicu.ion57

Mesajde dicu.ion57 » 06 Iul 2014, 12:02

Cintarul de joi pina astazi Dumineca a cerscut cu 11kg masurat la ora 10 cind albinele erau plecate masiv la cules.
Fişiere ataşate
phpIOV1OFAM.jpg
dicu.ion57

Mesajde maximotgv » 06 Iul 2014, 16:31

dicu.ion57 scrie:Cintarul de joi pina astazi Dumineca a cerscut cu 11kg masurat la ora 10 cind albinele erau plecate masiv la cules.
ce fel de
Puteti sa ne spuneti ceva despre ce fel de floarea soarelui este in zona in care va aflati?
maximotgv

Mesajde dicu.ion57 » 06 Iul 2014, 19:23

Domnule Maximotgv,cu multa placere va dau toate detaliile.Sint deplasat pe raza localitati Armasesti in jud Ialomita.
Nu cunosc soiul de floare,dar se pare ca secreta binisor.Problema este ca nu tine inflorita mai mult.Ce a inflotit pe margini mai devreme acum este deja cazuta,deci maxim o saptamina ce am observat pina acuma.Sint nevoit sa mai fac o mutare,dar sa vedem unde ca inca nu am gasit o floareceva mai mica,dar ramine de vazut.Am colegi la Braila care sint foarte miltumiti ,a avut spor peste 4 kg.Va doresc si dv spor la cintar.+
dicu.ion57

Mesajde Dicu Ion » 02 Aug 2014, 15:29

Roi facuti in data de 15-20 iunie s-au dezvoltat foarte bine reusind sa stringa provizii pentru iarna.
Fişiere ataşate
php0u8vB4AM.jpg
Dicu Ion

Mesajde Dicu Ion » 02 Aug 2014, 15:32

Culesul de intretinere este destul de bun.Roi construieste fagurasi dupa diafragma , de fundul hranitorului.
Fişiere ataşate
php5ByNcLAM.jpg
Dicu Ion

Mesajde Dicu Ion » 05 Aug 2014, 22:21

Astazi am inceput stimularile de toamna cu turtite.
Fişiere ataşate
phpnsMP7pAM.jpg
Dicu Ion

AnteriorUrmătorul

Înapoi la POZE