Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Incepatorii intreaba

Mesajde Adi Hodis » 15 Iun 2014, 15:53

TDI scrie:Eu am descoperit foarte târziu o maximă: "Să nu-ţi alegi niciodată un maestru decât ca să-l ajungi şi să-l depăşeşti!" - asta ar fi ceea ce un OM şi-ar dori, dar din păcate mulţi maeştri au uitat ce înseamnă să fii om. Toată polologhia de mai sus are un incipit, faptul că niciodată răspunsul la o întrebare nu e un răspuns, ci o sămânţă pentru multe alte întrebări.

Da ce-i baiu TDI-ule de scrisesi astea ?. :) ... nu vin raspunsurile pentru altii ?.
De multe ori am îndemnat sa citeasca, sa invete teoria ... ca uite ce ”minuni” apar. Ou in celula cu pastura :shock: ... lipsa oua, 6 botci pe doua rame si ,,oare roieste” ? ... FA vechi de 30 de ani ? :shock: ( ala e 100 % parafina de nu l-a papat gaselnita ). :)

Iarasi zic, puneti-va pe învătat si va fi mai bine, raspunsurile vor fi la ... purtator. :idea:
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde Arhivistu » 15 Iun 2014, 16:27

Si eu am primit de la un unchi niste faguri artificiali vechi,nu stiu cati ani au dar el din 1998 nu mai practica apicultura,deci ma gandesc ca au ceva ani, si sunt in regula...nu e chiar neaparat sa ii manance gaselnita :D
Nu încerca sa faci un lucru cu exceptia cazului în care esti sigur de tine, dar nu renunta pur si simplu deoarece altcineva nu este sigur de tine.
Arhivistu

Mesajde vasilefi » 16 Iun 2014, 14:59

ce se intampla in scenariul urmator?
esti la rapita... sau alta floare, ai cules... urmeaza ploi
le dai sirop de intretinere...
se amesteca siropul cu mierea de rapita din cat?
vasilefi

Mesajde vlad » 16 Iun 2014, 16:02

daca e de intretinere .... se intelege ca nu depoziteaza
vlad

Mesajde proapis13 » 16 Iun 2014, 16:33

vasilefi scrie:ce se intampla in scenariul urmator?
esti la rapita... sau alta floare, ai cules... urmeaza ploi
le dai sirop de intretinere...
se amesteca siropul cu mierea de rapita din cat?

NU....se amesteca doar in gusa albinelor si se ,,transforma'' in ....puiet .... ;)
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde andrei_d » 16 Iun 2014, 19:02

Pe 10 Iulie (peste 3 sapt) voi cumpara primele 6 roiuri. Sunt pe 5 rame, cu 2 puiet si 3 mancare. Vreau sa le duc si la cateva culesuri, FS daca mai prind, apoi culesuri de intretinere pana la sfarsitul sezonului. Ce ar trebui sa fac in primele saptamani si la ce sa fiu atent? Nu vreau sa fac vreo prostie.
Va multumesc!
andrei_d

Mesajde CATALIN » 16 Iun 2014, 19:05

PESTE trei saptamani 2 rame....stimuleaza cat cuprinde
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde un OM » 16 Iun 2014, 21:45

Mai Andrei, am un preten ce deveni stupar peste noapte. Cand i-am spus ca roilor pe care i-a prins sa-i stimuleze pana in momentul cand va gasi siropul neluat din hranitor a ras de mine. Acum nu mai rade, il doare...buzunarul.
un OM

Mesajde andrei_d » 17 Iun 2014, 00:02

e clar, multumesc!
andrei_d

Mesajde joohny » 17 Iun 2014, 09:17

[quote="liviutzbog"]]
O fam care nu mai are matca si nu are din ce sa traga botci, va face potirase si pe celulele cu pastura.

Va salut.Liviu ai dreptate la cele scrise mai sus.Spun asta din mica mea expierienta si vazuta live.Sanatate.
joohny

Mesajde ignatov andrei » 17 Iun 2014, 10:17

redoo scrie:Salut.daca in locul unui roi pe 4 rame pun o cutie in care am o rama de albina cu matca proaspat imperecheata sunt sanse ca albina culegatoare care se intoarce la vechea locatie sa-mi omoare matca?

Daca ai redus urdinisul, nu se intampla nimic!

Nu culegatoarea care se intoarce la vechiul loc este pericolul, ci agitatia din fata stupului!
Datorita acestei agitatii (nu-si gasesc vechea casa) este atrasa si culegatoarea - curioasa - de la alta (alte) familii!
ignatov andrei

Mesajde BotaPaul » 17 Iun 2014, 11:14

andrei_d scrie:Pe 10 Iulie (peste 3 sapt) voi cumpara primele 6 roiuri. Sunt pe 5 rame, cu 2 puiet si 3 mancare. Vreau sa le duc si la cateva culesuri, FS daca mai prind, apoi culesuri de intretinere pana la sfarsitul sezonului. Ce ar trebui sa fac in primele saptamani si la ce sa fiu atent? Nu vreau sa fac vreo prostie.
Va multumesc!

Parerea mea e sa nu duci nici unde roiurile. mai bine pe pozitie acasa si sa ii stimulezi cate un pic in vremurile astea de ploaie . Vei fi mult mai castigat.
Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui; ( PV 19:22)
BotaPaul

Mesajde duma » 17 Iun 2014, 11:24

BotaPaul scrie:
andrei_d scrie:Pe 10 Iulie (peste 3 sapt) voi cumpara primele 6 roiuri. Sunt pe 5 rame, cu 2 puiet si 3 mancare. Vreau sa le duc si la cateva culesuri, FS daca mai prind, apoi culesuri de intretinere pana la sfarsitul sezonului. Ce ar trebui sa fac in primele saptamani si la ce sa fiu atent? Nu vreau sa fac vreo prostie.
Va multumesc!

Parerea mea e sa nu duci nici unde roiurile. mai bine pe pozitie acasa si sa ii stimulezi cate un pic in vremurile astea de ploaie . Vei fi mult mai castigat.

Salutare !
era mai bine daca erau 3 cu puiet si 2 cu mancare ....parerea mea ! Stimularea este sfanta acum pe vremea asta urata cel putin in partea de vest a tarii dar se pare ca se indreapta usor usor . Atent sa fi la matca sa uoa compact si cu stimulare si FA ii duci pana in toamna cand ii iernezi , la pastoral nu se merita sai duci sa le dai sirop , daca da floarea poti sai duci dar atunci vei pierde o parte din culegatoare precum pierd multi dintre cei care fac pastoral ;) si roiuri si sa mai pierzi culegatoare nu are rost ca ori si cum nu vei stoarce miere din ei prea multa sau chiar deloc ....te sfatuesc eu !
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde B.K » 17 Iun 2014, 12:48

Trebuie facut un compromis si cu culegatoarea asta . Daca nu mergem in pastoral ca pierdem culegatoare nu mai facem nicio treaba. Culegatoarea oricum se va duce mai devreme sau mai tarziu ptr ca asta e anatomia albinei.Se duce una si vine alta din urma daca e echilibru in stup. Sigur ca aici depinde de stupar.
Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

Mesajde BotaPaul » 17 Iun 2014, 12:55

pastoral , dar nu cu roiuri fratica ;) invata-ti incepatorii lucruri calumea nu aiureli . ca oricum nu va face nimic mai mult altundeva decat acasa . Si ramane si cu cheltuiala transportului in buzunar
Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui; ( PV 19:22)
BotaPaul

Mesajde un OM » 17 Iun 2014, 13:25

Un loc liber langa cineva de incredere, poate fi numit pastoral, chiar daca mergi la stupi doar cand ii duci si cand ii aduci. Un cules chiar si de intretinere este mult mai bun decat mierea de punga.
un OM

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR