gigibecalul scrie:...i-am dat o ramă cu puiet larvar și două cu foiță, pentru că nu mai am gata construite...iar în urmă cu aproape o oră, l-am așezat pe locul nou. Misiune îndeplinită! Mâine dimineață o să văd de el în detaliu. Mai trebuie să verific și să introduc botci în roii nou formați...pentru că ieri și alaltăieri am divizat 5 din cele 6 familii rămase întregi. Alaltăieri verificasem stupii, după o perioadă în care nu avusesem timp deloc de ei, din pricina unui eveniment în familie. I-am găsit întorși din roit, fără botci, în afară de unul care era plin de botci, și pe care l-am divizat pe loc. În acesta nu am găsit ou proaspăt și nici matca, care, se pare că a ajuns în stupul nou, în urma divizării, împreună cu mai multe botci (din acesta provine, cred, roiul de astăzi, care a plecat cu matca bătrână...presupun). În aceeași seară am mai divizat unul (bazându-mă pe numărul mare de botci de care dispuneam de-acum). Ieri am mai divizat încă 3 și am introdus botci căpăcite în cel de-al doilea divizat alaltăieri, urmând ca în cei 3 divizați ieri, să introduc botci mâine dimineață. Roii nou formați, i-am așezat în aceeași stupină, având grijă ca cei care au rămas fără matcă, să primească ramele cu cel mai mult puiet gata de eclozionare, pentru a evita depopularea, rame la care am adăugat albinele de pe câte o ramă, scuturate în noua ladă(presupunând că o parte semnificativă e albină doică...deși, pe puiet căpăcit, nu știu câtă doică poate fi...). De principiu, culegătoarea se întoarce în stupul mamă, urmând ca în celălalt să crească numărul de albine prin eclozionarea puietului căpăcit. De asemenea, mai trebuie să introduc câte o foiță în stupii în care au rămas mătcile...Abia aștept să văd urmarea modului cum am procedat.
nelutzu-api-cool scrie:Mai e vreun cules in zona ta pana in toamna?..Ai Tei?..sau F.S?
Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 12 vizitatori