PS. Principiul conservarii mierii se pastreaza
Gicuta scrie:Dle AKMM, cati stupi Warre aveti astazi, dupa 6 ani de "distractie"?
Multumesc
akmm scrie:Gicuta scrie:Dle AKMM, cati stupi Warre aveti astazi, dupa 6 ani de "distractie"?
Multumesc
Poate surprinzator insa inca mai am 18.Asta dupa ce in iarna/primavara am ramas fara doi.
Si poate mai surprinzator este faptul ca dupa 26 ani de apicultura m-am trezit cu doua roiuri in copac in luna mai pe 7, adica ieri.
Unul l-am cule pe la 11 dimineata, maruntel, fara sa pot identifica sursa roirii si unul la 16, destul de mare, dar de data asta identificand si familia roitoare, un Warre.
Am procedat preventiv la scuturarea si restului de albine ramase, stiind ca urmeaza roiri succesive.
Nu am reusit sa observ daca are o matca, doua sau Dumnezeu stie cate.Ma apucase seara cu el si era un frig de se adunau suratele ghem.
Oricum, toate roiurile tarzii la care este greu de crezut ca-si mai pot face un cuib pe 7-8 rame standard, vor fi in continuare desertate in Warre.Daca fac un cat, suprapun doua familii si obtin una cu doua caturi.Matcile se aleg ele intre ele si fara interventia mea.
akmm scrie:Acesta este noul spatiu in care ne spunem oful.
stupul scrie:Aveti aici reteta de beevital a lui d-nu Gica :
-1 kg. acid oxalic
-0,3 kg. acid citric
-0, 05 l uleiuri esentiale
- ceva tinctura de propolis (nu este obligatoriu)
-6 kg zahar
-30 litri apa
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 22 vizitatori