Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: D'ale lui State

Mesajde liviutzbogos » 05 Iun 2014, 22:29

Statica... tu cu cine votezi? :lol: ca s-a cam dat pe politica aci la tine... Zi mah si tu cum a zis popa nostru, duminica, in biserica: "Mie sa nu-mi aduceti gunoaiele voastre din sat aici, in biserica"
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde petru71 » 05 Iun 2014, 22:32

Atelajul este nemtesc.
Pana la sablare si cosmetizare mai este drum lung.
Acum dinozaurul meu zace intr-o hala, in Sighisoara, pentru rectificarea sistemelor de culisare verticala, situate din pacate in peretii corpului masinii...atat pentru circular cat si pentru freza...daca toate merg bine, sambata dinozaurul va fi la mine acasa.
Nu mai pomenesc de sistemul de avans mecanic al scandurii pentru grosime (bucse de alama macinate total, pana la bolturi, etc.).
Oricum, nu voi mai povesti nimic pe pagina ta personala despre dinozaurul meu (asta ca sa nu supar pe nimeni...).
Voi mai pomeni ceva, poate, in zona atelajelor de tamplarie.
Daca esti de acord, legat de inversarea sensului de rotatie al motorului monofazat, te rog sa-mi raspunzi pe PM.
Iti multumesc pentru bunavointa ta !

Pitar
petru71

Mesajde liviutzbogos » 05 Iun 2014, 22:40

petru71 scrie:Oricum, nu voi mai povesti nimic pe pagina ta personala despre dinozaurul meu (asta ca sa nu supar pe nimeni...).

Pitar

Daca v-ati referit la ce am scris eu mai sus...ziceam doar de discutiile politice de si mai sus. La urma urmei suntem in curte la State, el hotaraste ce si cat se discuta. :)
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde liviutzbogos » 05 Iun 2014, 22:43

Bun Statica, am vazut si sculele... Acu', rindeaua aia e buna de ceva? Da' una cea mai ieftina ca... am de facut nunta mai intai, dupaia lazi :D Si a doua, cum faci falturile cu rindeaua, mergi de mai multe ori cu ea pe aceeasi traiectorie? Eu ma gandeam sa-mi iau o freza de-aia mica, de mana, nu pt falturi la imbinari si la rame (ala pe care stau ramele).
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde State » 05 Iun 2014, 23:05

liviutzbogos scrie:Statica... tu cu cine votezi? :lol: ca s-a cam dat pe politica aci la tine... Zi mah si tu cum a zis popa nostru, duminica, in biserica: "Mie sa nu-mi aduceti gunoaiele voastre din sat aici, in biserica"

Surprise...eu nu votez. Nu sunt lenes dar n-am cu cine, n-am optiuni. Am votat o singura data in viata mea si imi pare rau si acum. Ma simt oarecum vinovat ca l-am ajutat pe chior sa ologeasca tara. :oops:

liviutzbogos scrie:Bun Statica, am vazut si sculele... Acu', rindeaua aia e buna de ceva? Da' una cea mai ieftina ca... am de facut nunta mai intai, dupaia lazi :D Si a doua, cum faci falturile cu rindeaua, mergi de mai multe ori cu ea pe aceeasi traiectorie? Eu ma gandeam sa-mi iau o freza de-aia mica, de mana, nu pt falturi la imbinari si la rame (ala pe care stau ramele).

Tu daca inca n-ai aflat, e o vorba: Cat dai, atata face. Este rindea si la 90lei , dar aia e trompeta. Nu te astepta la minuni. Eu nu lucrez in mod obisnuit cu rindeaua de mana, decat pentru lucruri marunte. Am abrich. Pe aia o foloseam cand era motorul pe tusa.
Falturile asa le faci, cum ai zis tu. Reglezi latimea si adancimea si mergi cu ea de mai multe ori. E migala, mai ales la scanduri inguste. De multe ori iti sar aschii, se rupe scandura, etc. De nevoie...e o varianta , sa zic asa.

petru71 scrie:...............................................................................................................................
Oricum, nu voi mai povesti nimic pe pagina ta personala despre dinozaurul meu (asta ca sa nu supar pe nimeni...).
Voi mai pomeni ceva, poate, in zona atelajelor de tamplarie.
Daca esti de acord, legat de inversarea sensului de rotatie al motorului monofazat, te rog sa-mi raspunzi pe PM.
Iti multumesc pentru bunavointa ta !

Vezi ca stiu sa injur.
Ti-a zis cineva, ceva ? :lol:
N-am bazait eu cand a venit vorba de Medicamente-Vadim-Tudor-Urgente dar sa zic ceva cand vad un neamt hodorog ?
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde State » 06 Iun 2014, 13:53

Strabunicul meu , in timpul celui de-al doilea razboi.

Imagine
State

Mesajde State » 06 Iun 2014, 13:57

Tot el.
Imagine
State

Mesajde stefanmadalin » 06 Iun 2014, 14:20

Tu macar ai poze cu neamu tau, eu nu am poze nici cu bunici(din ambele parti), sunt morti de mult.Mi-e drag sa le ingrijesc mormintele. Traiesc in schimb hoascele(bunucile) alea batrane, pe una nu am vazut-o niciodata si cealalta...m-a facut vacar...
Strainii imi sunt mult mai aproape ca neamul.

De strabunici nici vorba, stiu doar ca cel din partea tatalui era mare boier,Mos Gheorhe,avea tractor agricol la vremea aia.
stefanmadalin

Mesajde State » 06 Iun 2014, 14:30

Aceasta este mama strabunicului.
Imagine
State

Mesajde State » 06 Iun 2014, 14:38

Cel cu "x" a fost bunicul mamei, din partea tatalui. Este o fotografie pe carton.

Imagine
State

Mesajde FLORINELU » 06 Iun 2014, 18:39

State,mai facut sa umblu la cutia cu amintiri.
FLORINELU

Mesajde liviutzbogos » 06 Iun 2014, 23:02

State scrie:Tot el.
Imagine

Aici seamana cu Moromete, nu crezi?... :) Foarte frumos, e minunat sa iti vezi stramosii in poze. Eu, bunicul din partea tatalui nu l-am cunoscut, a murit cand tata avea 13 ani...toti oamenii din sat, care l-au cunoscut, imi povestesc ce om minunat era. Sunt foarte bucuros ca ii port numele (Gheorghe) si...chipul, tata seamana cu el si, la randul meu, eu cu tata. Si mai imi povesteste bunica (mama tatalui) de tatal ei. Ii porecleau Maniu, nu era cu politica dar era un om cu carte, destept si ambitios.
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde State » 09 Iun 2014, 22:11

Dupa un weekend plin de peripetii , relatam urmatoarele:

In primul rand, pentru colegii Duma, Liviu, Samuel.
Roinita din resturi de parchet.
Pe acelasi principiu puteti face nucleele de imperechere. Nu va obositi sa le vopsiti, nu au nici pe naiba daca stau in ploaie/soare. Doar scandurica de zbor , eventual un desen pe fata. Eu am pus niste resturi din astea pe o portiune intre gradina si curte, sa pot trece cu roaba mai usor. Exact pe acolo trece apa cand ploua. Sunt absolut identice ca atunci cand le-am pus, asta dupa ce au baltit in apa o gramada.
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
State

Mesajde State » 09 Iun 2014, 22:14

Acestea sunt niste custi pentru marcarea reginelor. In 5 min sunt gata. O sa va explic cum sa le faceti. Dimensiunile le alegeti voi. Mie mi-a fost mai usor de folosit cea mica.
Imagine
State

Mesajde State » 09 Iun 2014, 22:20

Se imobilizeaza regina pe fagure, astfel incat sa nu se mai poata intoarce in cusca. Trebuie putina atentie sa nu o striviti tare, sa nu intinda copita. Dupa ce am imobilizat-o, am tinut-o putin sa se stranga albina pe ea. Apoi am dat albinele la o parte(aveti de furca cu ele) si am atins-o putin cu marker-ul. Apoi am mai tinut-o aproape un minut captiva, sa se usuce putin vopseaua. Am ridicat usor cusca si am lasat-o pe ea sa iasa. Nu ridicati brusc cusca, ca o ia la fuga pe rama si o "penetreaza" albinele.
Imagine
State

Mesajde State » 09 Iun 2014, 22:22

Rezultatul:

Imagine
State

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?