Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Cum ne protejam?

Mesajde delorin I » 04 Iun 2014, 21:01

Salut! Suntem o comunitate! Vad ca deja apar tot mai multe cazuri de semnalizare de loca! Ce ar trebui sa facem? Suntem fugiti in pastoral , poate e bine poate erau....acasa mai avem cel mult roii! Sa riscam sa devenim si noi carantinabili? Suntem colegi si ar trebui si trebuie sa ne ajutam! Si totusi? Ce ar trebui sa facem cand evident cartile recomandate de proapis13 nu au ajuns si nu vor ajunge la toata lumea, cand din cei 40 000 apicultori ai Republicii, cel putin 20 000 nu au deshis nici macar o carte la capitolul boli?
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Re: Cum ne protejam?

Mesajde delorin I » 04 Iun 2014, 21:03

Eu unul consider ca am platit destul habarnismul si lipsa de interes al altora....nu mai vreau ca familiile mele sau EU, sa fim pusi in situatii DELICATE!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde State » 04 Iun 2014, 21:22

delorin I scrie: Ce ar trebui sa facem?

Sa regretam "fondurlii".
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde delorin I » 04 Iun 2014, 21:32

:)) Aia cu FUNDURIIIILI au citit macar procedura birocratica ....mai e o specie care nici pe aceea nu a citit-o! Tocmai am aflat ca inca un vecin si-a luat albine! Asta a mai avut! Oricum e clar ca eram deja prea multi! Tot ce am acasa evolueaza cumplit de greu! Dar cand vad tot mai multe cazuri de loca...ma gandesc ca ne-am putea cat de cat proteja prin fuga de o anume zona contaminata! Dar la cum circula astazi albinele...eu am duc ca prostul sa fac acte, analize si acum e la moda raspunsul promovat chiar de unii de prin ACA- daca esti in curtea cuiva, pe teren privat, nu trebuie sa te declari! Ca si cum albinele ar fi legate de glie iar bolile ataca doar pe cei aflati pe terenul statului!

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde teinegru64 » 04 Iun 2014, 22:07

delorin I scrie:Salut! Suntem o comunitate! Suntem colegi si ar trebui si trebuie sa ne ajutam!

Daca suntem colegi ii mai dam la gioale vecinului .....??Este competitie ...Cel mai bun rezista. Te asigur ca vecinul nu va da vina pe tine si nici nu se va plange pe forum ...de prea multi vecini apicultori....batuti in cap ori necititi.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde livas » 04 Iun 2014, 22:26

delorin I scrie::))! Dar cand vad tot mai multe cazuri de loca...ma gandesc ca ne-am putea cat de cat proteja prin fuga de o anume zona contaminata! !

.....unde sa fugi frate cand la 2 zile de cand ai ajuns in padure i-ti spune vecinu ca are locaaaaaaaaaaaaaaaaaaa , nu-ti vine sa fugi acasa dupa pusca, pe bune !!!!!
Oricum, trebe plecat de acasa doar cu ,,tunuri' ,cred ca asa am scapat anu trecut !!!
livas

Mesajde Mircea_63 » 04 Iun 2014, 22:35

livas scrie:.....unde sa fugi frate cand la 2 zile de cand ai ajuns in padure i-ti spune vecinu ca are locaaaaaaaaaaaaaaaaaaa , nu-ti vine sa fugi acasa dupa pusca, pe bune !!!!!

Vecinul ala e un domn! Pe bune. Macar ti-a spus, desi putea sa taca. Pe de alta parte, e si asta o metoda. Ma asez in pastoral, apoi iau vecinii la rand si le spun ca am loca. Vine unul nou?
- Baiatu`, am loca. Daca vrei sa ti-i pui aici, treaba ta. :shock:

Poate raman singur in zona. :lol:
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde teinegru64 » 04 Iun 2014, 22:38

Pote asta e solutia sa fii singuur in pastoral..... :lol:
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde MIHAI BALS » 04 Iun 2014, 22:43

o familie ingrijita nu se imbolnaveste de loca.
MIHAI BALS

Mesajde delorin I » 04 Iun 2014, 23:01

Din cate stiu eu loca este carantinabila..o fi culesul solutia in multe boli sa-ti vindeci familiile si sa schimbi fagurii, dar nu cred ca ai ce cauta in pastoral cu asa o declaratie...e drept poate ai facut-o acolo! Oricum cred ca e o arma cu 2 taisuri o astfel de declaratie...

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde delorin I » 05 Iun 2014, 15:17

nae scrie:Loca nu alege stupii meseriasilor sau novicilor = loveste

Si totusi- cum facem preventia? In afara de a mentine stupii puternici, in cules...Cum ne ferim de ignoranta celorlalti?

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde nae » 05 Iun 2014, 15:23

delorin I scrie:
Si totusi- cum facem preventia? In afara de a mentine stupii puternici, in cules...Cum ne ferim de ignoranta celorlalti?

N-am reusit sa previn ,am LE din '12 ; suse cu instinct igienic bun , ochi bun pe larve si fam care bat pasul pe loc si ... bafta .
nae

Mesajde delorin I » 05 Iun 2014, 15:30

Sunteti in carantina?

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde cosming » 06 Iun 2014, 10:50

Delorin ai cateva sute de kg de miere si constati una din loci la cativa stupi. ce faci cu mierea?
cosming

Mesajde peterneamt » 06 Iun 2014, 15:18

;)
peterneamt

Mesajde peterneamt » 06 Iun 2014, 15:20

;)
peterneamt

Următorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE