Diaconu scrie:TDI scrie: Contrazicerea de dragul contrazicerii nu prea are nici sens, nici cea mai mică umbră de valoare.
Imi pare rau ca nu ai inteles mai mult decat atat.Mai incearca. . . Contradictia intre doua pareri diferite,devine naturala.
Daca ar fi doar "o parere" poate scanteile ar aprinde ceva util. Dar eu nu vorbesc din pareri ci dintr-o analiza a unei situatii.
cosming scrie: Ma scuzati ca intervin dar acum mi-am dat doo palme si cred ca am priceput. Matca proaspat eclozionata dupa ce depune efort sa roada culu' botcii daca n-are papa nu prea zboara dar tiptil prin iarba isi gaseste casa noua la etaj in pastoral sau p+0 la stationar. Ce nu pricep, arde-o-ar focul, cum goneste stapana locului si pleaca si ea de ramane stupul fara niciuna

mos Ignatov ajuta-ne
Stapana locului este omorata de intrusa, intrusa considerata de-a locului. Nu e o regula altfel ar insemna ca toti stupii sa ramana fara matci, depinde de: cules, marimea urdinisului, starea matcii eclozionate (daca poate sau nu zbura - eu am delimitat un 25% care pot zbura, probabil cele care ar putea sa aiba miros, dar care totusi nu sunt atacate), numarul albinelor care stau de paza si cules. Nu stiu cat efort depune matca, dar probabil ca daca laptisorul de matca a fost in exces si raman resturi pe fundul celulei nu e chiar asa infometata precum surioarele lor care eclozioneaza mai devreme, de foame

.
P.S. Pentru o teorie, explicatie avizata, experimentul (care nu a fost asa de greu de conceput) este prea greu pentru mine. Implicit si infirmarea teoriei este la fel de grea si scumpa, dar te invit domnule cosming, sa te palmuiesti cu experimentul care ar confirma sau infirma teoria care darama colonia perfecta. Dupa cum am mai mentionat, am pierdut matcile la cei mai buni 7 stupi anul trecut, anul asta, nu prea am pierdut matci - le-am facut pierdute.
Cheers to everybody! sau Prost!